Yılmaz, eleştirileri cevaplandırdı

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçim sonuçları için AK Parti'nin başarısızmış gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

Yılmaz, eleştirileri cevaplandırdı
Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçim sonuçları için AK Parti'nin başarısızmış gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

AK PARTİ’NİN GİRDİĞİ SEÇİMLERDEKİ BAŞARISI

Ünal Yılmaz, AK Parti’nin kurulduğu 4 Ağustos 2001'den beri 4.genel seçime girdiğini hatırlatarak, “AK Parti, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçiminde birinci olarak çıktığı gibi, üst üste girdiği dört genel seçimden de birinci çıkma başarısını göstermiştir” dedi.

“AK PARTİ’NİN BAŞARISIZLIĞI DEĞİL, BAŞARISI”

Yılmaz, “Seçim sonuçlarına göre Türkiye genelinde ve şehrimizde düşen oy oranına rağmen, yüzde 41’e yakın bir oy oranı alan AK Parti’nin tek başına iktidar kuracak oy oranına ulaşamaması çeşitli çevreler tarafından, bir başarısızlık gibi algılatılmaya çalışılıyor ancak bu oran AK Parti’nin başarısızlığı değil, başarısıdır” diye konuştu.

“BAŞARISIZLIK ALGISI, KABUL EDİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR”

Sonuçların milli iradenin bir yansıması olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Son sözü halkın verdiği seçimlerde vatandaşımızın kararına saygı duymak bizim vazifemizdir. Millettin kararı her şeyin üstündedir. Ancak çeşitli kesimler tarafından gösterilmeye çalışılan başarısızlık algısı, ne yazık ki kabul edilir bir durum değildir. Aynı durum şehrimiz ve ilçemiz içinde gösterilmeye çalışılıyor. Şehrimiz Gümüşhane’de 2014 yerel seçimlerinde AK Partiyüzde 57,5 oy oranı ile tüm ilçelerimizi de alarak Türkiye 4.sü olmuştur. Yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 75,6’lık oranla Türkiye’de üçüncü olarak hem Gümüşhane’mize, hem teşkilatımıza üçüncülük gururunu yaşattık. Ayrıca ilçemiz Kelkit’te yüzde 80,6 ile bu gurura büyük bir katkı sağlamıştır. Yapılan son seçimlerde ise yüzde 56,91 ile 81 il içerisinden Türkiye 12. si olduk. Kelkit ise ülkemizdeki diğer ilçelere oranla Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı almıştır” ifadelerini kullandı.

“KELKİT VEKİLİNİN DE, PARTİSİNİN DE ARKASINDA DURMUŞTUR”

Yılmaz, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde ülke genelinde yaşanan ve AK Parti’yi etkileyen oy oranlarındaki düşüşün Gümüşhane’ye ve Kelkit’e de yansıdığını dile getirerek, “İlçemizde bir önceki seçimde yüzde 73 olan oy oranımız, 7 Haziran’da yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde yüzde 64’e düşmüştür. Bu oran Türkiye’deki partimizin oy düşüşü oranı ile aynı orandadır. Merkez ilçemiz de başta olmak üzere Şiran ve Köse ilçelerimiz hariç oy oranlarımız hemen hemen aynı oranda bir düşüş yaşadı. Kelkit ilçesinde AK Parti’nin oylarında büyük bir düşüş yaşandığı, 2 milletvekili yerine 1 milletvekilinin seçilmesinde büyük etki yarattığı söylemlerini kabul etmek mümkün değildir. Kaldı ki 7 Haziran Genel Seçimlerine giderken Kelkit ilçemiz her zaman gösterilen milletvekillerinin yanında olmuş, desteklerini hiçbir zaman eksik etmemişlerdir. 2011 Milletvekili Genel Seçimleri ile 2015 Milletvekili Genel Seçimleri arasında ilçemizde AK Parti bin 556 oy eksik almıştır. Yaz mevsimine rastlayan bu seçimlerde sandık bölgesinde olmayan seçmenlerimiz olmuştur. İl dışında olup da sandık bölgesine gelerek oy kullanmayanları da eklediğimiz takdirde ilçemizde önemli bir oy kaybının olmadığı gerçeği ortaya çıkacaktır” diyerek tepkisini dile getirdi.

“VATANDAŞ BAŞARIYI DA, BAŞARISIZLIĞI DA BİLİYOR”

Alınan oy oranı üzerinden ders çıkarılması gerektiği gerçeğini de belirten Yılmaz, “AK Parti'nin aldığı sonuçlara göre herkes bir özeleştiri yapmalı diyoruz. Bunu çok gecikmeden, kırmadan, dökmeden, yapıp hatalardan ders çıkarabilmeliyiz. Tekrar söylüyorum Gümüşhane’nin, Kelkit’in, başarısızlığı söylemini yaratmaya çalışanlar etraftaki kötü niyetli çıkar gruplarıdır. Kimse böyle çarpıtıcı ağızlarla, halkı manipüle etmeye çalışmasın. Vatandaş başarıyı da, başarısızlığı da yapılanı da yapılmayanı da çok iyi görüyor, biliyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER