ŞEHRİN İNOVASYONU: GÜMÜŞHANESPOR

“İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığı gibi inanır.”
Hz. Ömer

Trabzon’dan Trabzonspor’u alın çıkarın geriye sanki hiçbir şey kalmayacak gibidir. Örneğin Samsun Trabzon’dan daha geniş toprak ve imkânlara sahip olmasına rağmen Trabzon kadar Karadeniz Bölgesi’nde itibar görmemiştir. Barcelona örneğinde olduğu gibi bir takım bırakın şehri ülkesinin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiği olabilmektedir.

Gelelim dağların avucundaki hüzünler şehri diye tabir edilen Gümüşhane’mize. Tarihin altın ve gümüş madenleri açısından önemli bir yere sahip şehir bugün kendi yağı ile kavrulabilen nadir şehirlerden bir tanesidir. Bu haliyle de olsa Van, Diyarbakır, Batman ve bazı Doğu ve Güneydoğu illerimiz gibi vatan hainlerini içinde barındırmamış, devletine, milletine ve bayrağına her dönemde sahip çıkmış, kıt kanaat geçinse de her zaman şükretmeyi bilebilmiş adam gibi adamların barındığı ve barındırdığı bir serhat şehirdir.

Kemal Pir gibi menfi bir örneğimiz olsa da asla içinden vatan haini çıkmamıştır. Döneminde üç padişaha yol göstermiş, döneminin manevi iklimine esinti kaynağı olmuş, binlerce talebe yetiştirerek ve onlarca kitap kaleme alarak haklı gurur kaynağımız olmuş Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi gibi, Nihal Atsız gibi, Dilaver Cebeci, Mahmut Oltan Sungurlu gibi yüzlerce değerleri bağrında beslemiş bir gönül coğrafyasıdır Gümüşhane. 
Şehrin inovasyonu aslında çalışkan ve dürüst halkıdır diyebiliriz. Görünürde pestil, köme ve yeterli tanıtımı yapılabilse Gümüşhane ekmeği en önemli inovasyonumuz gibi gözükse de bana göre şehrimizin en büyük inovasyonu Gümüşhane Spor’dur.

Günümüzde her ne kadar sporun içine kene misali yerleşen adaletsizlik, şike, doping, şiddet ve diğer paraya endeksli şans oyunları ile Türkiye’de spor içinden çıkılmaz bir hal alsa da Rahmetli Atatürk’ün; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” şuurundaki gençlik yarınlarımızın sağlam ve karakterli yapısını teşkil edecektir.

Dün Trabzon’da İdmangücü ve İdmanocağı kulüplerinin bir araya gelmesiyle oluşan Trabzonspor neyse bugün 15 Şubat ve Vadispor birlikteliği ile meydana gelen Gümüşhanespor’da aynı inanç ve çizgidedir.

O zaman diyoruz ki dünün 15 Şubat ve Vadispor’u Gümüşhane’nin değil de Trabzon’un takımları olsaydı belki Türkiye’de destanlar yazan Trabzonspor yerine Gümüşhanespor’umuz olurdu. Trabzonspor’da zirve yapan Bekir, Cemil, Ali Kemal ve Şenol Güneş’lerin yerine bizim Mikro Mustafa, Adil ve Cuma Kara, Kalloş Çetin (Yılmaz), Hicabi (Saraç), Metin Ay, Tamer Ünsal ve oynayan diğer oyuncularımızda sporun zirvesinde kendilerine yer bulabilirlerdi.

Peki, şimdi ne yapabiliriz değerli dostlar ona bakalım. Şu an elimizde Gümüşhanespor gibi kıymetli bir değerimiz var. Öncelikle şehir bu değerinin farkında olmalı. Dün Gümüşhane’nin sporuna yön veren isimler bir araya gelerek bu değerimizi masaya yatırmalıdırlar. Adım adım birinci lige yürüyen bu aslanlarımıza şehrin maddi ve manevi anlamda desteği şarttır. Aydın Doğan’lar, Hasan Kulaksızlar, Ali Beyazlar ve diğer isimsiz kahramanlar omuz vermelidirler bu yüke.

Ben her zaman olduğu gibi asla ümidimi kesmedim bu şehirden. Gümüşhanespor’umuza desteğin artarak devamını hayal ediyorum. Selçuk Uzunosmanoğlu abimizin, Tezeneli Kemal abimizin ruhları ancak o zaman şad olur kanaatindeyim.

Kimse inanmasa da bu takıma inanan ve güvenen, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta şehrin abisi vekilimiz Osman Akgül’e, Valimiz Sayın Yücel Yavuz ve Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e, Kulüp Başkanımız Kaya Büyükbayraktar’a, değerli hocamız Fatih Akyel’e, yüreği ile bu destanı yazan tüm futbolcularımıza ve ekibe, desteğini esirgemeyen vefalı taraftarlarına, gerçekten bu takıma sahip çıkan Gümüşhane halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu takım Gümüşhane’mizin gözbebeğidir. O halde sahip çıkalım, destek verelim, yanında olalım. Unutmayalım ki başka Gümüşhane yok, başka da Gümüşhanespor’umuz yok.

Not: Bugün saat 16.00’da başlayacak Keçiören Maçında tur atlayacağımıza inancımız tamdır. Şimdi yapacağınız iş çolul çocuğunu yanına al ve tek değerimiz olan Gümüşhanespor’umuzu destekle.
YORUM EKLE