TEMA’dan temizlik etkinliği

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği Çevre Haftası nedeniyle Bağlarbaşı Mahallesinde çevre temizliği etkinliği düzenledi.

TEMA’dan temizlik etkinliği

Bağlarbaşı Mahallesinde düzenlenen etkinliğe TEMA Vakfı gönüllülerinin yanısıra Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri de katıldı. 

Yaklaşık 10 poşet atığın doğadan ayrıştırıldığı etkinlikte minik öğrenciler “Doğayı kirletmenin büyük cezaları olmalı Doğa kirlenirse dünyamız ve bizler zarar görürüz. İnsanlar çöpleri doğaya attıklarında sadece doğaya zarar verdiklerini düşünüyorlar ama sadece doğaya değil bize de zarar veriyorlar. Doğayı ve çevreyi temiz tutalım” mesajı verdiler. 

Öğrencilerden Nil Zeynep Akkanat “Biz buraya doğada vakit geçirmeye geldik. Hem çöp topluyoruz hem doğayı temiz tutuyoruz hem de doğada vakit geçiriyoruz ancak insanlar burayı kirletince piknik yapacak yer bulamıyoruz.  Doğayı temiz tutalım ki daha çok yeşillik alanımız olsun, dünyamız daha temiz olsun” dedi.

Öğrencilerden Neva Özdemir ise “İnsanlar çöplerini yere atıyorlar, doğayı kirletiyorlar ama çöp kovası diye bir şey var insanlar bunu kullanmıyorlar. Bir çöpten ne olacak diyorlar ama bir çöp bile dünyaya çok zarar verebilir. Lütfen çöpünüzü çöp kovasına atın” diye konuştu.

Etkinliğe TEMA Vakfı İl Temsilcisi Selami Öktem, Merkez İlçe Sorumlusu Demet Bayraktar ve İl Temsilciliği ekibinden gönüllüler de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2022, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER