Köse müracaatını yaptı

Polis Akademisi dekanı Prof.Dr. Osman Köse, 1 Kasım’da yapılacak olan 26.dönem milletvekili genel seçimleri için AK Parti’ye müracaatını yaptı.

Köse müracaatını yaptı
Polis Akademisi dekanı Prof.Dr. Osman Köse, 1 Kasım’da yapılacak olan 26.dönem milletvekili genel seçimleri için AK Parti’ye müracaatını yaptı.

Parti binasında müracaat evraklarını İl Seçim İşleri Başkanı Özcan Ulutaş ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor'a teslim eden Köse, müracaatının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane’yi yakından tanıdığını, daha önce de AK Parti’den 2 dönem aday adaylığı süreci yaşaması nedeniyle parti teşkilatını da iyi tanıdığını kaydeden Köse, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda olduğunu, bu dönem içerisinde Türkiye’nin çehresi değiştiğini, değiştiğini, Türkiye’de siyasal anlamda, ekonomik anlamda ve Türkiye’nin gelişmesi anlamında Türk tarihinde belki de son 3-4 asırdır yeni bir dönem başladığını ifade eden Köse, “3 ay önce bir seçim yaşadık. Bu seçim sürecinde 13 yıldan sonra Türkiye’de tekrar bir koalisyon sürecimi başlıyor diye böyle bir dönem başlıyor. Hep beraber yaşadığımız bu 3 aylık dönem içerisinde iktidar olamamanın veya koalisyon olmanın veya hükümet kuramamanın ne demek olduğunu hem ekonomik hem de sosyal anlamda anladık. Ve bu 3 aylık sürecin sonunda hükümet kurulamayacağı anlaşıldığı için tekrar genel seçime gidiyor. Bende Gümüşhane’den aday adaylığı için müracaat etmiş bulunuyorum” dedi.

Küçük yaştan beri bu siyasi hareketin içerisinde olduğunun altını çizen Köse, adaylığının kabul edilmesi ve milletvekili olması halinde teşkilatla çok yakından ve teşkilatı öne çalışan bir çalışma süreci olacağını söyledi.

Beldesiyle, ilçesiyle, merkeziyle, köyüyle Gümüşhane’nin bir bütün olduğu anlayışında olduklarını dile getiren Köse, “Gümüşhane’yi ön plana çıkararak Gümüşhane için gelecek 4 yılda çalışmaya gayret edeceğiz. Bu süre içerisinde teşkilatımızla ve Gümüşhanemizle çok uyumlu bir süreç yaşayacağız. Gümüşhane’nin sorunları, Türkiye’nin sorunlarının bir parçası. Bu zamana kadar AK Parti iktidarları döneminde Gümüşhane’ye çok iyi hizmetler geldi. Bu hizmetleri 2,3’e belki de 4’e katlayarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Seçim sürecinin Gümüşhane’ye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Köse, şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum. Hassas bir ülke Türkiye. Doğu ile batı arasındaki bir yer. Hem Gümüşhane’nin sorunlarına, hem de Türkiye’nin sorunlarına fikir üreterek, katkı yaparak ve kendimizi ortaya koyarak hep beraber çalışacağız”

Siyasette ki tek amacının Gümüşhane ve Türkiye’ye hizmet etmek olduğunu dile getiren Köse, makam noktasında siyasetten alacağı birşey olmadığını zaten mesleğinin zirvesinde olduğunu vurguladı.

Köse, dünya üzerindeki mazlum coğrafyaların gözlerinin de Türkiye’de olduğunu, Türkiye’de bir istikrarsızlık durumunda bu insanların da gönüllerinin kırıldığını ifade etti.

Prof.Dr. Köse, kendi özgeçmişiyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Gümüşhane’de doğdum. Akademik hayatım Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde geçti. 19 Mayıs Üniversitesi, Balıkesir ve Sakarya Üniversitelerinde çalıştım. En son 2013 başlarında tarih alanında Profesör oldum. 2012 yılından itibaren 2014 yılı başına kadar Başbakanlık’ta, 2014 yılı başından itibaren de Ankara’da Polis Akademisinde Güvenlik Bilimleri Fakültesinde dekan olarak atandım. 2014 yılındaki yapılanmada Polis Akademisinde rol aldık ve şuanda akademinin yeni yapılanmasını yürütüyorum.”
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER