Ülkü Ocakları: Yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Ülkü Ocakları: Yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

15 Temmuz Zafer Meydanında gerçekleştirilen programa katılan ülkücü gençler ellerinde Türk devletlerinin sancakları, Türk ve Doğu Türkistan bayraklarını taşıdı.

Arzular-Kabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış’ın da katıldığı programda basın açıklaması yapan Gümüşhane Ülkü Ocakları İl başkanı Murat Taştan, Türk dünyasının yıllardır kanayan yarası olan Doğu Türkistan davasının yıllardır sahipsiz bırakıldığını ve Türk milleti tarafından unutulmaya yüz tuttuğunu söyledi.

“İnsanlık dışı olaylar yaşanırken tüm dünya buna göz yummaktadır”

Gümüşhane Ülkü Ocakları olarak Türk dünyasının bu büyük davasını her daim savundukları gibi bugünde Gümüşhane halkına ‘Doğu Türkistan davası yalnız değildir’ diye haykırmak üzere bir araya geldiklerini kaydeden Taştan, “Ülkü Ocakları her zaman olduğu gibi Doğu Türkistan davasını haykıracaktır. Doğu Türkistan da yaşayan soydaşlarımız yıllardır kızıl Çin hükümeti tarafından asimile programlarına tabi tutulmakta toplama kamplarında işkenceler görmektedir. Bu insanlık dışı olaylar yaşanırken tüm dünya buna göz yummaktadır. Bizim içimizi acıtan ise soydaşlarımız kızıl Çin mezalimi altında yaşamaya tutunurken Türkiye Türklerinin bu duruma adeta seyirci kalmasıdır” dedi.

“Doğu Türkistan’da zulüm var uyan ey Türkoğlu!”

Doğu Türkistan halkının Türk ve Müslüman olduğunu, bunun bilinmesine rağmen mültecilere sahip çıkan Türk milletinin hem soydaş hem dindaş olan Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkülerine karşı aynı özveriyi göstermemesini eleştiren Taştan, “Ülkü ocakları her daim Türk’ün Müslümanın yanındadır. Hz. Ali’nin (r.a) ‘Bir zulmü durduramıyorsanız bile onu herkese duyurunuz’ sözünden hareketle biz belki bugün zulmü durduramıyoruz ama orada yaşayan Uygur türkü kardeşlerimize yapılan zulmü haykırıyoruz. Doğu Türkistan’da zulüm var uyan ey Türkoğlu! Biz zamanı geldiğinde Osman Batur olacağız, milyonların üstüne bir avuç Türk gideceğiz İsa Yusuf Alptekin olacağız, Doğu Türkistan’ın özgürlük mücadelesini kimseden korkmadan çekinmeden meydanlarda haykıracağız” diye konuştu.

“Tüm dünya hukuklarında bu uygulama insanlık suçu olarak kabul ediliyor”

Doğu Türkistan’ın tüm Türk dünyasının kanayan yarası olduğunu ve her geçen gün buradaki zulmün arttığını ifade eden Taştan, “Soydaşlarımız Türklük bilincinden, İslam dininden koparılmaya çalışılmaktadır. Tüm dünya hukuklarında bu uygulamanın insanlık suçu olarak kabul edilmesine karşın dünyadan çeşitli ülkeleri buna tepki gösterirken Türkiye’de kendini Türk ve Müslüman olarak tanımlayan bazı çevreler bu zulme sağır kalmakta ısrar etmektedir. Doğu Türkistan Türk olduğu için mi Müslüman sayılmamaktadır. Soydaşlarımız orada dinlerini özgürce yaşayamazken İslam dininin hükümlerini yaşarken burada kendini Müslüman diye tanımlayan kimseler neden doğu Türkistan davasına sahip çıkmamakta zulme göz yummaktadır. Ülkücüler ne kızıl Çin’in mezalimini haykırmaktan ne de soydaşlarımızın çektikleri çileyi konuşmaktan hiçbir zaman geri durmayacaktır. Büyük Dava adamı Doğu Türkistan ve tüm Türk dünyasının milli kahramanı Osman Batur’un da dediği gibi “Bir gün biz kâfirleri yine çöllerin öbür tarafına atacağız sayıları Taklamakan çölündeki kum taneleri kadar olsa bile” Yaşasın Doğu Türkistan davası! Yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan!” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER