LGS ve HAYALLERİMİZ

“Allah’ın verdiği de, vermediği de imtihandır.”
Mevlana

“Coğrafya insanın kaderidir” diyor ya İbni Haldun sanırım bu veciz sözü Gümüşhane’yi görmüş olmalı ki demiş olsun. Kuşakkaya’nın ve Canca’nın çevrelediği, gitgide azalan tarımı, olmayan ticareti ve sanayisi ile tamamen mahrum bir şehir hüviyetinden olsa gerek bu şehrin çocuklarının tek kurtuluş reçetesi “okumak” olmak zorundadır.

Bu hafta sonunda sekizinci sınıf öğrencilerimizin LGS maratonu var. Sene başından beri bu sınava odaklanan, hayallerini ve hedeflerini çizen öğrencilerimiz bu sınavla uzun mesafelere varmak adına ilk adımlarını atmış olacaklar.

Bu bağlamda Gümüşhane ve ilçelerinde Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Uzman Rehber Öğretmenler aracılığıyla sınav kaygısı, motivasyon ağırlıklı seminerler verildi, verilmeye de devam ediyor. Her şey gençlerimiz ve onların yarınlarının daha güzel olması için.

Hayatın en çetrefilli cenderesinden geçmiş, hedeflerini gerçekleştirmiş bir eğitimci ve yazar olarak siz değerli öğrencilerimize âcizane birkaç hatırlatma ile öncelikle hafızalarınızda yer alan olumsuz düşünceleri bir kenara atmanızı ve olumlu düşünmenizi istiyorum. Şöyle ki;

Sınavda başarısız olacağım” yerine “Sınavda elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

“Sınav zor olacak” yerine “Sınavın zor yâda kolay olacağını bilemem.”

“Annem-babam üzülür ve hayal kırıklığı yaşar” yerine “Annem-babam benim çalıştığımı biliyorlar. Biraz üzülebilirler ama bu çok büyük sorun olmayacaktır.”

“İyi bir liseye gidemeyeceğim” yerine “Ben çalıştığım sürece her lisede başarılı olabilirim.”

“Sınavda heyecanlanacağım, dikkatsizlikten hata yapacağım” yerine “Heyecanımı kontrol edebilirim ve dikkatli olabilirim.”

“Sınav geleceğimi belirleyecek” yerine “Sınav önemli fakat geleceğimi belirlemeyecek.”

Gibi olumlu bildirimlerle hedefimize ve hayallerimize kavuşma adına ilk ve dev adımı atmış olacağız.

Demiş ya bilge;

“Eğer yürüdüğünüz yolda hiçbir engel yoksa o yol sizi hiçbir yere götürmez” diye. Zira başarıya giden yolda dikenler, taşlar olacak. Ve sizler o diken ve taşları bertaraf ederek hedefinize, menzilinize ve hayallerinize ulaşacaksınız.

Bu yüzden önce hayal edeceksiniz, hayal ettiğiniz şey için hedefleriniz belirleyecek ve o hedeflere ulaşmak için gayret edeceksiniz. Biz öğretmenler, anne ve babalarınız olarak sizlere inandık, sizlere güveniyoruz ve sonuç ne olursa olsun her zaman sizinleyiz, arkanızdayız.

Son kelam;

Sınav sonucunuz ne olursa olsun sizler aileniz, öğretmenleriniz ve bizler için çok ama çok değerlisiniz. Hafta sonu ve önünüze çıkacak olan tüm sınavlarınızda sizlere üstün başarılar diliyorum.

YORUM EKLE