SON DA OLSA ADI ‘BAHAR’

Bismillahirrahmanirrahim

Günler haftaları haftalar ayları aylar mevsimleri kovalarken bir güz mevsiminin daha sonuna geliyoruz. Hani sonbahar denir ya bana sorsanız sonda olsa adı hep bahar kalacak gönlümde. Ömür su misali akıp geçerken pişmanlıklarımız, yaşayamadıklarımız hayallerimizde elimizden kuş gibi uçup gitmekte. Aslında zamana bıraktığımız her şeyi zaman elimizden bir bir almakta. Aldığımız nefesin bile şükrünü bilmeden dünya telaşının enkazından çıkamaz olmuşuz.

Kim bilir ki insanın kendi içinde yaşadığı savaşı. Kim ne kadar merhem olur senin yürek yarana. Acıların sıkıntıların dertlerindir sadece senin sırdaşın. Yorulduk artık, derdin kederin altında belimiz büküldü. İsyan değil tabi ki bu. Hani bir söz vardır ya ‘Bazen tükeniyoruz şikâyet sayma Yarabbi’ diye, öyle bir şey bizimki de işte.

Ne diyordu Neşet Ertaş; ‘Benim bakıp ta kıyamadığım elin yanında çürüyor gördün mü?

Bazen biri gelir ve hayatınızda çok büyük bir yer kaplar. Aslında siz öyle bir yerin olduğunu bilmiyorsunuzdur. Öyle bir boşluğunuz olduğunu da bilmiyorsunuzdur. Ama bir insan gelir ve hakikaten o boşluğu doldurur. Ben bundan sonra onsuz yaşayamam dersiniz. İçiniz acır kanaya kanaya. Gönlünüzle bağdaşmış bu insanların elinizden uçup gitmesine asla izin vermeyin. Bir davanız varsa arkasından koşun. Galibi kazananı siz olun ki bir şeylerin kıymeti olsun ya da değeri bilinsin.

İmtihandır bu dünya; genelde sabrı yalnız yaşarsın. Yolu sevenle yürürsün. Yokuşu anlayanla çıkarsın. Zorluğu ise; gönül bağın olanla aşarsın. En önemlisi ise gönül vermedikçe; gönül bulamazsın. Ne diyordu Müdessir Suresi; ‘’Rabbin hatırına sabret.’’

Nasibim değilse gönlümden al diye dua ederken bir yandan da ‘’İnşallah nasibimdir gönlümde yeri çok güzel’’ diye dua etmek çok saf bir sevgi türüdür. Hz. Osman’ın duasıdır ‘‘Nasip etmeyeceğin şeyi hayal ettirmezsin. Allah’ım sen her şeyin hayırlısını bilir, en güzelini yazarsın. Benim bu duamı bu hayalimi en güzel ve kolay eyle ömrüme yaz.’’ Sevdiklerimiz için dualarımız bu kadar güzel olsun inşallah.

Gidiyoruz yavaş yavaş baharı yazı güzü ömür bitiyor işte. Geç kalınmış ne varsa getirin aklınıza. Gücünüz yetiyorsa tamamlayın. Üzüldüğünüz ve yaşayamadığınız hayallerin peşinde koşun. Hiçbir şey sizin hayalinizden daha güzel olamaz. Hz. Yusuf’u kuyuda, Hz. İbrahim’i ateşte, Hz. Yunus’u balığın karnında, Efendimizi mağarada darda bırakmayan Allah, senide darda bırakmaz.

Saygılarımla…  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fahri TERZİ
Fahri TERZİ - 1 yıl Önce

Ne güzel bir yazı. Tebrik ediyorum. Birçok hocanın, eğitimcinin yazması gereken bir yazı. Bu dünyanın fani oluşunu Mevlamızın bizim yanımızda oluşunu, sabırlı olmamız neticesinde kazançlı olacağımızı tavsiye eden bir yazı. Selam ve dua ile.

Beytullah GÜNDÜZ
Beytullah GÜNDÜZ @Fahri TERZİ - 1 yıl Önce

Sevgili hocam sizin güzel gönlünüzün sohbetinden bunlar. Selamlar

Hamza
Hamza - 1 yıl Önce

İnsan oğlu ne kadar koşarsa koşsun nafile sen koştukça dünyanın ve zamanın hızı artıyot sanırım sistem işleyişi böyle farkında olursan daha tatlı bir hayatın oluyor yoksa sadece felancı öldü deniyor yanıp biten bir kibrit çöpü gibi her şey siliniyor.

hasan
hasan - 1 yıl Önce

kardeşim ne güzel yazmışsın eline kalemine sağlık

İbrahim
İbrahim - 1 yıl Önce

Aslında imtihanların içinde en zor imtihan sabırdır ki mükafatı en çok olandır.. ellerine ve yüreğine sağlık Beytullah

Murat Nalbant
Murat Nalbant - 1 yıl Önce

Can gardaşım ne yazmışsın doktürmüşsün ağzına yüreğine eline sağlık

Soner
Soner - 1 yıl Önce

Yakacan bizi dayıoğlu

Ramazan Şatır
Ramazan Şatır - 1 yıl Önce

Yüreğine gönlüne sağlık