Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8323 %0.04
50,6592 %0.56
6.155,16 % 0,74
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Yeni hastane yolunda mutlu son

Yeni hastane yolunda mutlu son

Gümüşhane’de zemin sorunları nedeniyle yapımı tamamlandıktan 6 yıl sonra açılabilen yeni devlet hastanesinin yol sorununda Belediye ve vatandaşlar anlaştı.

579
Gösterim

Konuyla ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Meclisinden yolun yapıldığı alan için yeniden kamulaştırma kararı aldıklarını ve hak sahibi vatandaşlarla en kısa sürede oturup görüşeceklerini söyledi.

Kamulaştırma finansmanı için Ankara düzeyinde bir dizi girişimlerde bulunduklarını ve iki farklı yöntemle çalışacaklarını kaydeden Başkan Çimen, gelinen bu noktadan sonra birkaç gün içerisinde yolda çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Bazı Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantıda bölgedeki hak sahiplerinden Emsal Koç’la kameralar karşısında el sıkışarak sorunun çözüldüğü müjdesini veren Başkan Çimen, “6 yılın sonunda bu işi tatlıya bağladık. Bu iş böyle çözülecek. Emsal hocaya da bu noktada şehirde büyük baskılar vardı, bize de büyük baskılar vardı. Sizin aracılığınız ile hastanenin nereden nereye hangi şartlarda geldiğini anlattım. Bakanımızla görüştük çözümleri arayıp bulacağız bir noktaya getirdik. Orası bitti, Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız büyük bir hastane yaptı ulaşımını inşallah bir an evvel rahatlatır insanlarımızın duasını alırız. İşi mahkemesiz kendi aramızda çözer hallederiz inşallah” dedi.

Yeni hastane yolu kavşağında Karayolları tarafından kavşak düzenlemesi de yapılacağını belirten Başkan Çimen, hastane yoluyla ilgili bugüne kadar yaşanan sürece dair şu bilgileri aktardı: “Belediye olarak biz buraya 2 kat imar vermiştik. Yol terkleri ve inşaatta yapılacak terkleri arsa sahipleri yapmak kaydıyla imar verdik. Sonra kamuoyunda vatandaşın arazisinden geçiyor burada rant elde ediliyor dendi. Yol güzergahı da imar planına işlendi. Biz o imarı tekrar iptal ettik. Büyüklerimiz bu konuda bizleri etkiledi. Meclisten karşılıklı bilirkişiler vasıtasıyla bir fiyat belirlendi. Kamulaştırma kararını aldıktan sonra yalnızca Emsal beyin kısım 7 milyondu. Bu yol vatandaşlarımızın arazisinden geçtiği için kamulaştırma kararını yeniden aldık. 2019 da aldığımız kamulaştırma kararı 3 ay içinde bedeli ödenmediği için iptal oldu. Burası yola konu olduğu için 2021 yılında da çıkan yasayla kamulaştırma davası ayrı yürüyecek yol geçerken de biz belediye olarak bunu kullanabileceğiz. Herhangi bir sorun olmayacak.”

Hastane yolundaki kamulaştırma için bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan para isteyeceğini dile getiren Başkan Çimen, kar yağışı olmasaydı çalışmalara başlayıp 2-3 gün içinde bu yolu açacaklarını dile getirerek “Şuanda Emsal hocaya ödenecek yeniden değerleme oranıyla hem onu mağdur etmeyeceğiz kendimiz de mağdur olmadan pazarlık yapacağız. Bu işi çok mahkemeye götürmeyelim. Hastanemizin yolunun açılması lazım. 2021 yılında çıkan yasa elimizi rahatlattı. Kamuoyunda bu konuda yanlış bilgiler konuşuluyor. Parası geldi, Belediye harcadı diyenler var. Saçma dedikodular var. Bu hastanenin bu halini biz kucağımızda bulduk. Ankara’da milletvekillerimizle Murat Kurum bakanımızın yanına gittik ve durumu ilettik. Burada istediğimiz para 11 milyonluk bir para. O para da gelmedi. Bir daha Ankara’ya müracaat edeceğim. Elimizdeki en büyük koz imar kozuydu. Gerekli terkleri resmi olarak yapıp 2 katlı imarımızı verecektik. Eskiye bakmak istemiyorum daha. Kamulaştırma bitince bölgedeki eczane, kafe, lokanta gibi işyerleriyle ilgili çalışmalarımız olacak. Vatandaşlarımızı biran önce bu mağduriyetten kurtarmak istiyoruz” diye konuştu.

Yol güzergahındaki tapulu arazi sahiplerinden Emsal Koç ise “Bu şehrin insanlarına ne kadar güzel hizmetler yapılırsa azdır. İnsanlar o yolda mağdur ediliyor. Bunun yanında bizde çok mağdur oluyoruz. 6 yıldır çekmediğimiz eziyet kalmadı. Bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulması hem vatandaşlarımız hem de bizim açımızdan çok iyi olacak” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili 7 Ocak tarihli Belediye Meclisinde hastaneye ulaşımı sağlayacak olan yeni yol güzergahında şahısların tapulu arazilerinde yer alan 3 ayrı noktadaki toplam 8 bin 327 metrekarelik alanın kamulaştırılması kararı alındı.

Yeni hastane yolunda mutlu son 1
1 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 2
2 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 3
3 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 4
4 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 5
5 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 6
6 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 7
7 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 8
8 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 9
9 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 10
10 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 11
11 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 12
12 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 13
13 / 14
Yeni hastane yolunda mutlu son 14
14 / 14
Yorumlar
A
ADAMMM 3 yıl önce
Ne güzel dünya 500 e halktan aldıgı yeri 7 milyona satsın
BEĞENME
0
CEVAPLA
G
Gümüşhane li 3 yıl önce
Haberde ismi geçen kişi o araziyi ne zaman almış. Araştırmak lazım değerli Gümüşhane liler
BEĞENME
0
CEVAPLA
.
. 3 yıl önce
Ortada milyonlar dönüyor sanki kendi ceplerinden çıkıyor paralar, o saçma yere savrulan paralarla öyle 3 hastene yapılırdı, ama gelde bu cahil millete anlat, boşuna dememişler herkes hakettiği gibi yönetilir. Platondan günümüz Türkiye'sine dair özdeyişler : Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. halk övülmeyi sever. onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. oy toplamasını bilen herkesin devleti idare edebileceği zannedilir.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Y
Yorumcu 3 yıl önce
Kimin nemalandığı da belli olmuş oldu. Emsal !hoca! önce eski hastanenin karşısına yaptığı çürük konutların hesabını versin.
BEĞENME
0
CEVAPLA
F
Fuat vagac 3 yıl önce
Gümüşhane hergün size dua ediyor inanin çok harika bir hastane mükemmel bir yer secilmis
BEĞENME
0
CEVAPLA
H
Hasan Sahin 3 yıl önce
Yolu olmayan yere dagin başına hastaneyi yapıp yol ve zemin sorunla ile millete çile çektiren ler şimdilik sorun bitinceye kadar bedduamizla idare edecekler
BEĞENME
0
CEVAPLA
d
dalavere fasafiso 3 yıl önce
Hastane yapılıyor yeni diye açılıyor kaldırım taşları kırık dökük kapıları bozuk rezalet durumda. Yolunu da hastane açmadan yapamadınız niye devlet zor durumda kalıp yol sahibine istediği parayı versin. ne güzel iş. bir de fotoğraf çektiriyorsunuz. Hani nerde garibana gelince kamulaştırma var da bu adam kim ki kamulaştırma yapılamadı.
BEĞENME
0
CEVAPLA
g
gümüşhaneli 3 yıl önce
bu şahsı karşısına alıp hoca diyeleride o şahsıda kınıyorum.o şahısa hoca diye hitap etmek yakışmıyor haccalıkdan başka ne varsa onların ekibinde
BEĞENME
0
CEVAPLA
d
dalavere dalavere 3 yıl önce
Al devletten 1 kurusa sat devlete 10 kuruşa... ne güzel senaryolar. şu küçücük şehirde neler dönüyor haberimiz var ona göre dikkat edin. ama hiç bir kurumda yapılan işleri denetleyen olmadığı için bu şekilde at koşturmanız çok normal...
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Ahmet 3 yıl önce
4 tane viyadük ayağı, virajlı bir şekilde bir viyadük yap hem mesafe azalsın hemde yokuş ortadan kalksın nedir bu arsa sahibi istimlak işi yazık.
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Al Cengiz Şeker 3 yıl önce
uçup giden istimlak duvarlarını da konuşun hazır bir araya gelmişken. Malzemeden çalınarak yapılan duvar ve siyasi olarak onayın sorunları konusunuda çözmemiz lazım.
BEĞENME
0
CEVAPLA