Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,6151 %0.05
49,6775 %0.23
5.756,68 % -0,19

GÜMÜŞHANE’NİN KURUSU

YAYINLAMA:

Gümüşhane mutfağı çok zengin.
Çorbalar, etli yemekler, tatlılar…
Tercih de basit.
En tercih edilen kavurma tabii.
Ancak kuru fasulye yemeden asla.
Üstelik milli yemeğimiz.
Yanına az pilav,turşu…
Öğrenciliğimizin temel yemeği
Geçen haftalarda 
Gümüşhane Köse’lerde
törenli fasulye hasadı vardı.
Yerel yöneticiler de tarladaydı.
Tam bir şenlik.
Gelenek haline getirilse ne iyi olur!
Latin Ameika’da 
binbir çeşit fasulye gördüm.
Anadolu’nun ve Gümüşhane’nin
şeker fasulyesini 
hiç biriyle değişmem.
KAVURMA MI,KURU MU?
Bir insan et yerine 
kuru fasulye yiyerek 
hayatta kalabilir mi?
Pekala kalabilir.
Fasulye bitki bazlı protein, 
lif ve çeşitli temel besin maddelerinin 
mükemmel bir kaynağı.
Beslenmede ete değerli bir seçenek.
Proteinler, dokuların inşası ve 
onarımı, enzim ve 
hormon üretimi ve 
bağışıklık sistemini destekleyen 
temel bir tam besindir. 
Et gibi hayvansal ürünler 
yüksek protein içeriğiyle bilinir.
100 gram ette 23 gram protein,
12 gram yağ ve 90 mg kolesterol var.
Lif hiç yok.
Fasulyede ise;
100 gramda 23 gram protein,
15 gram lif,
yağ 1 gram ve 
kolesterol ise yazı ile sıfırdır.
Üstelik kalsiyum, magnezyum ve 
Postasyum zengini ete göre.

TAM PROTEİN FASULYE
Fasulye de protein açısından zengindir. 
Vücudun ihtiyaç duyduğu ancak 
kendi başına üretemediği 
tüm temel amino asitlerin kaynağı.
Bu nedenle "tam protein" 
olarak kabul edilirler.
Fasulyede ayrıca lif zengini.
Lif sindirime yardımcı olur.
Kan şekeri seviyelerinin 
düzenlenmesine yardımcı olur.
Ayrıca bağırsağı destekler. 
Her şeyden önemlisi
şişmanlık diyetinde  faydalı çünkü
tokluk hissine de katkıda bulunur.
FASULYENİN FAYDALARI
Fasulyede bol miktada folat, 
demir, magnezyum, 
potasyum ve çinko zengini.
Et yerine fasulyeyi tercih ederken 
dengeli bir beslenme sağlamak için 
diğer bitki bazlı protein 
kaynaklarının yanı sıra 
çeşitli meyve, sebze, tam tahıl ve 
sağlıklı yağları da 
dahil etmek önemlidir. 
Bu şekilde beslenme, 
vücudun en iyi şekilde 
çalışması için ihtiyaç duyduğu 
tüm temel besinleri almasını 
sağlamaya yardımcı olacaktır.
Her zaman yazdığımız gibi
Fasulye yeterli miktarda protein ve 
gerekli besinleri sağlasa da, 
şahsi beslenme ihtiyaçlarının 
değişebileceğini unutmamak önemlidir. 
Diyet planlarken yaş, cinsiyet, 
aktivite düzeyi ve genel sağlık gibi 
faktörler dikkate alınmalıdır. 
Bu nedenle diyete başlamadan 
Belirli beslenme gereksinimlerini 
karşılayan bir diyet belirlemek için 
bir sağlık uzmanına veya 
bir diyetisyene danışmak da 
faydalı olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *