PENTUZGÜMDER’den örnek proje

İstanbul Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneği (PENTUZGÜMDER) hayata geçirdiği projesiyle kadınlara istihdam ve aile bütçesine katkı sağlıyor.

PENTUZGÜMDER’den örnek proje

Dernek Başkanı Sinan Terzi öncülüğünde “Balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek” düsturuyla hareket eden dernek yönetimi sosyal medya üzerinde “PENTUZGÜMDER Kadın ve Aile Grubu” kurdu.

Oluşturulan grupta herkes kendi istediği kadar sayıda ürünü dernekten alarak yaptıktan sonra tekrar derneğe teslim ederek haftalık ücretlerini alıyor. Kazandıkları ölçüde de derneğe gönüllü olarak bağışlarda bulunan Gümüşhaneli kadınların yanında depremzede ve komşular da programa dahil edildi.

Dernek yönetiminde İş ve İstihdam Birimi oluşturularak her iş arayana iş, işçi arayana da personel bulma konusunda farklı kesimlerle durmaksızın iletişim kurmak adına adeta seferber olduklarını kaydeden dernek başkanı Sinan Terzi, “Yönetim olarak seçildiğimiz günden beri derneğimizi temsilde farklı vizyon ve icraatlarla her kesimi ilgilendiren alanlarda program ortaya koymaya gayret etmekteyiz. “Siz İsteyin Biz Yapalım” sloganıyla yola çıktık ve bu mahvilde de çalışmalarımızı şekillendirmeye gayret ediyoruz. Derneğin yardımlaşma amacı ile gerektiğinde tabiri caizse balıkta vermeye gayret ediyoruz ancak “Balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek” düsturunu da önemsiyoruz” dedi.

Kendi, Başkan Yardımcısı Aytaç Odabaş ve Temel Küçük, İş ve İstihdam Birim Başkanı Hasan Yılmaz ve Kadın ve Aile Biriminden çeşitli isimlerle koordineli şekilde kadınların evlerde zamanı verimli değerlendirmesi, aile bütçesine katkıda bulunması ve çalışmayan kadınlara istihdam sağlamak adına projeler geliştirdiklerini kaydeden Terzi, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da nitelikli ve vizyonlu projeler geliştirmek için durmadan gayret edeceğimize emin olabilirsiniz. Herkesin öneri ve tavsiyelerine açık olduğumuz bilinmelidir. 08.0.2023 Kadınlar günü vesilesiyle hem Kadınlar Gününü kutladık ayrıca böyle bir projeyi hayata geçirerek onlara anlamlı bir hediye vermeye çalıştık. Kadınlarımız, kendi belirledikleri vakitte hem zamanını değerlendiriyorlar hem bütçeye katkı sunuyorlar ve mutlu oluyorlar. Biz yönetim ise düşündüklerimizi icraata koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm emeği geçen yönetim başta olmak üzere emekçi hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER