Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis toplantısı yapıldı

Gümüşhane’de 31 Mart mahalli idareler seçimlerinin ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan meclis toplantısı Vali ve Birlik Başkanı Alper Tanrısever başkanlığında yapıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis toplantısı yapıldı

Birlik Encümenine muhtar ve İl Genel Meclisi üyeleri arasından üye seçiminin de yapıldığı toplantı Gümüşhane Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda birliğin 2023 yılı faaliyet raporu, kesin hesabıyla 2024 yılı çalışma programı görüşüldü.

Kısa adı Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, tam adı da Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği Encümenine 2 muhtar üye ve 2 İl Genel Meclisi üyesi seçimleri yapıldı.

Birlik Encümenine üye seçimine yönelik yapılan seçimlerde Merkez ilçe İl Genel Meclisi üyelerinden AK Partili Mihdat Uçan ile MHP'li Hasan Çiçek seçilirken, 4 muhtarın aday olduğu muhtarlardan 59 oy alan Söğütağıl köyü muhtarı Serdar Gün Şişman ve 36 oy alan Şephane köyü muhtarı Mustafa Gürbüz seçildi. Birlik Encümeni katip üyeliklerine ise Esenler köyü muhtarı Adem Çakmak ve Kazantaş köyü muhtarı Fahri Yıldırım seçildi.

Toplantıya katılan Vali Alper Tanrısever, “İl Genel Meclis Üyeleri ve Merkez ilçeye bağlı Köy Muhtarlarımızla birlikteyiz. Seçilen tüm muhtarlarımıza hayırlı uğurlu olsun. El ele, gönül gönüle hep birlikte Gümüşhane’mize, köylerimize, vatandaşlarımıza hizmet etmeyi Allah nasip eylesin. Vatandaşlarımızın yaşadıkları yerlerde mutlu ve müreffeh bir hayat sürdürmeleri için çalışmayı sürdüreceğiz. Köylerimizde kamu yatırımlarını gerçekleştirmeye devam ederek ihtiyaçlarını en aza indirmeye gayret göstereceğiz. Muhtarlarımızla hep beraber çalışarak her türlü sorunun üstesinden gelerek, çalışmalarımızı dayanışma ve anlayış içerisinde hep birlikte yürüteceğiz” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki ise meclis toplantısına katılmaktan ve muhtarlarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. İlin kalkınması, refahı için ortak çabaları bir araya getirmenin büyük önem taşıdığının altını çizen Balki, “Hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmak için gayet göstereceğiz. Yeni seçilen birlik encümenlerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Seçimlerin ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Vali Tanrısever, konuşmasının akabinde köy muhtarlarının öneri ve taleplerini dinledi. 

Toplantıya Vali Yardımcısı Bahar Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Özel İdaresi Şube Müdürleri, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2024, 15:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 1 hafta Önce

Gümüşhane Torul Yalınkavak Köyü 7 mahalleden oluşan tek muhtarlık çatısı altında bir mahalledir. Eski isimleri ile 5 mahalle (Soroyna), 1 mahalle (Serdi), mahalle de Zınagafsa. 35-40 yıldır muhtar hep Soroyna Köyü'nden olduğu için bütün yatırımlar o köye yapıldı. Bu seçimlerde muhtar Zınagafsa'dan çıktı, artık biraz da bu köye bir şeyler yapılması lazım.4 yıl önce stabilize serildi fakat yağan yağmurlarla o da gitti. Artık asfalt yapılması lazım. Zınagafsa Köyü'nde yaz kış yaşam var. Bu site üzerinden onlarca yorum yaptım ama malesef hiçbirisi yayınlanmadı. Bilmiyorum bu sefer yayınlanır mı? Buradan sesimizi de duyan olur mu onu da bilmiyorum ama ihtiyacımız olan bi asfalt yolumuz var lütfen duyun sesimizi... Zınagafsa Köyü'ne asfalt istiyoruz...

Tekkeli
Tekkeli - 2 hafta Önce

Gümüşhane’nin tekke beldesine doğalgazı beklemekteyiz

SIRADAKİ HABER