YENİ 100 YIL (2023) TÜRK MİLLETİNE KUTLU OLSUN

Gölbaşı ilçesinde geçen 20 yılımda çok değerli, birbirinden saygın büyüklerim oldu. Onların her biri birbirinden kıymetli kişilerdi. Her biri ayrı bir üstün karakter ve olgunluğun timsaliydi. 

Mesela Mehmet Halis Bozkurt Üstadım; şairdi, ressamdı, entelektüel bir kişilikti.

Mesela Hulusi Gürpınar Ağabey; şair, yazar, araştırmacı ve tam bir İstanbul Beyefendisi…

Mesela Hatice Şap Hocam; şair, aydın, TV-Radyo program yapımcısı ve tam bir Hanımefendi…

Mesela İsa Ömercan Ağabeyim; Sivil Toplum Örgütü lideri, Gölbaşı âşığı ve tam bir Ankara Beyfendisi…

Mesela Mehmet Turhan Tuncay Ağabeyim; şahsiyeti ile Gölbaşının yüz akı, sanatkâr yönüyle bizim onur kaynağımız ve tam zanaat erbabı…

Mesela Bayram Türkmez Ağabeyim; Gölbaşının gözü-kulağı, uzman bir gazeteci, yorumcu, TV-Radyo habercisi ve tam bir fikir adamı…

Gölbaşı’nın değerine değer katan ve her biri benim düşünce dünyamda ayrı ufuklar açmamı sağlayan saygın kişilerdir.

Bu gün önemli ve bir o kadar da özel bir gün. 27 Aralık… Büyük Atatürk’ün Ankara’yı şereflendirdikleri kutlu gün. Bu günün anlam ve önemini en güzel anlatan bir büyüğümün yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sanat ve kültür adamı, Gölbaşımızın ve Ankara’nın değeri Hulusi Gürpınar Ağabeyim diyor ki:

“Atatürk’ün 27 Aralık 1919 da Ankara'ya gelişiyle başlayan süreçte 27 Aralık 2022 den başlayıp, 29 Ekim 2023'e kadar sürecek zaman dilimi ne sizlerin, bizlerin, hepimizin, ulusça yeniden başlatacağımız, makina ayarlarına döneceğimiz, Cumhuriyet değerleri ile demokrasinin olmazsa olmaz kurallarından, kuvvetler ayrılığı kavramını işler hale getirip, yasama, yürütme, yargı ve basın özgürlüğünü hayat öpücüğü ile buluşturacağımız YENİ 100 YIL OLSUN 2023.

Atatürk’ün Ankara'ya gelişiyle başlayan Sakarya'da kurtuluş ile birlikte kuruluşa giden yolculuk,23 Nisan 1920 de T.B.M Meclis merkezinin Ankara olarak ilanından sonra 1923 yılının 13 Ekim'inde önce kadim Ankara'nın Başkent olarak TBMM kabulü ile 29 Ekim 1923 de Cumhuriyet in ilanıyla tamamlanan din ve devlet işlerinin birbirinden bağımsızlaştığı, tam bağımsız misak-ı milli sınırlarında TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin ilanı ile ATATÜRK dava ve silah arkadaşlarının Dünya tarihine yazdırdığı zaferin günüdür, YENİ 100YIL 2023.

Yeni 100 yılda yasama, yürütme, yargı ergi ve basın özgürlüğüyle yaratılacak kuvvetler ayrılığıyla birlikte, adalet, eğitim, sağlık, güvenlik sorunları, başta merkez bankası olmak üzere Devlet kurumlarının, Üniversitelerin bağımsızlığının güvence altına alınırken, köylünün, çiftçinin, işçinin, sağlıkçının, hukukçunun, esnafın, sanatçının, kadının, çocuğun, gencin, yaşlının, emeklinin haklarının sosyal devlet güvencesine kavuşturulmasının YENİ 100 YILI OLACAKTIR 2023.

Kuşkusuz, yoksulluğun, yokluğun, yolsuzluğun, yüzsüzlüğün olmadığı, fırsat eşitliği ve insan haklarını korunduğu, liyakatin öne çıktığı, ayrımcılığın yapılmadığı, dinin vicdan hürriyeti olarak tanımlandığı, özgür düşünce ve ifade özgürlüğünün, sendikal hakların güvence altına alındığı, gösteri ve protesto haklarının yasalar çerçevesinde kısıtlamasız, yasaksız kullanıldığı, STK'ların Anayasanın öngördüğü çerçevelerde hareketinin kısıtlanmadığı, meslek oda ve birliklerine baskı yapılmamasının, ilim ve bilim insanlarına kapıların sonuna kadar açık tutulmasının sağlandığı YENİ 100 YIL OLACAKTIR 2023.

Çocuk tecavüzlerinin olmayacağı, tarikat, cemaat, şeyh, şıh gibi yasa dışı denetimsiz oluşumların olmayacağı, doğanın korunacağı, aç, açıkta kalmayan barınma, yaşama hakkının korunduğu, israfın, talanın, yalanı olmadığı, başka ülkelerin iç işlerine karışılmadığı, Atatürk’ün "Yurtta barış, dünyada barış" sözünün korunduğu, uygulandığı YENİ100 YIL OLACAKTIR 2023.

Yeni 100 yılda hepimizin görevi, ödevi var vatan için… Bu cennet yurdu bizlere armağan eden Atatürk’e karşı, Başkentimiz kadim Ankara’ya karşı, Türkiye Cumhuriyetine karşı, birlikte başaracağız bu ödevi… El ele, gönül gönüle, sevgiyle saygıyla, çalışarak, üreterek, ilimle, bilimle, sanatla, çiftçiyle, işçiyle, yazarla, çizerle, kavga etmeden, küçük görmeden, tepeden bakmadan hep birlikte, Dünya ile birlikte, vatanımız için, insanlık için, geleceğimiz için. TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN birlikte YENİ 100 YIL 2023 İÇİN.

YENİ 100 YIL 2023 BÜTÜN TÜRK MİLLETİNE KUTLU OLSUN.

ATATÜRK ve Heyet-i Temsiliyye'nin Ankara ya gelişinin yıl dönümü 27 ARALIK 1919 KUTLU OLSUN.

Kadim Ankara’mızın zor koşullar ve dirençlere rağmen Başkent oluşunun 100. YILI 13 EKİM 2023 KUTLU OLSUN.

Kurtuluş tan kuruluşa TÜRKİYE CUMHURİYET İNİN KURULUŞUNUN 100. YILDÖNÜMÜ 29 EKİM 2023 KUTLU OLSUN.

2023 yeni bir 100 yıl yeniden makina ayarlarına dönüldüğü KUTLU BİR 100 YIL.

Yaşasın ATATÜRK ve yol arkadaşları, ruhları şad olsun. 

Yaşasın kadim Başkentimiz ANKARA.

Yaşasın TÜRKİYE CUMHURİYETİ.

Yaşasın YENİ 100 YIL 2023.”

SEVGİ ÇİÇEĞİ'NİN BABASI, DEĞERLİ AĞABEYİM HULUSİ GÜRPINAR’A SAYGILARIMLA…

Aklınız ve gönlünüzle yolunuz açık; alnınız ak olsun.

Muzaffer ARSLAN

YORUM EKLE