Afetlere hazırlık için eğitim aldılar

Gümüşhane Üniversitesinin uluslararası öğrencileri meydana gelebilecek afetlere karşı hazırlıklı olmak için bir dizi eğitim aldı.

Afetlere hazırlık için eğitim aldılar

Gümüşhane Üniversitesi tarafından öğrencilerin afet bilinç düzeyleri, afet hakkındaki bilgi düzeyleri, yaşadıkları afetler, ilkyardım bilgi düzeyleri hakkındaki bilgilerin ölçümü yapılması ve eksik kısımların eğitimlerle giderilmesi amacıyla tarafından bir dizi eğitim verildi. 

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü bünyesinde ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın organizasyonunda gerçekleştirilen etkinliklerin ilkinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevil Cengiz ve beraberindeki öğrenciler tarafından Afet ve İlk Yardım konularında eğitimler verildi. 

TÖMER Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen etkinlikte gerek uygulamalı gerek ise sözel derslerle bilinç oluşturmak, afet sırasında kullanılan ekipmanların tanıtımı ve kullanımının uygulamasının verildiği eğitimlerden sonra öğrencilerin bilgi düzeylerindeki değişimler hakkında ölçüm yapıldı.

İkinci etkinlikte ise Gümüşhane Genç Kızılay tarafından Kızılay’ın tarihçesi ve yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verilip Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü binası önünde çadır kurma teknikleri ve hayatta kalma becerileri üzerine uygulamalı eğitimler verildi. Uygulamalı olarak verilen eğitimler sonunda Gümüşhane Genç Kızılay ekibi tarafından öğrencilere çorba ikram edildi. 

Gerçekleştirilen eğitimlerin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Uluslararası öğrencilerinin afetlere karşı hazırlıklı olmaları için gerçekleştirilen eğitimler büyük bir öneme sahiptir. Bilindiği üzere ülkemiz yakın tarihinde birçok afete maruz kaldı. Yaşanan bu afetlerde can ve mal kayıplarının fazla olması afet konularındaki bilgimizin ve eğitimlerimizin yetersiz olduğuydu. Öğrencilerimizin güvenliği ve sağlığı bizim için son derece önemlidir. Bu eğitimler sayesinde öğrencilerimizin afetlerle ilgili bilinç düzeylerini artırmayı, afetler hakkında gerekli bilgiye sahip olmalarını ve ilk yardım konularındaki yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimize afet zamanı ve sonrası alınacak tedbirlerin verildiği eğitimlerin oluşabilecek afet riskine karşı daha hazırlıklı olmalarına olanak tanıyacaktır. Bu vesileyle de Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü hocalarımız ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçen başta Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüz ile personelimiz olmak üzere Gümüşhane Genç Kızılay Başkanı Fatih Mehmet Önder ve ekibine de teşekkür ederim.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER