TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Tarihi Köprüde Sergilendi

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyündeki Altınpınar Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı, yıl sonu sergisi ve kermes ilçe merkezindeki Tarihi Torul Köprüsü üzerinde yapıldı.

TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Tarihi Köprüde Sergilendi

Kaymakam Muhammet Kılıçaslan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen programda öğrencilerin birbirinden değerli projeleri ve eserleri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Tarihi Torul Köprüsü üzerinde yapılan etkinlik ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin seslendirdiği türküler ve halk oyunları gösterileri ile başladı. Okul müdürü Seda Bezan liderliğinde proje koordinatörü Yılmaz Kasap, Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülgün İlhan ve öğretmen arkadaşları ve öğrencilerin hazırladığı TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi, yıl boyunca okulda yapılan etkinliklere ait materyal ve geri dönüşüm sergisi ile görsel sanatlar öğretmeni, öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi misafirlerin beğenisine sunuldu. Program sonucunda ise okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerine destek amaçlı kermes etkinliği düzenlendi.

Serginin açılışında konuşan Kaymakam Muhammet Kılıçaslan, “Serginin hazırlanmasında emek harcayan başta ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, okul yönetimimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederim. Bu tür organizasyonlar ve sergiler öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, kendilerini ifade etme, özgüvenlerini geliştirme, topluma ve vatanına faydalı bireyler yetiştirme hususlarında katkı sağlıyor” dedi.

İlçe Milli eğitim Müdürü Eyyüp Zengin ise yaptığı konuşmada programın hazırlanmasında emek harcayan tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticiler ile velilere, destek olan tüm paydaşlara teşekkür ederek, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, sadece bir sergi değil, aynı zamanda öğrencilerimizin bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirdikleri, problem çözme becerilerini pekiştirdikleri ve takım çalışması ruhunu kazandıkları bir öğrenme sürecidir. Bu fuar sayesinde, gençlerimiz farklı disiplinlerdeki bilgi ve becerilerini ortaya koyma fırsatı bulacak, aynı zamanda bilimin ne kadar eğlenceli ve ilgi çekici olabileceğini deneyimleyeceklerdir. Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Öncelikle, çocuklarımızın bilimle tanışmasını ve bu tür projelere katılımını teşvik eden, onları yönlendiren kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER