VALİ VE HALKLA İLİŞKİLER

Bilindiği üzere Vali‘ler,  atandığı İlin genel güvenliğini sağlayarak halkın mutlu olmaları için çalışmayı kendilerine şiar edinmiş mülki idare amirleridir. Bu bağlamda İl’imize atandığı günden beri büyük bir aşkla hizmet eden Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek günlük rutin işleri aksatmadan halkla olan ilişkilerini artan bir hızla sürdürmektedir.  Eşi Sayın Sibel hanımefendi de sosyal alandaki etkinlikleri ile bu çalışmalara büyük ölçüde katkı sağlamaktadır.

Halka olan yakınlığı ile bilinen Vali Taşbilek önemli hizmet alanlarından sağlık ve eğitime de büyük ölçüde destek vermektedir.

Halkla ilişkiler derken bu iş nasıl oluyor diye akla bir soru gelebilir. Haftanın bir gününde makamda kabul edilen yurttaşların uzatılan ellerini hararetle sıkan Valimiz dertlere deva olmayı önemsiyor ve bunda da büyük ölçüde başarıya ulaşıyor. Aldığımız duyumlar bu doğrultuda. Öte yandan makama ulaşma imkanı olmayan yurttaşlara hastalara yoksullara şehit yakınlarına gazilere bizzat ikametgahlarına kadar varıp hal hatır eden Vali Taşbilek, ayrıca mahalle, mahalle ilçe- ilçe ziyaret toplantıları düzenleyerek genel sorunlara da çözüm üretiyor.

Önemli ziyaret gezilerini hastanelerde şifa bekleyen hastalara yönelik olarak sürdüren Vali Taşbilek, 24 saat esasına dayalı çalışan, askerimizi, polisimizi itfaiye teşkilatını da zaman zaman ziyaret ederek onların çalışma azmine yeterince destek olma gayretlerini de ihmal etmiyor.

Eğitime büyük ölçüde destek verdiğini bildiğimiz Vali Taşbilek bu alandaki hizmetlerini somut örneklerle kamuoyu ve basınla da paylaşıyor. Nitekim bu alandaki en son ziyaretini geçtiğimiz 21.02.2020 Cuma günü Köse-Salyazı ilköğretim Okuluna yaparak öğrenci ve öğretmen etkinliklerini yerinde izledi. Beraberinde İl ve ilçe yöneticileri olduğu halde basın ordusu ile Salyazı okulunda gün boyu incelemelerde bulunan Vali Taşbilek, öğretmen ve öğrencilerin etkinliklerine katıldı. Resim yaptı, onların coşkusuna coşku kattı ve hediyeler dağıttı.

Çalışan tüm görevlilerinin emeğine saygılı olan Gümüşhane halkı, çalışanların bu emeğine her zaman saygı duymuştur. Takdir edilen emekler, muhtemel üst görev atamalarının daima belirleyicisi olmuştur.

Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek‘in bu özverili çalışması halkımız tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir. Siyasilerimiz başta olmak üzere,  halkımızın da bu çalışmalara olabildiğince destek vermede özverili davranmış olmaları tıpkı ticaretteki “müşteri memnuniyeti” gibi “vatandaş memnuniyeti” olarak yankılanmakta toplum tarafından da böyle algılanmaktadır.

Temennimiz, karşılıklı bu güven duygusu  daha  büyük hizmetlere imza atmanın habercisi ve  geleceğe umutla yelken açmamızın da garantisi  olur.

YORUM EKLE