Yazar Mert Arık Torul’da öğrencilerle buluştu

"Çocuklarıma okutmayacağım, izletmeyeceğim hiçbir şeyi yazmıyorum” diyen ve Torul Kitap Günleri ve Yazar Buluşmaları etkinliklerine konuk olan Yazar Mert Arık, Torul ilçesinde öğrencilerle buluştu.

Yazar Mert Arık Torul’da öğrencilerle buluştu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Torul En İyi Dostu İle Buluşuyor" Kitap Okuma Projesi ve "Her Evden Bir Kitap Projesi" kapsamında başlatılan Yazar Buluşmaları ve Kitap Günleri etkinliğinde çocuk kitap yazarı Mert ARIK ve kitaplarının çizerliğini yapan Serdar Turali Torul’da öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. 

Söyleşi programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, şube müdürü, okul, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yazar Arık, kitap yazmaktaki amacının çocukların yaşına ve bilişsel seviyelerine uygun içerikler üretmek olduğuna dikkati çekerek bu hedef doğrultusunda kitaplarını yazdığını anlattı. Mert Arık yazdığı 'Uzaya Giden Tren', 'Çantamdan Fil Çıktı', 'Ayvayı Yedik Müzesi', 'Naneyi Yedik Lokantası' ve son olarak da 'Dinozorumun Saklandığı Yer' kitaplarında amacının çocuklara kitap okumayı sevdirmek, onların hayallerinin olmasını sağlamak olduğunu anlattı, yayınladığı kitaplarını çocuklar için yazdığını dile getirdi.

Çocuk kitapları yazarken aldığı sorumluluğu ve bu sorumluluğun onun üzerindeki ağırlığını öğrencilere aktaran Arık, yazdıklarının sadece satış rakamlarıyla değil, aynı zamanda verdiği mesajlarla da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Arık’ın bu yaklaşımı hem öğrenciler hem de programa katılan öğretmenler tarafından takdirle karşılandı.

Yazar Mert Arık'ın yazdığı çocuk kitaplarının çizerliğini yapan Serdar Turali ise yaptığı çizimlerde öğrencilerin hayallerine dokunmak ve onları bu hayallerini yaşatmak için çizdiğini dile getirdi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından günün anısına yazar Mert Arık'a plaket takdim edildi. İki oturum halinde gerçekleşen program sonunda yazar Arık ve çizer Turali genç okurlarına kitaplarını imzaladı.

Yazar Mert Arık, sıcak bir yaz günü Adana'nın Seyhan ilçesinde kitaplarla dolu bir evde doğdu. Mersin Üniversitesinden mezun oldu. Çocukken hayal ettiği gibi öğretmen oldu. Çocukların hayal kurması için yazmaya başladı. Timaş Çocuk tarafından yayınlanan "Benim Zürafam Uçabilir" , "Uzaya Giden Tren" , "Çantamdan Fil Çıktı" , "Ayvayı Yedik Müzesi" ve "Dinozorumun Saklandığı Yer" kitapları kısa sürede satış rekorları kırdı. "Benim Zürafam Uçabilir" kitabının BluTv'de çizgi film uyarlaması yapıldı. Çizgi film senaryoları yazdı. Rüya ve Güneş adında iki kızı, yüzlerce öğrencisi, binlerce hayali var. Tren yolculuklarını, mavi-lacivert renklerini ve kütüphane sessizliğini çok seviyor. BİLSEM Okullarında sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. Bir gün tüm dünya çocuklarının keyifle izleyeceği bir animasyon filmi yazmanın hayalini kurarak yaşamaya devam ediyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER