GÜ’de “Kariyer Planında Yurt Dışı Deneyimi” programı

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Kariyer Planında Yurt Dışı Deneyimi” başlıklı söyleşi Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

GÜ’de “Kariyer Planında Yurt Dışı Deneyimi” programı

Açılış konuşmasında kariyer planlamasında yurt dışı deneyiminin önemine vurgu yapan Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seher Çakmak, küreselleşen dünyada bireylerin yurt dışı deneyimleri ile elde ettikleri kazanımların, kişisel ve mesleki gelişim üzerindeki etkilerini anlattı.

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Diker’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Doç. Dr. Diker, kendi yurt dışı deneyimlerinden bahsederek kariyer planlamasında yurtdışı deneyiminin sunduğu fırsatlar ve bu süreçlerde karşılaşabilecek zorluklar hakkında bilgiler verdi.  Sonrasında ise davetli konuşmacılar kendi deneyimlerini aktardı.

Söyleşinin ilk bölümünde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Berat Kaçmaz ve İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Berfin Özkan, Erasmus programı deneyimlerini. Berat Kaçmaz, Erasmus programının kendisine kazandırdığı bilgi, beceri ve özgüvenin kariyerinde ne denli önemli olduğunu vurgulayarak program hakkında sunum gerçekleştirdi. Berfin Özkan ise yurt dışında öğrenci olmanın ve farklı kültürler tanımanın kariyer hedeflerine nasıl olumlu katkılar sağladığını anlattı. Erasmus programından iki dönem faydalandığını ve bu programın avantajlarını ve faydalarını dile getiren Özkan, söyleşiye katılan öğrencilere mutlaka bu programa başvurmaları konusunda pratik önerilerde bulundu. 

Söyleşinin ikinci bölümünde davetli akademisyenler yurt dışı deneyimlerini aktardılar. Lisansüstü eğitimini İngiltere’de yaptığını ifade eden Karadeniz Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Yeliz Vural, Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim Bursu hakkında kapsayıcı bilgiler vererek yurt dışında yapılacak olan lisansüstü eğitimin avantaj ve dezavantajlarını öğrencilerle paylaştı. Torul Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Semercioğlu ise, İngiltere özelinde yurtdışında dil eğitimi almanın akademik hayattaki ve iş dünyasındaki önemli faydalarını ve fırsatlarını anlattı. 

Söyleşi, öğrencilerin sorularının yanıtlandığı bölümle sona erdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Zeybek düzenlenen etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Küreselleşen dünyada, bireylerin kariyerlerini şekillendirirken yurt dışı deneyimlerinin önemi giderek artmaktadır. Bu deneyimler, sadece akademik ve mesleki anlamda değil, aynı zamanda kişisel gelişim açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle gençlerimizin bu fırsatları değerlendirerek kendilerini uluslararası platformlarda geliştirmeleri son derece önemlidir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu konuda bilgi paylaşımında bulunmak, deneyimleri aktarmak ve gençlerimizin kariyer planlamasına ışık tutmak adına birimlerimiz bazında çeşitli deneyim paylaşım etkinliklerini destekliyoruz. Öğrencilerimizin yurt dışı deneyimleriyle elde edilen kazanımlar, hem mesleki hem de kişisel gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, etkinliğe deneyimleriyle katkı sunan konuklarımıza da teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER