HANEDE KORONER ANJİYO

Başlık biraz tıp ilminden, lakin anlatmak istediğimiz pekte bu değil…

Tıp ilminin tıkanmış kalp damarlarına ve kalp ile ilgili birçok başka soruna çare amaçlı farklı yöntem ve tarzlar geliştirdiği malumunuzdur. Bu ilmin, yaratıcı tarafından biçilen yaşam süresinin daha rahat ve daha huzurlu geçirilebilmesi amaçlı sağladığı çözümler ise asla yadsınamaz. 

Buradan hareketle farklı bir felsefi çıkarım yaparak, içerisine birazda mühendislik katıp, ciddi bir sosyal probleme vurgu yapmak istemekteyim…

Uzmanına danışmak gerekir ama özetle; tıkanmış ve körelmiş damarlara uygulanan ilgili tıbbi yöntemler ile özelliklede stent, bypass vb. gibi teknikleri ile damarların yenilenmesi ve önceki akışkanlıklarına dönüştürülmesi, yüksek olasılıklarda mümkün olduğu bilinmektedir.  

Peki ya vicdanlar!  

Vicdan: Kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerine dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan, kişiye doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü yükleyen içsel güç (TDK)”.  

Hanede; tıkanmış, körelmiş, tüm insani duyularını kaybetmiş, umursamaz vicdanlarıda açabilmek için stent, bypass vb. gibi uygulanabilecek bir yöntem var mıdır?  Yani demem o ki! Vicdanlara da stent atmak mümkün müdür? 

Bir vicdan nasıl olur da tıkanabilir mi diyorsunuz? 

Örnekleyelim o zaman. Haksızlık ve hırsızlık karşınsın da susmak. Ne me lazım demek. Bana dokunmayan, X bin yıl yaşasın demek. Aman bizden değil ya, ilgilendirmez demek. Onlar aç iken mideyi tıka basa şişirmek. Sen kıl beşi, fazla karıştırma bu işi demek. Düşerken bir tekmede benden diye eklemek... vs. vs. gibi yazmakla bitmez... İşte bu vurdum duymazlık halleri, yetersiz beslenen tıkanmış bir vicdanın veyahut koroner bağlamda ölmek üzere olan bir vicdanın, ta kendisi olarak gün gibi ortada olan örnek ve/veya örnekleridir. 

Bu sebeple artık hanede sorulması gereken en mühim soruların başında şu gelmektedir. Tıkanmış vicdanları açmak içinde bir anjiyo ünitesi gerekmez mi? 

Unutulmaması ve katiyetle bilinmesi gerekir ki; ondan geldik ona döneceğiz diye, dilleriniz ile sürekli tekrarlar yapıyor ve ilahi olan bakiyeye sürekli atıflarda bulunarak yaşıyorsanız, tıbbi anlamda tüm damarlarınızı da açsanız, bu damarların size, sonsuz bir organik yaşantıyı, asla sunamayacağını idrak ediyor olmanız gereklidir. Yani, kalbinize attığınız organik stentlerinizin, dünya yaşantısında sonu olan belli bir zamanı karakterize ettiğini ve o veya bu şekilde, toprak ile bütünleşeceğini tekrardan sizlere hatırlatırım.

Ayrıca haddim olmadan, üzerine basa basa sizlere bir tavsiyede bulunmak isterim. Eğer hayata dair eylem ve söylemleriniz varsa ve tıkanmış vicdanlarınıza ideal stentleri atıyorsanız, işte o an; sonsuz bir yaşantı sizlerindir diyebilirim…

Bu bağlamda hane ahalisine, organik stent ile X yıl yaşamaktansa, ideal stentleri ile sonsuz yaşamlar dilerim…  
 

YORUM EKLE