Kulaksız: Gün, ümitsizliğe düşmeden Hakk'a sarılma ve halk için mücadele etme günüdür

AK Parti 25. Dönem Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı ve İşadamı Hasan Kulaksız, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Kulaksız: Gün, ümitsizliğe düşmeden Hakk'a sarılma ve halk için mücadele etme günüdür
AK Parti 25. Dönem Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı ve İşadamı Hasan Kulaksız, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Yaptığı yazılı açıklama ile seçim sonuçlarını değerlendiren Kulaksız, “Gün; birlik olma günüdür. Gün; daha çok çalışılmasını gerektiren gündür. Gün; ümitsizliğe düşmeden Hakk'a sarılma ve halk için mücadele etme günüdür” ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin rakiplerine ezici bir üstünlük kurmaya devam ettiğini dile getiren Hasan Kulaksız, ortaya çıkan yeni tablonun Türkiye’nin ne kadar kırılgan bir siyasi yapıya sahip olduğunun da göstergesi olduğunu dile getirdi. AK Parti'nin tüm bu kırılgan yapı içerisinde birleştirici bir rol oynadığının altını çizen Kulaksız şu ifadelere yer verdi: “Ülke olarak öyle bir stratejik bölgedeyiz ki, bu yer adeta Dünya'nın kalbinin attığı noktadır. Güçlü bir Türkiye demek, güçlü bir İslam Alemi demektir. Ülkemiz ne kadar güçlü olursa, mazlumların sesi o kadar gür çıkar. Bu nedenledir ki, her zaman güçlü olmak zorundayız. Bu noktada AK Parti, ülkemizin güçlü bir gelecek inşa etmesi için gerekli alt yapıyı hazırlamış bir partidir. Bugün aldığı oy belki hükümet kurmaya yetmemektedir. Ancak bu kimseyi ümitsizliğe sürüklememelidir. İnşallah, bu durum gelecekte daha büyük bir uyanışın habercisi olacaktır.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN GEREKLİLİĞİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR"

İçinde yaşadığımız hükümet kuramama durumları, bir anlamda AK Parti'nin son zamanlarda başkanlık modeli için neden bu kadar ısrarcı olduğunun da farkına varılması açısından önemlidir. Bugün başkanlık veya yarı başkanlık sistemine geçmiş olsaydık. Hükümet kurma krizi yaşamayacak ve sonuç nasıl olursa olsun. Kimse ümitsizliğe, endişeye sürüklenmeyecekti. Sadece bu durum dahi, AK Parti'nin ne kadar vizyoner ve ülkemizin geleceğini düşünen bir parti olduğunu ortaya koymaktadır. Önümüzdeki tabloya baktığımız zaman, Dünya'da ne kadar İslam düşmanı varsa, Ülkemizi ne kadar sevmeyen varsa hepsinin büyük bir mutluluk yaşadığını görüyoruz. Dünya arenasında ortaya çıkan bu tablo, neden kendi değerlerimize, kendi milletimize, kendi dinimize ve kendi vatanımıza sahip çıkılması gerektiğini ortaya koymaktadır.

"BU DURUM GELECEKTE DAHA BÜYÜK BİR UYANIŞIN HABERCİSİ OLACAKTIR"

İnanıyorum ki, AK Parti'mizin cefakar temsilcileri ülkemizin bir kaosa sürüklenmemesi ve halkımızın herhangi bir zarar görmemesi için atılması gereken tüm adımları büyük bir hassasiyetle atacaklardır. Çünkü bu parti ve bu partiye gönül verenler, halka hizmet için yola çıkan ve hakkın rızasını kazanmak için mücadele eden insanlar. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin ifade ettiği gibi: “Hak şerleri hayreyler. Zannetme ki gayreyler. Arif anı seyreyler. Mevlam görelim neyler. Neylerse güzel eyler.”

Bu duygu ve düşüncelerle, 7 Haziran seçimlerinin milletimize, vatanımıza ve dinimiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER