Gümüşhane MYO’da coşkulu mezuniyet töreni

Gümüşhane Üniversitesinde 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılı sonuna doğru bölüm ve fakültelerin mezuniyet törenleri başladı. Bu bağlamda Gümüşhane Üniversitesinin ilk yerleşkesi, ilk öğrenci aldığı Gümüşhane Meslek Yüksek okulu da ihtişamlı bir mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Gümüşhane MYO’da coşkulu mezuniyet töreni

Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Özdeş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Prof.Dr. Alemdağ, Gümüşhane Üniversitesi’nin ilk kurulan birimi olan Gümüşhane Meslek Yüksekokulunun 1976 yılında eğitim ve öğretim faaliyetine başladığını hatırlatarak 2 bin 358 öğrenci, 20 öğretim üyesi, 28 öğretim görevlisi, 6 idari personel ve 5 hizmetli personel ile eğitim-öğretimine devam ettiğini, idari ve akademik yapısını her geçen yıl daha da büyüterek gelişimini sürdürdüğünü söyledi.

Öğrencilere ağırlıklı olarak uygulamalı eğitim verdiklerini ve bu eğitimlerin sürekli güncellendiğini kaydeden Alemdağ, “Yorucu ve verimli bir yılın ardından siz değerli öğrencilerimizi hayata hazır bir şekilde mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz güçlü akademik kadromuz ile sizleri bilgiyle Üniversitemizin misyonu ve vizyonu çerçevesinde güçlü bir donanımla mezun ediyoruz ve inanıyoruz ki sizlerin de Gümüşhane Üniversitemize bundan sonra katacağınız çok şey olacak. Bundan sonraki hayatınızda sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından mezun öğrenciler adına dönem birincisi İnşaat Bölümü İnşaat Teknolojisi programı öğrencisi Ali Ercan Ten konuştu. İnsanoğlunun hayatının her evresinde merak edip öğrenip öğrendiklerini de uygulayarak yaşamını devam ettirmeye çalıştığını belirterek başarının birinci adımının merak etmek olduğunu kaydeden Ten, çalıştığı kurumda inşaatı merak edip temek düzey inşaat tekniğini öğrenmek amacıyla inşaat bölümünü okumaya karar verdiğini, böyle bir derece elde etmenin kendisi için hem sürpriz hem de mutluluk vesilesi olduğunu belirterek tüm arkadaşlarına başarı dolu bir gelecek temenni etti.

Ten’in mezuniyet kütüğüne plaka çakmasından sonra bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi. 

Program mezun öğrencilerin diploma yemini etmesi, kep atma töreni ve müzikal eğlencelerle sona erdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Öğretmen
Metin Öğretmen - 3 hafta Önce

Maalesef bu coşku burada biter.
İşsizlik ordusuna ,geleceğe küsmüş gençlere bir dönem daha eklendi.
Bizde algı ile iş yürütülüyor.,
Hayatın realiteleri başka...

Hiçkimse
Hiçkimse - 3 hafta Önce

Hayırlı olsun. Yolunuz bahtınız açık olsun gençler.

SIRADAKİ HABER