YENİDEN KUŞAKKAYA

“Kalpten olmayan tek bir sözcük bile yazmadım. Asla da yazmayacağım.”
Nellie BLY

Doğduğumuz ve doyduğumuz şehrimiz Gümüşhane’ye vefa borcumuz var. Öğretmen olarak otuzuncu yılı arkada bırakırken bu şehrin sosyal ve kültürel hayatına da yeteneğimiz oranında katkı vermenin derdini hep taşıdım sol yanımda.

Ankara’da öğrenci iken (1989-1993) yerel gazete Belde’de günlük bant karikatürleri ile adeta virüs gibi vücudumuza sirayet eden gazeteciliğe ayrı bir sevda besledim ve beslemeye de devam ediyorum. Rahmetli Bayram Tunç’un sahibi olduğu Gümüşhane’nin ilk günlük gazetesi Gümüşkent’te bant karikatürlerine bir zaman devam ettikten sonra bu şehrin yaşayan hafızası Turan Tuğlu’nun sahibi olduğu şehrimizin en köklü gazetesi Kuşakkaya Gazetesi ile kesişti yolumuz. Burada uzun bir zaman köşe yazıları ve bu şehirde büyük ilgi gören Hayal Dükkânı adlı kültür sanat sayfamızı siz değerli okurlarımızın istifadesine sundum.

Ardından gazete ortaklarından bir arkadaşımızın küçük kaprisleri yüzünden istemeyerek yolumuzu ayırdık. Üretmeye devam eden bir yapım olması hasebiyle bu sevdamızı kesemezdik. Bu şehrin bir diğer gazetesi Gümüşkoza’da köşe yazılarım ve Hayal Dükkânı sayfam bir zaman devam etti.

Yazılarımın çıktığı tüm gazetelerden hiçbir maddi beklentim olmamasına rağmen bu gazetenin sahibinin;

“Bizim gazeteye attığın yazıları sadece biz yayınlarız. Bu şehrin arşivini tutan sevgili Recep Ergin’in www.gumushane.gen.tr sayfasına farklı köşe yazısı atabilirsin” demesi üzerine buradan da ayrılmak zorunda kaldım.

Ve sadece sevgili Recep Ergin’in web sitesinde yazılarıma devam etme kararı aldım. Ancak gazetenin cazibesi ağır basmış olacak ki yeniden Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü’nün sahibi olduğu ilk adresim Kuşakkaya Gazetesi’nde matbaa kokusunu doya doya içime çekmeye karar verdim.

Evet, bu şehrin gördüğüm ve iki elin parmak sayısını geçmeyen gerçek altın kalpli insanlarından biri olan sevgili Turan Tuğlu ile aynı gazetede yazı yazmanın bahtiyarlığını tekrar yaşama fırsatı veren Kuşakkaya Gazetesi’nin patronu Sezai Köprülü’ye en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Rabbim sağlık verdiği sürece haftanın ilk günü Pazartesi HAYAL ÖTESİ başlığı altında genelde Gümüşhane’nin eğitim, edebiyat, sosyal, kültür ve sanat ağırlıklı köşe yazılarımı yayınlamaya devam edeceğim.

Hiçbir maddi beklentim olmadan, sırf şehrimizin bu alanında duyan kulağı, konuşan sesi ve gören gözü olarak siz değerli okurlarımla hasbıhal etmenin derdindeyim.

Ve eğer Rabbim izin verirse emekli olduktan sonra kim bilir belki de bu şehrin beş yüz sayı ile en uzun soluklu kültür sanat sayfası Hayal Dükkânı’nı “Bu dükkânda her şey bedava” sloganı ile yeniden kepenklerini açabiliriz.

Evet, yeniden merhaba ilk göz ağrım, ilk sevdam Kuşakkaya Gazetesi. Adını bu şehrin en yüksek dağı Kuşakkaya’dan alan, Rahmetli Zühtü Çetinkaya ile Turan Tuğlu’nun cesareti ile yayın hayatına giren ve tam 57 yıldır bu şehrin gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi Kuşakkaya Gazetesi beni kabul ettiğin tekrar teşekkürler.

Tekrar merhaba sevgili kadirşinas okurlarım. Hepinizi çok seviyorum.   

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar Bayram
Yaşar Bayram - 3 hafta Önce

Selamlar sevgiler dostum şiir köşesini unutma başarılar diliyorum

kenan okumuş  süleymaniye
kenan okumuş süleymaniye - 2 hafta Önce

ŞİMDİ DEN HAYIRLI OLSUN KARDEŞİM,,,