Teşekkürler Kaya Başkan

2015-2016 futbol sezonunu acısıyla, tatlısıyla, en önemlisi gururla geride bıraktık.

Bu uzun maratonda kırmızı beyazlı temsilcimizle güldük, üzüldük, heyecanlandık ancak stattan ayrılıp işimize, evimize dönerken başımız hiç ere eğilmedi. Kötü oynadık, hatalar yaptık, hayati puanları kendi ellerimizle rakiplerimize ikram ettik ama mücadeleden asla taviz vermedik.

Yeni bir teknik kadro, baştan aşağı yenilenmiş bir takımla yola çıkmak ve son doksan dakikaya kadar en önemli hedefin içinde bulunmak büyük başarıdır.

Bunlar futbolun tabela kısmı. Evet, netice bakımından başarılı olduk. Ancak bu başarıyı gölgede bırakacak en büyük başarı, temsilcimiz artık birilerinin ya da bir kesimin değil, Gümüşhane’nin takımı olmasıdır.

Yaklaşık 10 yıldır tüm şehirden kopmuş bir takımı yeniden şehrin takımı konumuna getirmek hiç kolay bir olay değildir. Bunu başarmak için birden fazla donenin bir araya gelmesi şarttır. Bunu ancak büyük bir tecrübe yapabilirdi ve öyle oldu.

Gümüşhane’de vizyonu asla tartışma götürmeyecek Kulüp Başkanımız Kaya Büyükbayraktar, futbol yöneticiliği konusunda da Gümüşhane’nin en önemli isimlerinden birisidir.

Sezon başında yaptığı transferlerde, ilk kriterinin futbolcunun futbolculuk kalitesi değil, adamlık kalitesi olduğu sezon ilerledikçe net biçimde ortaya çıktı.

Kurulu bir düzeni değiştirecekseniz, yeni radikal bir yapı oturtacaksanız bunları yapmak için yol arkadaşları seçilirken çok dikkat etmeniz gereklidir. Yönetim Kurulu oluşturulurken, teknik kadro seçilirken ve en önemlisi bu seçimleri sahada anlamlandıracak isimler yani futbolcular belirlenirken bu kadar doğru isabet ancak tecrübe ile mümkün olabilir.

Şimdi geriye dönüp baktığımızda; Fatih Akyel’in teknik direktörlüğü tartışılabilir ama mütevazı ve özverisi tartışılmaz. Futbolcuların kalitesi tartışılabilir ama karakterleri ve sahada terlerinin son damlasına kadar mücadele arzuları asla tartışılmaz.

Kaldı ki, sadece futbolcu kalitesiyle başarının gelmeyeceğinin örnekleri dünyanın her liginde mevcut. Bu sebeple Kaya Başkanın önemli bir başarı yakaladığını kabul etmemiz gerekiyor.

Bunları söylerken bundan önceki başkanlarımızı başarısız göstermek kesinlikle haksızlık olur. Kurban Karagöz ve İdris Çimen’in fedakarlıklarını, sağlıklarını bile unuttuklarını görmemek nankörlük olur. Eğer bu iki başkanımız döneminde Gümüşhanespor şehrin takımı olamadıysa, bunun sebebi asla ne Kurban Karagöz ne de İdris Çimen’dir. Tek eksik kaldıkları nokta, Kaya başkanın bir araya getirdiği donelerde eksik kalmalarıydı. Ya teknik kadroda, ya yönetim kurulunda ya da sporcu oluşumunda hata yaptılar.

Düşünün İdris Çimen büyük fedakarlıklar yaparak Gümüşhanespor’umuzu şampiyon yaptı. Kayseri’de kaçırdığımız şampiyonluğu Yozgat’ta yakaladı ama bazı kesimlerinin kasıtlı olarak İdris Çimen’in köyü üzerinden vurdukları yaftadan takımı kurtaramadı.

Yine Kurban Karagöz yıllarca Gümüşhanespor için parasını, zamanını, sağlığını verdi ama bazı isimler yüzünden belli bir kesimin kıskacından çıkarıp Gümüşhanespor’u Gümüşhanelilerin takımı yapamadı.

Bu yüzden Kaya Büyükbayraktar’a hepimizin teşekkür borcu olduğunu düşünüyorum. Çünkü Gümüşhanespor’un finali için yüzlerce insan sevinmedi, binlerce insan sevindi. Finali kaybettiği için yine yüzler değil binler üzüldü. Gümüşhane olarak bu tabloyu gerçekten özlemiştik.

Ayrıca Kaya Başkan ve ekibinin bu başarıyı yakalayana kadar çektiği sıkıntıları da unutmamamız gerekiyor. Belki de, istisnalar hariç Play-Off’a kadar sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek özverili ekip yalnızdı. Ama artık her şey değişti. Bu saatten sonra destek vermesi gerekirken, saklananlar sadece kulübü üzerine yıktıkları kişiye değil, tüm Gümüşhane halkına karşı sorumludurlar.

Temsilcimizi Kayseri’ye final için uğurlarken Valiliğimizin ve Belediyemizin 250’şer bin liralık şampiyonluk primi açıkladığını öğrendik ve gerçekten mutlu olduk. Ancak zaman final zamanı olmamalıydı. Eğer bu duyarlılık ve sahiplenme sezon başında olsaydı, bugün çok daha farklı şeyleri yazıyor olabilirdik. Belki de, bu satırlara şampiyonluğun öyküsünü yazacaktık.

Hiçbir şey için geç kalınmış değil. Önümüzde yeni bir sezon var. Verilecek destek sağlıklı bir yapılanmayı beraberinde getirecektir. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sayın Belediye Başkanımız ve kıymetli işadamlarımız Gümüşhane’nin en önemli marka değerlerinden birisi olan Gümüşhanespor’a destek vermesi gerekmektedir. Yoksa el birliği ile yıllar sonra şehrin takımı olmuş bir değeri el birliği ile yok ederiz.

Yaşadığımız final heyecanı ve birlik beraberlik mutluluğunu fazla abartmadan önümüze bakmamız gerekiyor. Zaman çok hızlı geçiyor. Hedefi olan takımlar, hiç zaman kaybetmeden daha şimdiden transfer yapıyor. Hep birlikte bu yeni planlamanın içinde olmalıyız. Başarılar sürekli olunca anlamlıdır. Bu yıl finali kıl payı kaçırıp, seneye ligde kalma mücadelesi vereceksek, onca emek heba olur. İyi planlamanın formülü de kesinlikle ekonomiye dayanıyor.

Yukarıda saydığım dinamikler harekete geçer, bizlerde her daim takımımızın yanında olursak, temsilcimiz Kayseri’de nereyi hak ettiğini zaten göstermiştir. Hedef belli. Bu hedef için gerekenlerde bellidir.

Son olarak Kulüp Başkanımız Sayın Büyükbayraktar’a final sevincini binlerce insana yaşattığı için, üzüntüyü bile paylaşmayı hatırlattığı için ve önemlisi Gümüşhanespor’u yeniden Gümüşhanelilerin takımı yaptığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Unutmayalım ki, sevinçler paylaştıkça çoğalır, üzüntüler paylaştıkça azalır.

YORUM EKLE