Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatından Kan Bağışı

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl ve ilçe teşkilatları, Kızılay’ın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek verdi. 

Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatından Kan Bağışı

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl ve ilçe teşkilatları, Kızılay’ın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek verdi. 

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çağrısının ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın talimatları ile 81 il genelinde başlatılan kampanyaya Gümüşhane’de dahil oldu.

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, teşkilat mensupları ile birlikte belediye binası önünde kurulan Kan Bağışı Merkezine giderek kan verdi.

Toplam 20 ünite kan bağışı yapan teşkilat mensuplarına teşekkürlerini ileten İl Başkanı Nas, “Kan verip can olmak için biz varız” sloganı ile başlatılan kampanya için Gümüşhanelilerden destek istedi. 

Türk halkının Covid-19 sürecinde kapitalist düzenin pençesindeki tüm dünyaya bir sosyal dayanışma örneği sergilediğini dile getiren Başkan Nas, “Zor durumda olan insanlara yardım etmeyi görev addeden bir toplumun üyeleri olarak fıtratımızın gereğini yerine getirdik. Milletimizin ihtiyaç duyduğu her yerde olmayı ve milletimizin derdine çare üretmeyi kendine şiar edinmiş bir siyasi hareketiz. Hastanelerde ameliyat masasında kan bekleyen ve hastasına kan bulabilmek için adeta çırpınan insanımızın derdi bizim derdimizdir. Bir nebze olsun katkı verebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

Kan bağışının süreklilik arz etmesi gerektiğine dikkat çeken Nas, “Kan, sürekli bir ihtiyaç. Bu ihtiyacın karşılanması da kan bağışçı sayımızın artırılmasından geçiyor. 15 dakikalık kısa bir sürede verebileceğimiz kanın bir başkası için ömür demek olduğunu, yarın aynı durumda kendimizin veya bir yakınımızın olabileceğini unutmamalıyız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER