Vali Nayir’i Tiyatroya Davet Ettiler

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri Bilecik Valisi hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret ederek düzenleyecekleri ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı tiyatro davetiyesini takdim etti.

Vali Nayir’i Tiyatroya Davet Ettiler
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri Bilecik Valisi hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret ederek düzenleyecekleri ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı tiyatro davetiyesini takdim etti.

Ziyarete dernek Başkanı Uğuru Yücel, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan Yönetim Kurulu Üyelerinden Dr.Abdulkadir Akkuş, Muzaffer Atalay, Mustafa Darcan, Temel Daltaban, Enes Turhan, Yakup Yayla ve Enis Zeytinler katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette hemşerileriyle tek tek sohbet eden Vali Nayir, Eskişehir’de ki derneğin sosyal ve kültürel hayata katkı sağlamak anlamında bu etkinliğinim önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Her zaman ifade ederim. Sivil toplum örgütleri ülkemizde önemli görevler üstleniyorlar. Bu görevleri yaparken yaşadığımız yöre insanına karşı sosyal sorumluluk anlayışında kendisini sorumlu hisseden derneklerimiz çok güzel projelere faaliyetlere imza atıyorlar. Bu anlamda Eskişehir deki Gümüşhaneliler Derneğinin de faaliyetini bu anlamda önemsiyoruz ve destekliyoruz. Tiyatro oyunu insanımızı hem eğlendiren ama aynı zamanda düşünmesini sağlayan önemli bir sanat dalıdır. Emek veren görev alan oyuncuları kutluyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Ziyarette oyunun Yönetmeni Enis Zeytinler, oyun hakkında Vali Nayir’e bilgiler vererek, yazar Prof.Dr. Üstün Dökmen’in kaleme aldığı oyunun bir köy oyunu olduğunu, köyde uzun süre muhtarlık yapan Halis ağanın son seçimde karşısına rakip olarak çıkan Hüseyin ağaya karşı köyde birçok sorun olmasına rağmen bir deli bulmasını vaad ederek seçimlere hazırlanmasını içeren 2 perdelik eğlenceli doğal ve izleyicilerin çok memnun olabilecekleri bir oyun olduğunu anlattı.

Ziyarette tiyatro davetiyesini hemşerimiz Vali Ahmet Hamdi Nayir’e takdim eden Dernek Başkanı Uğur Yücel, birlik ve beraberlik içerisinde hemşerileriyle ve Eskişehirli dostlarla güzel faaliyetlere imza atacaklarını, Eskişehir’deki sosyal ve kültürel yaşama destek olacaklarını ve bu tür kültürel faaliyetlerle kent yaşamına renk katacaklarını söyledi.

Oyun, 19 Şubat Cuma günü saat 20.00’da Hasan Polatkan Kültür Merkezinde sahnelenecek. Oyunda Uğur Yücel, Gökhan Başaran, Aykut Ergül, Elif Bekçi, Tülay Karataş, Enes Alegöz, Necip Necat Arüz, Merve Yağmur Kocakaya, Orhan Polat, Aşkım Manav, Yasemin Tanrıver, Tevfik Bucan, Orhan Karakoyun, Murat Arda Kaçar, Hüseyin Turhan, Buse Çolak, Gözdenur Mert ve Enis Zeytinler sahne alacak.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER