Gümüşhanespor gözden mi çıkarıldı?

Türk futbolunda önemli izler bırakan ve alt liglerin en saygın kulüplerin başında gelen temsilcimiz Gümüşhanespor’un akıbeti her geçen gün karanlığa doğru hızla yol alıyor.

Sezon başında yaşanan yönetim kaosu, maalesef oluşan yönetim sonrası zirve yaptı. Başkanın kongrede söylediği sözlerin hiç birini yerine getirememesinin yanı sıra, tarihimizde görmediğimiz olaylar, hem ülke genelinde saygınlığımızı yerle bir etti hem de kulüp içerisindeki hesapları içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Bu süreçte sahte çekler havada uçuştu, tek kuruş para almadan oynayan ve çeklerle mağdur olan futbolcular, idman saatlerinde dahi saatlerce ifade verdi. Polis eşliğinde sağlık raporu almaya götürüldü. Mutlak suretle adaletin yerini bulması için savcılık makamları prosedürü uyguluyor. Ama mağdurun bu kadar mağdur edildiğine ilk defa şahit olduk. Çünkü futbolcularımız bu işlemlere tabi tutulurken, sebep olan kulüp başkanı gelip Gümüşhane’de elini kolunu sallayarak geziyor, ardından protokol tribününün en önünde bacak bacak üstüne atıp maçını izleyip İstanbul’a dönüyor.

Tabi bu arada futbolculara tek kuruş verilmiyor diye seslerini duyurmak için türlü eylemler yapıyorlar. Personel keza yine parasız pulsuz kulübü terk etmeden çalışmaya devam ediyor. Kamp yapılan otelden sahte çek geri alınıyor, yerine senet veriliyor ama oraya da ödeme yapılmıyor. Sezon başı alınan malzemeciyle neredeyse icralık duruma gelinmiş. Futbolcular hafta boyunca ne yiyor, ne içiyor belli değil. Düşünün içtikleri bardak sular için bile kapı kapı dolaşılıyor.

Buraya kadar okuduklarınız tamamen hepimizin bildiği konular. Bu yazıyı tekrar bu konular hatırlansın diye yazmıyorum. Asıl mesele bütün bunlar yaşanırken Gümüşhane ne yaptı. Buna dikkat çekelim istedim.

Bütün bunlar yaşanırken, Gümüşhane sahipsiz lafını hiç sevmeyen hatta sinirlenen büyüklerimiz neredeydi? Bir Allah’ın kulu çıkıp kulüp başkanına; kardeşim sen ne yapıyorsun?, bu kulüp şehrimizin en önemli markasıdır, değeridir, herkesin ortak sevdasıdır. Sen bu kulübü tüm ülkeye rezil etme hakkın yoktur, demedi. 

Bu adam şehrin milletvekiline ve kulübün yıllarca yükünü çeken onursal başkanına alenen küfür etti. Daha ötesi var mı? Ses çıkarmak için başka gerekçeye gerek var mı? Ama Sayın vekilin partisinden ses çıkmadı, aynı partili belediyesinden ses çıkmadı, valisinden ses çıkmadı, milletvekili arkadaşından ses çıkmadı ve en acısı yıllardır Sayın vekilin arkasından güvercin misali takla atan ve göstermelikte olsa Gümüşhane’de dibinden ayrılmayan bir Allah’ın kulundan ses çıkmadı. Bu rezilliğe ses çıkarmayanların Gümüşhanespor’un durumuna ses çıkarmasını beklemek zaten fazla iyimserlik olurdu.

Sonunda bu şahısa yönetim kurulunun Gümüşhane kanadı dur dedi. Yanlışları göre göre hala yöneticilik sevdasına orada kalan, hatta oturdukları tesisleri yapan ve o hava attıkları kulübü yıllarca omuzlarında taşıyan vekile küfür edilmesine çıt sesi çıkmayan yöneticiler, nihayet doğru bir kararla olağanüstü kongre kararına imza attılar.

Şimdi ise yaşattığı tüm rezilliklere rağmen, istifa erdemi göstermeyen başkan tarafından, bu karara öncülük yapan Başkan Vekili Çetin Rıza Tanış ve arkadaşları kamuoyunun önüne darbeci olarak atılıyor. Maalesef buna da ses çıkaran yok.

Halbuki, bu şehir gerçekten sahipsiz olmasaydı, bu kararı Çetin Rıza Tanış ve arkadaşlarının almasına gerek kalmazdı. Büyüklerimiz! bu kararı aldırırdı.

Alınan kongre sonrası saklambaç oyunu başladı. Yine büyüklerimiz Gümüşhanespor’u bitli yorgan gibi görüp, üzerine almamak için sessizliğe büründü. Yarın kongre vara, çoğunluk sağlanamazsa en geç bir hafta sonra bu seçim yapılacak. Yine büyük ihtimalle büyüklerimiz orada olmayacak.

Halbuki; temsilcimiz belki de, tarihinin en önemli kongresine gidiyor. Bu kongreden önce Gümüşhanespor’u seven herkesin bir araya gelmesi, beyin jimnastiği yapması ve ortak akılla kongre salonuna gidilmesi gerekir. Bunu da, sağlayacak olan Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızdır. 

Eğer bu yapılmaz ise, kamuoyunun konuştuğu bizimde altına imza attığımız, ‘Gümüşhanespor gözden çıkarıldı’ tezi kesinlik kazanacak. Ancak şu unutulmamalıdır; Gümüşhanespor’u gözden çıkaran herkesi bu şehir rahatlıkla gözden çıkarır.

Geçmişi fazla kurcalamadan önümüze bakma vaktidir. Haklı sebepleri olan Onursal Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Hacı Osman Akgül’ü, bu toplara fazla girmeyen ama girdiği her topu kazanan Sayın Cihan Pektaş’ı, bu kulübün gerçek sahiplerinden biri olan ve asla emekleri tartışılmayacak ama bugünlerde benden uzak Allah’a yakın olsun tavırlarındaki Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’i ve şehri harekete geçirmek ve bütünlüğü sağlamada en önemli faktör olabilecek Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’i, işadamlarımızı, STK’larımızı ve en önemlisi hemşehrilerimizi tek vücut yapacak bir toplantıyı organize etmelerini bekliyoruz.

Eğer bu birlikteliği sağlayıp, ortak akılla kongreye gidebilirsek, temsilcimiz bireylere bağımlı olmadan ayakta kalır ve gerçek anlamda şehrin takımı olur.

Ayrıca şuna da inanıyorum ki, sağlanabilecek birliktelik sonrası oluşacak yeni yönetim kurulu il dışında ki işadamı hemşehrilerimiz tarafından da kabul görecek ve destek verilecektir. Bunu sağlayamazsak, geçici çözümler asla çözüm olmayacaktır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ertuğrul ALP ALTAY
Ertuğrul ALP ALTAY - 2 yıl Önce

Sezai kardeşim yarama tuz bastın. Çok güzel bir yazı olmuş. Güzellik yetermi, kim anlayıp kim okuyacak ve de derman olacak. Gerçekten inanılmaz bir durum. Biz bu hale nasıl geldik. Kaybedileni bulup aynı ihtişamla yerine koymak mümkünmüdür. İçimiz nelere acıyor bir bilinse, bunu da ekliyoruz acılara. Yazınızı okuyunca, sevgili Serhat Doğan’ın yanlış hatırlamıyorsam şehirdeki ahlak konulu bir yazısı vardı, direk onu hatırladım. Vah beni Gümüşhanem. Aslında sorun hep aynı, kökten çözüm gerek, sorunlar hep biz yani insan kaynaklı maalesef. Bir şey yapmadan önce yapılmış olanın yani eldekinin kıymetini bilip kaybetmemek sahip çıkmak gerek. Tabi ardından aklıma gelen tarihin keşişme noktası, eski stat, yok oluşuna o günkü kadar hatta daha çok üzülüyorum, o başlangıç bizi buralara kadar getirdi. Malum canım Gümüşhanem ben beni bildim bileli hemen hemen sahipsiz. Bu da olmayınca dertler dağlar gibi büyüyor. Değilmi ne gerek var gidip elin memleketlerinde takım satın almaya, gelin Gümüşhanespor’umuza destek olun, bir hareket başlatın. Tabi burada sadece Gümüşhanespor değil alt liglerde birçok çaresiz takımımız var, bir yerden başlanabilir. Başlandığında eminim bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz tabiki. Bu zor coğrafyada Gümüşhanespor bir simgedir ve sayısız değerlerimizin temsilcisidir. Yani yaşamak zorundadır ve bu şehir için tahmin edilemeyecek kadar önemlidir. Dileklerine ve önerilerine katılmamak elde değil Sezai kardeşim. İnşAllah gerçekleşir. Buradan hem size hem de Serhat Doğan kardeşime sevgilerimi gönderiyorum. Ertuğrul Alp ALTAY .

Selahattin Çınar
Selahattin Çınar - 4 yıl Önce

Sormayı unuttum, bizim Gümüşhaneliler gazete, haber vb. şeyler okumuyormu... Bu yazarlar burada boşunamı beyin yoruyorlar..Bizim gençlik ne yapar ne eder..O güzelim enerjilerini memleket için harcamazlarmı....