Karate yarışmaları düzenlendi

Gümüşhane’de 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında Karate Spor Dalı Uygulama Esasları ve WKF Kuralları çerçevesinde Minikler İlkokul ve Küçükler Ortaokul Mahalli Karate Yarışmaları düzenlendi.

Karate yarışmaları düzenlendi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen yarışmalarda Gümüşhane’nin milli, bölge ve aday hakemleri görev aldı.

Yarışmalara MEB'e bağlı Fevzipaşa İlkokulu'ndan 7 sporcu, Aysın Rafet Ataç İlkokulu'ndan 1 sporcu, 15 Şubat Şehitler İmam Hatip Ortaokulu'ndan 2 sporcu, Atatürk Ortaokulu'ndan 1 sporcu ve Gazipaşa Ortaokulu'ndan 1 sporcu olmak üzere toplam 12 öğrenci katıldı.

Yarışma sonucunda minikler A karegorisinde erkeklerde Fevzipaşa İlkokulundan Arif Taha Yılmaz, kızlarda Aysın Rafet Ataç İlkokulundan Hümanur Uyar, küçükler kategorisinde erkeklerde Yağız Emre Ülker, kızlarda Gazipaşa Ortaokulundan Yağmur İnce KATA birincisi, küçükler kategorisinde erkeklerde Yağız Emre Ülker, kızlarda Gazipaşa Ortaokulundan Yağmur İnce, minikler A kategorisinde Aysın Rafet Ataç İlkokulundan Hümanur Uyar KUMİTE sonuçlarında birinci oldu.

Yarışmalarda dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgeleri Karate İl Temsilcisi Halil İbrahim Saraçoğlu ve hakemler tarafından verildi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil İbrahim SARAÇOĞLU - Karate İl Temsilcisi
Halil İbrahim SARAÇOĞLU - Karate İl Temsilcisi - 2 yıl Önce

Değerli Veliler ve Sporcular, Tüm Sporcularımızın karate yarışmalara katılmasını şiddetle tavsiye ediyor ve önemsiyoruz. Çünkü Müsabakalara hazırlanan çocukların:
1) Öz güvenleri gelişir,
2) Hayattaki zorluklara karşı baş edebilmek için dirençli olurlar,
3) Disiplini öğrenirler ve bunu okullarına, evlerine ve yuvalarına, iş hayatlarına taşırlar,
4) Sorumluluk alma ve verilen görevleri yerine getirmede umursamazlık göstermezler ve çok çalışırlar. 5) Okullarında akademik başarıları artar,
6) Sosyal aktiviteleri artar ve daha çok iyi arkadaş edinirler,
7) İl dışına ve ülke dışına sportif faaliyet için giden sporcuların genel kültürleri artar ve elde ettikleri başarıları CV'lerinde (Özgeçmişlerinde) yer alır,
8) Milli takıma girip yurt dışında başarılı olan ve madalya alan sporculara ve bilhassa olimpiyatta madalya alan sporculara; “SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK” gereği çok ciddi cumhuriyet altını ödülü verilmektedir.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=2010956&MevzuatTur=3&MevzuatTertip=5

SIRADAKİ HABER