FİNAL’den geleneksel yıl sonu programı

Gümüşhane’de eğitim öğretim faaliyeti yürüten Gümüşhane Final Okulları artık bir gelenek haline getirdiği resim sergisi ve konser etkinliğinin bu yıl üçüncüsünü düzenledi.  

FİNAL’den geleneksel yıl sonu programı

Gümüşhane Üniversitesi Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezinde öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla ortaya çıkardığı eserlerin sergilenmesi ve ikramlar ile başlayan program ardından “Gençlik Korosu”nun seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle dinleyicilerini coşturdu.

Açılışta günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Gümüşhane Final Okulları Kurucusu Ziya Kaymak, sanatın önemini ve akademik çalışmalarla birlikte öğrencilerin sanatla iç içe olmaları gerektiğini vurguladı, sanatın duyguları ifade etmede ve düşünme becerilerini geliştirmede öğrencilere yardımcı olacağını ifade etti. 

Kaymak, konuşmasının devamında “Programın hazırlanmasında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma; öğrencilerimize, velilerimize, özellikle sınav hazırlığı sürecinde olmalarına rağmen emek veren 8. Sınıf öğrencilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen programda okul öğrencilerinden oluşan Gençlik Korosu, Müzik Öğretmeni Hayrettin Özdemir’in şefliğinde Neşet Ertaş’tan Barış Manço’ya, Aşık Veysel’e kadar birçok değerli sanatçının eserlerini seslendirirken davetliler alkışlarıyla eşlik ederek keyifli bir akşam yaşadı.

Gençlik Korosu’nun türküleri, orkestra şefi Hayrettin Özdemir ve Dila Devran’ın solo türküler seslendirdiği program sinevizyon gösterisi ve orkestraya plaket verilmesiyle son buldu.

Etkinliğe Belediye Başkan Vekili Hamza Bayrak, Baro Başkanı Av. Metin Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ergin Arslan, Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, davetliler ve veliler katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER