GÜMÜŞHANE’DE 2017 YILININ ENLERİ

“Marifet iltifata tabidir”
    Atasözü
                                   
Hayal Dükkânı sayfamızın müdavimleri ve sevenlerinin teveccühleri ile geleneksel hale gelen 2017 YILININ ENLERİ’ni sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yılın Bürokratı: Göreve başladığı kısa zaman zarfında vizyonu, hayalleri, güler yüzü, çalışkanlığı, yaklaşımı, şehrimize getirdiği heyecandan ötürü Valimiz Sayın Okay MEMİŞ.   
Yılın Onur Ödülü: Gümüşhane isminin üzerinde en şık durduğu, bu şehrin medar-ı iftiharı, her şeyi olan Bakanımız Mahmut Oltan SUNGURLU.   
Yılın Olayı: Gümüşhane Torullu öğretmenimiz Necmettin YILMAZ’ın hain terör örgütü tarafından kaçırılması ve şehit edilmesi. 
Yılın Gümüşhanelisi: Ayakkabılarını Gümüşhane’de eskitmekten onur duyan, Gümüşhane’nin her derdiyle dertlenen, çözüm arayan, mesaisini bu şehre harcamaktan keyif alan, herkes tarafından sevilen ve sayılan GTSO Başkanı İsmail AKÇAY.   
Yılın Akademisyeni: Tam bir Gümüşhane sevdalısı, GÜSİAD Başkanı, YTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof Dr Kenan AYDIN.   
Yılın İşadamı: Şehrimizin hayal dahi edemeyeceği RAMADA OTELİ’Nİ ilimize kazandıran çalışkan ve başarılı işadamımız Zekai ARAZ. 
Yılın Şairi: Yazdığı muhteşem şiirleri, çıkardığı birbirinden değerli kitapları ile gönüllerimizde taht kuran Şair Hıfzı Kenan ÇETİNER. 
Yılın Sanatçısı: Yağlıboya, karalama ve fırça tekniği ile resim alanında verdiği muhteşem çalışmalar ile Ressam Fikret BOZKIR. 
Yılın Hemşehrisi: Trabzon’da Gümüşhane’nin sembolü, duayeni, sevdalısı ve her şeyi olan Erol BİRSEN (CİĞERİM).  
Yılın Kaybı: İnsanlığı, güler yüzü, samimiyeti, dostluğu ve beyefendiliği ile örnek hemşerimiz Cihan ÖZYURT 2017 yılının en büyük kaybı olarak bizi acılara gark etti.   
Yılın Spor Takımı: Son iki sezondur final oynayan ve bu sezon açık ara farkla liderliğini devam ettiren GÜMÜŞHANESPOR. 
Yılın Sporcusu: İlerlemiş yaşına rağmen arkadaşlarına örnek olan, çalışkanlığı, disiplini ve yardımseverliği ile Gümüşhanespor’a katkı veren TİTA.   
Yılın Emeklisi: Tam bir memleket sevdalısı, okumayı ve araştırmayı seven, başkalarına yardım etmeyi erdem bilen Gümüşhane Devlet Hastanesi Eski Müdürü Mikdat BAŞER.  
Yılın Derneği: Yüzlerce Gümüşhaneli öğrencimize el uzatan, burs veren, desteğini esirgemeyen GÜSEV.    
Yılın WEB Sitesi: Bu şehrin en deli sevdalısı Recep Ergin’in yine bu şehrin arşivini tutan www.gumushane.gen.tr. adlı sitesi. 
Yılın Hizmeti: Sosyal ve kültürel alanda şehrimizin en büyük ihtiyacını gideren Sema Doğan Parkı.
Yılın Ayıbı: Trabzon’da bir gazetede yayınlanan uçak karikatüründe yer alan; “Kaptan kalkıyoruz Gümüşhane’de kimse kalmadı” şeklindeki talihsiz beyanı.
Yılın Öğrencisi: Her sabah okuluna giderken Türk Bayrağı ve Atatürk Posterini öpen Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencisi Tusem ALKAN.  
Yılın Düşünür ve Fikir Adamı: Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği ile Gümüşhane’nin her problemine kafa yoran, projeler üreten, paylaşan, gayret eden Eyüp DEMİREL. 
Yılın Köşe Yazarı: Hayal Ötesi köşesi ile Gümüşhane gen tr, Gümüşkoza, Kuşakkaya ve nihayetinde Gümüşhane Olay Gazetesi’nde 14 yıldır aksatmaksızın yazan Eğitimci Yazar İsmail HAYAL. 
Yılın Allah Dostu: Gümüşhane Kemaliye Camii’nin müdavimlerinden, pazarda, düğünde, cenazede hemen her yerde şehrin sembolü ve rengi olan Goryanalı Yusuf. (Erdoğan) 

YORUM EKLE