TEMA’dan Toprak Ana’ya Anneler Günü ziyareti

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği Anneler Günü nedeniyle Karşıyaka Mesire Alanında doğa yürüyüşü ve çöp toplama, çevre temizlik çalışması yaptı. 3 saat süren etkinlikte 20 büyük boy torba çöp toplandı.

TEMA’dan Toprak Ana’ya Anneler Günü ziyareti

Kente uzun yıllar hizmet verdikten sonra unutulmuşluğun ve ilgisizliğin kurbanı olan Karşıyaka Mesire Alanına hem yürüyüş hem de çöp toplamak üzere giden TEMA Vakfı heyeti gördüğü manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. 

Bölgede çöp kovalarının boş olmasına karşın etrafın berbat bir halde olduğunu ve daha önce de benzer bir manzarayı Süleymaniye yolunun devamında yaşayan TEMA Vakfı üyeleri Gümüşhane’de bu tür manzaraların artık sonlanmasını istedi.

Gördükleri manzara karşısında üzüldüklerini ifade eden TEMA Vakfı İl Temsilcisi Selami Öktem, “Gerçekleştirdiğimiz etkinlikle çok sayıda atığı doğadan ayırarak Toprak Ana’mıza saygımızı gösterdik. Etkinliğimize katılan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Şehir merkezine bu kadar yakın mesafede böylesi güzel bir doğa varlığına sahip çıkılarak korunması gerek”

Etkinlikle çok sayıda atığı doğadan ayırarak Toprak Ana’ya saygılarını gösterdiklerini fakat buraya gelenlerin doğaya karşı bu kadar duyarsız, saygısız davranmasına bir kez daha şaşırdıklarını kaydeden katılımcılardan Canan Taş ise “Bu kadar kötü bir manzara ile karşılaşacağımızı düşünmüyorduk. Şehir merkezine bu kadar yakın bir mesafede bulunan, böylesi güzel bir doğa varlığının tüm halkımızca değerlendirilmesi, korunması ve sahip çıkılarak turizme açılması hem bölge halkını hem de şehrimizi, esnafımızı daha mutlu edecektir. Şu anki hali ile ne yazık ki her türlü istismara açık bir ortam olarak çevrede yaşayan insanları da rahatsız ediyor. İçerisinde metruk bir bina da bulunan bu yere kimin gelip kimin gittiği belli değil” dedi.

“Halkımızdan burayı sahiplenmelerini ve temiz tutmalarını istiyoruz”

Etkinlikte çoğunlukla pet şişe gibi çeşitli plastikler, alkol şişeleri ve cips poşetleri topladıklarını ifade eden Taş, “Bizlerle birlikte etkinliğimize katılan gençlere ve çocuklara burada gördüğümüz manzarayı anlatmakta zorlandık. Halkımıza bir çağrıda bulunarak burayı sahiplenmelerini ve burayı temiz tutmalarını istiyoruz. Etkinliğimize katılan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2022, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER