Gümüşhane’de şehitler unutulmuyor: Kelkit’te Ali Mansız Kütüphanesi açıldı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde, "Unutulmayan Kahramanlar Şehit Kütüphaneleri" projesi kapsamında şehit polis memuru Ali Mansız adına bir kütüphane açıldı. Gazi torunu Aysun Doğan öncülüğünde yürütülen proje ile şehitlerin hatıraları yaşatılıyor ve gençlere milli bilinç aşılanıyor.

Gümüşhane’de şehitler unutulmuyor: Kelkit’te Ali Mansız Kütüphanesi açıldı

Gümüşhaneli gazi torunu Aysun Doğan’ın ülke genelinde başlattığı “Unutulmayan Kahramanlar Şehit Kütüphaneleri” projesi kapsamında Kelkit ilçesinde şehit polis memuru Ali Mansız adına kütüphane açıldı.

Türkiye genelinde bugüne kadar 5, Gümüşhane’de de Şiran’dan sonra ikinci kütüphane Kelkit Nuri Okutan Ortaokuluna açıldı.

Sakarya'da 2001 yılında 36 yaşındayken şehit olan 3 çocuk babası polis memuru Ali Mansız’ın adına açılan kütüphane için tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okul müdürü Yaşar Albayrak’ın ardından söz alan Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, gençlere şehadet duygusunu öğretebilmek için ve bunu diri tutabilmek için böyle bir eser ortaya konulduğunu söyledi.

Kaymakam Algın, “Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Devletin bütün kurumları için şehitlerimiz, şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz çok kıymetli insanlar, özel öneme sahip olan insanlardır. Biz hiçbir zaman unutmuyoruz. Sadece anlamaya çalışıyoruz diyoruz. Neden? Çünkü sizi buradaki hiçbir arkadaşımız bende dahil anlayabilmemiz mümkün değil. Yani ailenizden bir şehit vermedikten sonra o duyguyu anlayabilmemiz hiçbir zaman mümkün değil. Sadece anlamaya çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Görevi sırasında şehit olan abilerimizi, kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. En önemli amacımız genç kardeşlerimize bunları unutturmamak, yaşatmak” dedi.

Kütüphane kurdelesinin kesilmesi ve plaket takdiminin ardından tören sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, ilçe protokolü ve şehit polis memuru Ali Mansız’ın ailesi katıldı.

Proje kapsamında Türkiye genelinde ise çalışmalarını devam ettirdiğini ve şuan açılışı yapılacak 3 kütüphanenin daha hazır olduğunu olduğunu kaydeden proje koordinatörü Şiranlı hemşehrimiz Aysun Doğan, gönüllülük esasıyla çalışmalarına devam edip aziz şehitlerimizin unutulmaması için çaba sarf etmeye devam edeceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER