GÜSİAD ve GÜMÜP'ten mühendislik eğitimiyle ilgili önemli panel

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) ve Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) işbirliğinde "Türkiye'de Mühendislik Eğitimleri ve Sektör Beklentileri' konulu panel düzenlendi. 

GÜSİAD ve GÜMÜP'ten mühendislik eğitimiyle ilgili önemli panel

İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yoğun katılımlı olarak düzenlenen panelde Türkiye’deki eğitim kalitesi, çözüm önerileri ve sektör beklentileri masaya yatırıldı. 

Sunuculuğu GÜMÜP Genel Sekreteri Ahmet Muhammed Yılmaz'ın üstlendiği programda açılış konuşmasını GÜMÜP Başkanı Yasin Kadakal gerçekleştirdi. Kadakal, “Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Platformu teknik tabanlı bir sivil toplum kuruluşu olarak 2005 yılında temelleri atılan ve üstün gayretler neticesinde bugün itibariyle sayısı 2000 civarında olan insan kaynağıyla dolu dizgin bir şekilde yoluna devam etmektedir. Tamamlayıcı eğitimler, paneller, teknik geziler düzenlemek suretiyle meslektaşlarımıza fayda sağlamanın yanı sıra Gümüşhanemize ve Ülkemize katma değer sağlayacak projeleri de yakından takip ediyoruz ve çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Özellikle yeni mezun üyelerimiz için ifade ediyorum ki; bizler bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden, sürekli yenilenen, çevresini sorgulayan, üreten, toplumla bütünleşen, kalite bilincine sahip, zaman değerini kavrayan, entelektüel, etik değerlere ve estetik bakış açısına sahip mühendis ve mimarlar olmalıyız” dedi.

GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu'nun konuşması ile devam eden panelde GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın moderatörlüğü üstlendi. 

Sırasıyla KRK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Karakullukçu, Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın, Gelişim Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın ve İBB İştirakleri Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin konuşmalarını gerçekleştirdiler. 

Dr. Yüksel Yalçın konuşmacıları taktim ettikten sonra donanımlı ve yetkin mühendis ve mimarların yetiştirilmesinin gerekli olduğunu, teknolojik ve endüstriyel gelişmeleri takip eden mühendislerin başarılı olacağını ve üniversitelerden alınan temel eğitimlerin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

KRK Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Cahit Karakullukçu de mühendis adaylarının öğrenmeye açık olmalarının, yabancı dil bilmelerinin, bilgisayar programlarına hâkim olmalarının şart olduğunu ve işlerini en iyi şekilde yapmalarının gerektiğini belirtti. 

Bir diğer hemşehrimiz Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın ise Türkiye’de mevcut 208 üniversitede var olan öğrenci sayısının ve üniversite sayısındaki çokluğun eğitimin kalitesini düşürdüğünü ve sayısal verilere bakıldığında Türkiye’deki üniversitelerin dünyadaki üniversiteler ile karşılaştırıldığında sıralamadaki yerinin iyi olmadığını kaydederek üniversitelerin maddi olanaklarının ciddi manada iyileştirilmesi ve akademik kadronun nitelik bakımından daha kaliteli bir hale getirilmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Gelişim Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın ise mühendisin tanımı, mühendislik eğitimi ve mühendis olan kişilerin atması gereken adımlar hususunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi. 

İBB Belbim A.Ş.Genel Müdür Nihat Narin de İstanbulkart ile ilgili olarak yaşanan teknolojik dönüşüm ve yenilikler hakkında bilgiler sunarak teknolojinin kullanılması halinde insan hayatında gerçekleşecek kolaylıklar hakkında bilgiler verdi. 

Soru-cevap bölümü ile devam eden panel hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2024, 21:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rıdvan Karamanoğlu
Rıdvan Karamanoğlu - 2 hafta Önce

Gümüşhane'mizin değerli evlatlarının gayretleri, memleketimiz için , Gümüşhane'miz için katkı sağlamaya çalışmalarını taktirle izliyoruz.
Yapılan çalışmaların son haftalarda hızlanmasını ilgi ile takip ediyoruz.
Dernek başkanlarımızın mühendis olması, yapılan işlerin kalitesini, uygulanabilirliğini mümkün kılmaktadır.
İşin ehline verilmesinin önemi bir defa daha anlaşılmış oldu.
Bu anlayışla BİRLİK ve BERABERLİK içerisinde ülke ve Gümüşhane için gayret eden arkadaşlarımızı tebrik ediyor , her platformda destek olacağımızı beyan ediyoruz.
Gümüşhanemizin yetiştirdiği değerli mühendis ve mimarları, bir çatı altında görmek umut verici olmaktadır.
Değerli hemşerimiz Dr. Yüksel YALÇIN bey'e ve Sayın Yasin KADAKAL bey'e en içten şükranlarımızı arz ediyoruz.

Abdullah Başak
Abdullah Başak - 2 hafta Önce

ALLAHcc hayirlı etsin tebrik eder başarılar dilerim YASİN başkan

Erhan KADAKAL
Erhan KADAKAL - 2 hafta Önce

Yeni teknolojiyi takip eden ,yeniliklere açık ,üreten mühendislerin yetişmesinin teşvik edilmesi çok önemli.Toplantıyı gerçekleştiren GÜSİAD ve GÜMÜP ü tebrik ediyorum.

Erol Balcı
Erol Balcı - 2 hafta Önce

Yapılan panelin ülkemizin sorunlarına çözüm arayışı sunması açısından önem arz ettiğini , konuşmacıların konularında deneyim sahibi olması dinleyicilere oldukça verimli bilgiler aktardığı kanaatindeyim.
Bu derneklerimizin başkanlarının mühendis olması da bakış açısının bilimsel ve çözüm odaklı olmasına vesile olmuştur.
Değerli başkanlarımız Dr. Yüksel Yalçın beyefendiyi ve Yasin Kadakal beyefendiyi ve yönetim kurulundaki arkadaşları kutluyorum.

Ahmet YAZICI
Ahmet YAZICI - 2 hafta Önce

Memleketimizin mühendisleri el ele verip birlik içerisinde bir çatı altında birleşip hizmet etmek için elinden geleni yapıyor. Çok memnun oldum.Biz birlik olursak başaramayacağımız iş yoktur. GÜSİAD ve GÜMÜP çatısı altında birlik olmaya , güçlenmeye devam edelim inşAllah.
Başkanlarımız Sayın Yüksel Yalçın beyi ve Sayın Yasin Kadakal bey'i tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

Ali Yazıcı
Ali Yazıcı - 2 hafta Önce

Bizim bölgemizin en ihtiyaç duyduğu mesele birlik ve beraberliktir. Bu arkadaşlarımız çok mükemmel bir iş yapmışlar.Tebrik ediyorum. Güsiad ve Gümüp derneklerimizi ve başkanlarını , yönetim kurullarını ve üyelerini tebrik ediyor hayırlı çalışmalar diliyorum.

SIRADAKİ HABER