Ve Anjiyo Ünitesi açıldı

Gümüşhane kamuoyunda yıllardan beri talep edilen anjiyo ünitesinin yeni devlet hastanesindeki kurulumu tamamlandı ve hasta kabulüne başladı.

Ve Anjiyo Ünitesi açıldı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse’nin Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşmesinin ardından geçtiğimiz Kasım ayında müjdesini verdiği, kurulumuna da 15 Aralık 2023 tarihinde başlanan milyonlarca liralık anjiyo ünitesinde tüm çalışmalar tamamlanarak bugün itibariyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

En son teknoloji ürünü milyonlarca liralık makinelerin Almanya’dan getirilerek kurulumuna başlanan ve yoğun bakım ünitesinin hemen yanında yapılan anjiyo ünitesi cihazlarının kurulumunun tamamlanmasının ardından Gümüşhane’deki ekibin eğitim almasıyla birlikte anjiyo ünitesi eksiksiz olarak Gümüşhane Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başladı.

AK Parti Milletvekili Av. Celalettin Köse de Belediye Başkanı Ercan Çimen ve beraberinde heyetle birlikte hastaneyi ziyaret ederek yeni hizmete açılan anjiyo ünitesinde incelemelerde bulundu, ilk anjiyo hastası olan Cuma Demir’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Anjiyo için Trabzon yollarında zaman kaybetmekten kurtulduk"

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatma Hicran San ve diğer yetkililerden anjiyo ünitesi hakkında bilgiler alan Milletvekili Köse, Gümüşhaneli hemşehrilerini anjiyo için Trabzon yollarında zaman kaybetmekten kurtaracaklarını söylediklerini hatırlatarak, “Çok şükür bugün tarihi bir güne Gümüşhane Devlet Hastanesi tanıklık ediyor. İlk anjiyo hastası bugün inşallah burada şifa bulacak. Uzun uğraşlar sonucunda, yakın takip sonucunda Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile birçok kere birebir görüşmelerimiz neticesinde Gümüşhane Devlet Hastanesi'ni, ilimizi anjiyo ünitesine kavuşturduk. Biz çok mutluyuz” dedi.

"Gümüşhane'nin çehresi değişiyor"

Amaçlarının Gümüşhane’de yaşayan insanların kaliteli sağlık hizmeti alması, çevre vilayetlere gitmeden bütün sağlık hizmetlerini yerinden, bulundukları yerden, buradan karşılamaları olduğunu dile getiren Köse, “Hastane yönetimiyle de konuştuk. İl dışına sevk ne kadar az olursa bizim hemşehrilerimiz o kadar çok rahat edecekler. Çok kaliteli bir ekip var burada. Başhekimiyle, idari personeliyle, kardiyoloji doktorlarıyla, sağlık müdürümüzle hep birlikte büyük bir özveri içerisinde gayret ediyorlar. Ben Gümüşhane Devlet Hastanesi'nin sağlıkta çağ atladığını, önümüzdeki günlerde daha yeni hizmetlerle buluşacağına inanıyorum. Bu doğrultuda gayret gösteriyoruz. Bu hizmetler Türkiye Yüzyılında Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla Sağlık Bakanımızın gayretleriyle gerçekleşen işler. Gümüşhane'nin çehresi değişiyor. Gümüşhane’yi biz sadece sağlıkta değil, ulaşımda, turizmde, eğitimde her alanda kalkındırma gayreti içerisinde olacağız. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

"Sağlık Bakanımıza çok teşekkür ediyorum"

Konuşmasında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya özel olarak teşekkür eden Milletvekili Köse, “Ben bu hizmetin Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde gelmesinde katkıları olan Sağlık Bakanımıza buradan çok teşekkür ediyorum. Ne zaman görüşsek, Gümüşhane'nin bir ihtiyacını kendisinden talep etsek her zaman böyle hüsnü niyetle Gümüşhane'ye büyük bir destekle taleplerimize cevap vermiştir. Gerek anjiyo ünitesinde gerekse de önemli branşlardaki doktor atamalarında bize çok destek oldular. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Günde 10 hasta anjiyo yapabiliyoruz"

Özellikle kalp krizi geçiren hastaların yarım saat içerisinde müdahale edilme gereksinimleri olduğunu hatırlatarak anjiyo ünitesinin kendileri ve hastaları için çok kıymetli olduğunu ifade eden Başhekim Op. Dr. Fatma Hicran San, gün içerisinde 10 hastanın anjiyo yapılma kapasitesi olan tesisle birlikte çevre il ve ilçelerden sevk alabilecek durumda olduklarını söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık eğitimci yazar- gazeteci eleştirmen
yusuf sadık eğitimci yazar- gazeteci eleştirmen - 2 ay Önce

Kalp Krizinden Ölmek İstemiyoruz!...
10 Nisan 2018, 17:03 338
Yusuf Sadık
Yusuf Sadık


GÜMÜŞHANE’YE ANJİYO ÜNİTESİ KURULMASINI İSTİYORUZ!

Yeni hastaneye yeni bir Anjiyo servisi yakışır diye düşünüyoruz. Şu an Gümüşhane Devlet Hastanesinde kardiyoloji uzmanı üç hekim görev yapıyor. Hekim sayısı iki den aşağı düşmüyor. Hasta olarak zaman zaman başvurduğumuz Doktorlarımıza soruyoruz? Anjiyo yapabilirmisiniz diye? Aldığımız cevap gurur verici. “Zaten İşimiz bu. Gümbür gümbür yaparız” diyorlar. Ne var ki nüfusumuz yeterli değil deyi Anjiyo ünitesi kurulmuyor, katater laboratuvarı açılmıyor…

Zor ve kırık bir coğrafyada yaşıyoruz. İnsanlarımız büyük efor sarf ederek yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu zor koşullar ister istemez kalbi zorluyor. Bu zorlamalardır ki, kalp rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Evet nüfusumuz az. Doğrudur. Ama bu bizim doğal hakkımız olan sağlık hizmetlerinden yoksun bırakılmamızın nedeni olmamalı. Çok gecikmiş bir hizmet. Bir an önce önlem alınması gerekiyor. Günlük poliklinik vakalarda yaşanan yoğunluk ve Kalp rahatsızlıklarına bağlı olarak hayatını kaybedenlerin sayısındaki artış her şeyi anlatmaya yetiyor. .

İşte gerçekler…

Önce, Koroner Anjiyografi nedir? Sorusunu sorarak işe başlayalım…

Koroner anjiyografi; Kalp damarları (koroner arter) içine özel bir ilaç verip, kendine has bir görüntüleme sistemi kullanılarak damar içi görüntülerinin alınması işlemidir. Bu işlem anjiyografi cihazı ve eğitimli-deneyimli kardiyoloji uzmanı ile sağlık personelinin bulunduğu gelişmiş laboratuvarlarda ancak yapılıyor...

Sonrasına gelince:

Gümüşhane ve ilçelerimizde kalp krizi riski olan 2.000 hasta, ya Erzincan’a ya da Trabzon’a sevk ediliyor. Gümüşhane’de yaşayan hemşerilerimiz, halkımızın acil ihtiyacı olan koroner anjiyo ünitesinin bir an önce ilimizde kurulmasını istiyor, komşu il hastanelerine sevk edilmek kaderimiz olmaktan çıkarılmalıdır diyorlar…

Haber29, tarafından yapılan araştırmaya göre; Gümüşhane’de koroner anjiyo ünitesinin olmamasından dolayı, yılda 800-900 koroner anjiyografi gereksinimi olan hasta, komşu illere (koroner anjiyografi ünitesi olan) sevk ediliyor. Yine Gümüşhane Merkez ve ilçelerimizde yılda 900-1.000 hasta acil olarak (kalp krizi olan) komşu illere ambulans ile sevk edilmektedir. Daha açık bir ifadeyle Kelkit ilçesinden kalp krizi geçiren bir hasta öncelikli olarak 112 acil ambulansı ile Gümüşhane’ye sevk edilmekte; yapılan tetkiklerden sonra geldiği yoldan tekrar Erzincan’a gönderilmektedir. Bu işlemlerden koroner anjiyoya kadar geçen süre ortalama olarak 2,5- 3,5 saat i bulmaktadır. Kalp krizi geçiren pek çok hasta, yaşlı olması ve beraberinde akciğer, böbrek rahatsızlıkları gibi yan hastalıklarının bulunması nedeni ile bu sevk zinciri esnasında ya kalp durması ya da genel durumda bozulma tehlikesi ile karşı karşıya gelmektedir. Oysa il merkezinde kurulacak bir anjiyo ünitesi ile bu süre 1 saat e düşecek. Kazanılan zaman, anjiyoda geç kalma nedenini ortadan kaldıracak, hastanın bir an evvel emin ellere ulaşarak, hayata tutunmasına da hatırı sayılır oranda katkı sağlayacaktır. Ve olumlu tedbirleri, maksimum düzeye, olumsuzlukları da en aza indirgemiş olacaktır.

Yapılan acil ve acil olmayan sevklerin hasta ve yakınlarına getirmiş olduğu bir diğer problemde, gittikleri ilde konaklama problemi yaşamalarıdır. .

Sevk edilen hastaların çoğu bir veya iki gün, yada daha fazla yoğun bakımda kaldığı için hasta yakınları hastane köşelerinde sefil ve perişan bir vaziyette beklemektedirler. Halbuki ilimizde bir anjiyo ünitesi kurulmuş olur ise bu sıkıntılarda minimize edilmiş olunacaktır. Yine, ilimizde kurulacak bir anjiyo ünitesi bizimle aynı kaderi paylaşan komşumuz Bayburt İlimizdeki kalp hastalarına da destek verecektir. İlimiz Gümüşhane ise, bu ünite sayesinde sağlık alanında da yeni bir katma değer kazanacaktır. …

Anjiyo ünitesinin bir başka getiriside ikiz kardeşi olan kalp ve damar cerrahisi branşını da geliştirecek ve ilimizde kalp ve damar ameliyatları yapılır hale gelecektir. Bununla da kalmayarak, ağırlıklı olarak kalp damarlarına müdahale edilirken, öte yandan, bacak damarlarındaki hastalıklara; kalp deliklerine; şah damarı hastalıklarına; böbrek damarı hastalıklarına; aort ana damar genişlemeleri ve daralmasına da müdahale edilerek halkımızın bu tür ileri hizmetlere kendi yurtlarında ulaşmaları sağlanmış olacaktır. .

Şahsen bu satırların yazarı olarak kendi ailemde verdiğimiz 5 kayıp, halen 7 kişiden oluşan hasta yakını olarak, bu hizmeti gecikmeli olarak ilk kez gündeme taşıdığım için suçluyum. .Bu suça sizlerin ortak olmanızı istemiyorum. Çözümün bir parçası olmanızı ve katkı sağlamanızı istiyorum.

Değerli okurlar!

Şimdiye kadar olanlar zaten oldu. Hiç olmazsa bundan sonraki vakalarda, istiyoruz ki diğer hemşerilerimiz üzülmesin zarar görmesin.

Yetkili ve etkili kim varsa göreve, özellikle hasta yakınlarını sosyal medyada buluşmaya, STK’ları da duyarlı olmaya davet ediyorum.

Unutmayalım! “Yaşamak hakkı kutsal bir haktır”. Kim katkı sağlarsa bilmiş olalım ki en büyük hayrı yapandır.

Ali şahin
Ali şahin - 2 ay Önce

Emegi geçenlerden Allah razı olsun şehrimize hayırlı olsun

yusuf sadık eğitimci yazar-Gazeteci eleştirmen
yusuf sadık eğitimci yazar-Gazeteci eleştirmen - 2 ay Önce

ümüşhane Devlet hastanesinde Nihayet Anjıo servisi açıldı.
Çok şükür artık kalp krizinden ölmeğeceğiz. 2018 de Dr. Emrah Acarla başlattığımız uyarılar 5 yıl sonra meyvesini verdi. Bu hasatta belliki Millet vekili Sayın Av Celalettin kösenin emeği var. her kimki katkı sağlamışsa en az 1500 aileyi trabzona gitmekten ve masraf etmekten kurtardı diyebilirim. Çünkü 5 yıl önce yaptığım araştırma da yılda 1000 hastanın Trabzon yollarına düştüğünü bir çok hastanın da hastaneye yetişemeden yolda hayatını kaybettiğini bilenlerdenim.
Bendeniz 1997 yılında geçirdiğim kalp rahatsızlığı sebebiyle Olmam gereken anjiyo yu ileri tıp merkezilerinde önce Erzurum (trabzonda yoktu) da oldum ve ameliyat önerildi. Korku dağları sarar gibi içime öyle sindi. Araştırdım ve İstanbul Üniversitesi ne bağlı Kardioloji enstitüsünde Prof Dr. S.Öztürk'e

yusuf sadık eğitimci yazar-Gazeteci eleştirmen
yusuf sadık eğitimci yazar-Gazeteci eleştirmen - 2 ay Önce

devam:
Teslim olduk .2 damarıma 3 stant koyarak bugüne kadar sağ sekim gelmemi temin etti. Anjio önemli bakınız ameliyattan kurtardım şimdi hizmet ayağımıza geldi Büyük bir mutluluk değil mi? Bugünkü akamlara göre sadece resmi kurum olmasına rağmen 150 bin tl. ödemiştim. Diğer masraflar hariç. İlaçlı stenend diye yüklü para alıyorlar 2010 yılında 2 adedine 6500 dolar ödemiştim Yani bugünkü para ile 195 bin tl. sanırım türkiyede yapılan stentlerde kaliteli bu rakamlar 3 bilemedin 5 bin civarında olur beklide parasız çünkü kalp rahatsızlığı v kanser gibi tedavilerden para alınmadığı aklımda kalan.
Kouyla çok ilgilendim 5 yıl önce Dr. Emrah Acarla başlattığımız mücadeleyi makaleler yazarak takip ettim. Çok şükür rüyamız gerçek oldu. G
ümüşhane mize hayırlı olsun. MV: Sayın Köseyi bu çabasından ötürü tebrik ve taktir ediyorum. Bir hatırlatma ile benimde uğraşımı müsadenizle paylaşalım ümüşhane Devlet hastanesinde Nihayet Anjıo servisi açıldı.
Çok şükür artık kalp krizinden ölmeğeceğiz. 2018 de Dr. Emrah Acarla başlattığımız uyarılar 5 yıl sonra meyvesini verdi. Bu hasatta belliki Millet vekili Sayın Av Celalettin kösenin emeği var. her kimki katkı sağlamışsa en az 1500 aileyi trabzona gitmekten ve masraf etmekten kurtardı diyebilirim. Çünkü 5 yıl önce yaptığım araştırma da yılda 1000 hastanın Trabzon yollarına düştüğünü bir çok hastanın da hastaneye yetişemeden yolda hayatını kaybettiğini bilenlerdenim.
Bendeniz 1997 yılında geçirdiğim kalp rahatsızlığı sebebiyle Olmam gereken anjiyo yu ileri tıp merkezilerinde önce Erzurum (trabzonda yoktu) da oldum ve ameliyat önerildi. Korku dağları sarar gibi içime öyle sindi. Araştırdım ve İstanbul Üniversitesi ne bağlı Kardioloji enstitüsünde Prof Dr. S.Öztürkke

SIRADAKİ HABER