Tüysüz ve Koç, Akademinin konuğu oldu

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) bünyesinde oluşturulan Gümüş Gelişim Akademisinin (GGA) bu haftaki konuğu KOSGEB Başkan Müşaviri Hüseyin Tüysüz ve EVSAD Genel Başkanı Orhan Koç oldu.

Tüysüz ve Koç, Akademinin konuğu oldu
Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) bünyesinde oluşturulan Gümüş Gelişim Akademisinin (GGA) bu haftaki konuğu KOSGEB Başkan Müşaviri Hüseyin Tüysüz ve EVSAD Genel Başkanı Orhan Koç oldu.

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen programların 5.sine konuşmacı olarak katılan Gümüşhaneli hemşehrimiz Tüysüz, “İnovatif Girişimcilik” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında inovatif girişimciliğin dünyada ve ülkemizdeki sonuçlarına yönelik istatistik değerlerini veren Tüysüz, Türkiye’de ki genç nüfusun girişimcilik cesaretinin yanında motivasyon, iş fikri, çalışma programı ve iş planı süreçlerinin de sistematik bir şekilde yaşatılmasıyla ancak katma değeri olan sonuçlara ulaşılabileceğini ifade etti.

Küreselleşen dünyanın teknolojik gelişmelerini dikkate alarak oluşturulacak hedeflere ulaşılabilmesi için zorluklara katlanılması gerektiğini, bunun için de girişimcilik heyecanına bilginin katılmasının önemli olduğunu aktaran Tüysüz, rol modelcilerin bu aşamada başarılı örneklerle gençlere örnek olmaları gerektiğini söyledi.

Bu sürecin sosyolojik etkilerinin toplumda girişimci dostu kültür ve girişimcilik kültürü ile anlamlandırılmasının genç nüfusa sahip Türkiye açısından önemli olduğunu vurgulayan Tüysüz, ülkemizdeki yatırımların ve istihdamın çok büyük bir kısmının KOBİ’ler tarafından gerçekleştirilmesine rağmen bunun ekonomik büyümeye katkısının çok az olduğunu, bunun sebebinin de Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının yeterince anlaşılarak sistematik halde yürütülmediğinden kaynaklandığını ifade etti.

Katma değeri olan ve pazarda anlam bulan çıktıları üretmenin ancak girişimci gençlerin hayallerinin yanında mücadele güçleri ve risk alabilen bir inançla yola çıkmaları ile mümkün olabileceği kaydeden Tüysüz, bu alanda dünyada yapılan iyi çalışmalardan örnekler verdi. Tüysüz, gençlerin uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden faydalanabilmeleri için gerekli desteği vereceğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.  

TÜYSÜZ’ün konuşmasından sonra Ulus Devlet Hastanesi Başhekimi ve EVSAD Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Uzman Doktor Orhan Koç sahneye davet edildi. Koç, konuşmasında bu tür farkındalık çalışmalarının öneminden bahsederek çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Eğitimin kapanış konuşmasında Gümüş Gelişim Akademisi Koordinatörü Dr. Turan Şişman, verdiği önemli bilgi ve mesajları için Hüseyin Tüysüz ve EVSAD Genel Başkanı Orhan Koç’a teşekkür etti.

Şişman, akademinin var olma sebebinin gençlere girişimcilik inancının uygulamaya dönüştürülmesi sürecindeki yol haritalarında katkı sağlamak olduğunu, dolayısıyla bu bilgilerin çok faydalı olduğunu ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER