Gürler: Yol kazasıydı, tedbir alacağız

Üst üste aldığı iki mağlubiyetle zirve yarışında yara alan temsilcimiz Gümüşhanespor, hafta sonu oynanacak olan 1923 Aydınspor maçı hazırlıklarını İstanbul’da sürdürüyor.

Gürler: Yol kazasıydı, tedbir alacağız

Üst üste aldığı iki mağlubiyetle zirve yarışında yara alan temsilcimiz Gümüşhanespor, hafta sonu oynanacak olan 1923 Aydınspor maçı hazırlıklarını İstanbul’da sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu evinde Hatayspor’a 1-0 yenilip ardından Tuzlaspor’a da aynı skorla mağlup olarak şampiyonluk yolunda önemli bir kayıp yaşayan Gümüşhanespor’da, Teknik heyet ve kulüp yönetimi bu hafta sonu oynanacak olan Aydınspor 1923 müsabakası için adeta alarma geçmiş durumda. Artık puan kayıplarına tahammülü olmayan teknik heyet ve yönetim, bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılıp takım üzerindeki özgüveni yeniden tazelemek istiyor. Maç hazırlıklarını İstanbul Maltepe’de Marmara Otel tesislerinde sürdüren Gümüşhanespor bugün yapacağı antrenmanın ardından akşam saatlerinde İzmir’e hareket edecek.

Alınan Hatayspor ve Tuzlaspor mağlubiyetleriyle birlikte takımın genel durumunu Gümüşkoza’ya değerlendiren Asbaşkan Mutlu Gürler, günün yenilgileri konuşmaktan ziyade, kenetlenme zamanı olduğunu söyledi.

“Mağlubiyetler Sadece Yol Kazası”

Bu tip yol kazalarının olabileceğine dikkat çeken Gürler, “Takım önde başladı önde sürdürüyor. İlk yarıyı önde bitirdi. Uzun bir maraton olarak düşünüldüğünde, bulunduğunuz yeri korumak o kadar kolay değil. Çünkü rakiplerimizin çoğu yüksek bir motivasyonla geliyor karşımıza. Hem şampiyonluğa oynayan takımı yenmek adına hem de kendi yerini korumak için oynuyor. Bizde ise tam tersine liderliği koruma içgüdüsü etkili oluyor. İster istemez buda takım üzerinde negatif enerji ile birlikte stres ve baskı oluşturabiliyor. Şu ana kadar bu takım stres ve baskıyı yönetmeyi başardı. İki mağlubiyetin üst üste gelmesi talihsizlik ve beklenmedik bir durumdur. Önemli ve ciddi bir kayıp ama daha önümüzde önemli bir maraton var. Yani şu anda üçte ikisi geride kalmış bir ligden bahsediyoruz. Sonuna kadar disiplinden kopmadan devam edeceğiz” dedi.

“Teknik Ekip Gereğini Yapacak”

Teknik ekip tarafından durum değerlendirilmesi yapıldığını ifade eden Gürler, “Ekibimiz yeni önlemleri ve hamleleri yapacaklar. Karşılaşmalarda oyuncuların kendi öznel durumlarına ilişkin eksikler, belirgin duraksamalar var mı yok mu? Teknik heyetteki arkadaşlar bunları elbette değerlendirecektir. Bu konuda biz birşey söyleme hakkına sahip değiliz. En doğru kararı arkadaşlar verecek ve gelecek bir sonraki maç için gerekli tedbirleri alacaklardır.” diye konuştu.

“Tuzlaspor’un Sentetik Sahası Sıkıntı Yarattı”

Tuzla maçında sentetik sahanın futbolcuları çok yorduğunu ve ciddi anlamda adale problemleri oluşturduğunu belirten Gürler, “ Yani maçtan kaynaklanan sakatlık değil ama sakatlık nüksedecek bazı gelişmeler var. Bunları takip ediyoruz. Bu konudaki uzman kardeşimiz masör Mehmet Bey tek tek ilgileniyor ve hocalarımızın gözü sporcuların üzerinde. Kazasız belasız ligin sonuna gitmemiz lazım. Kadro zenginliği olan bir takımız. Biz buna güveniyoruz. Önümüzdeki haftalardaki sahanın ve rakibin durumuna bağlı yeni hamleler yapılacak. Burada bizi zorlayan bazı şartlar var ama bunu konuşursak sanki bu mağlubiyete bahane aramış gibi oluruz. Bu da bizim tarzımız değil. Bu güne kadar dikkat edin ne hakem heyetlerine, ne saha şartlarına, nede rakip taraftarlarına bir laf söylemiş falan değiliz. Biz önümüze bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER