Yayla Şenliklerinin tarihleri belli oldu

Gümüşhane'nin yayla kültürüyle ünlü Kürtün ilçesi, bu yıl da geleneksel yayla şenliklerine ev sahipliği yapacak. Yüzyıllardır onbinlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ve bölgenin en önemli turistik etkinliklerinden biri olan şenlikler, Kurban Bayramı'nın ardından başlayacak.

Yayla Şenliklerinin tarihleri belli oldu

Türkiye’nin en çok yaylaya sahip illerinin başında gelen Gümüşhane’nin yine en çok yayla sahip Kürtün ilçesinde yüzyıllardır yapılan yayla şenliklerinin tarihleri belli oldu.

Türkiye ve dünya genelinde bilinen yaylalarıyla ünlü ve yayla kültürü ile öne çıkan Kürtün ilçesinde bütün yayla şenlikleri Kurban Bayramının ardından gerçekleştirilecek.

Şenliklerin Tarihleri Belirlendi

Yüzyıllardır onbinlerce kişinin katılımı ile vatandaşların aynı horon halkasında bir araya geldiği yayla şenlikleri için belirlenen takvime göre;

Kızılcadam Yayla Şenliği: 18 Haziran
Harmancık Yayla Şenliği: 27 Temmuz
Kadırga Yayla Şenliği: 18-19 Temmuz
Kazıkbeli Yayla Şenliği: 28 Temmuz
Güvende Yayla Şenliği ve Güvenç Abdal Anma Günü: 2-3 Ağustos
Erikbeli Yayla Şenliği: 7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Her yıl düzenlenen yayla şenlikleri, Kürtün ilçesinin zengin kültürel mirasını koruma ve tanıtma amacını taşıyor. Bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynayan şenlikler aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağlayarak bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor. 

Hem bölge halkı hem de turistler için unutulmaz bir deneyim sunan yayla şenliklerinde katılımcılar yöresel yemekleri tadıp horon halkalarına katılıp doğal güzellikler içinde keyifli vakit geçirebiliyor.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Aslan
Mehmet Aslan - 3 hafta Önce

Bütün şenliklerde Türkün ortak simgesi olan bozkurt başlı sancak altında kıl çadır kurulsun ve mehter marşı eşliğinde örs üstünde demir dövülsün.
Ulusal ve yerel basında bundan iyi tanıtım olamaz.

SIRADAKİ HABER