2021 HÜZÜN SENESİ

Ölüm güzel şey budur perde ardından haber,
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber..?
Necip Fazıl KISAKÜREK


 

Doğduğumuz gün aslında öldüğümüz gündür. O yüzden her doğan çocuk ağlar ya işte o hesap.

Ömür dediğimiz bir damla nutfe ile çırılçıplak dünyaya gelen eşref-i mahlûkat olan bizlerin beşikteki kundak dediğimiz bir küçük bez parçasının nihayetinde tabuda girdiğimizde beş arşına çıkan ve yine çırılçıplak olan bedenimize sardığımız kefen ile sonlanan bir yalan alemden başka ne olabilir ki…?

Doğduk, ağladık, yedik, içtik, uyuduk, uyandık, hastalandık ve nihayetinde öldük. İşte ömrümüzün seyir haritası bundan ibaret.   

Asrın en büyük belası covid-19 dediğimiz hastalık ve dahası diğer sebeplerle 2021 yılında öylesine renkli ve değerli hemşerilerimizi peş peşe kaybettik ki yüreklerimizin acısı hala soğumadı ve hala öldüklerine inanamıyoruz sevdiklerimizin.

İlkin 26 Eylül 2020 tarihinde bu şehirde başarılı bir şekilde Belediye Başkanlığı görevini ifa eden, halkın teveccühüyle meclise giren ve sonrasında İstanbul Büyükşehir bünyesinde İSTAÇ Başkanlığı ile başarılı projelere imza atan Mustafa CANLI’YI asrın belası covid-19 yüzünden kaybettik.

Ardından 2021 yılının 18 Şubat’ında şehrin sevilen siması, güler yüzlü alperen yürekli insanı Keçikaya Köyü’nden Erdoğan YAZICI ağabeyimizi kaybettik.

Takvimler 8 Mart’ı gösterirken kendisi Ordulu ama bu şehre gömülmeyi vasiyet edecek kadar asil ve değerli eğitimci ağabeyimiz eniştemiz Haydar TOMAKİN’İ gönderdik öteler yurduna. Sınava giren çocuklar rahatsız olmasın diye elindeki çubukla kargaları kovalayan bu güzel insanı nasıl unutabiliriz?

Ve takvimler bir gün sonrası yani 9 Mart 2021 tarihini gösterdiğinde eğitimciliği yanında gazetedeki köşesinde her zaman doğruları en güzel şeklinde yazan Orhan Sahir ESKİCİOĞLU'nu gönderdik ebedi aleme. 

Mart ayının 12’sinde bu şehrin bir diğer güzel ve yakışıklı değeri, hoşsohbet insanı, merhameti ve güzel yüreği ile zirve olan Baki Bayar PARMAKSIZ ağabeyimizi kaybettik.    

Bir diğer Gümüşhane’nin renkli siması ve duayen ismi Vehbi KARAKELLE adeta bizlere 1 Nisan şakası yaparak bu tarihte bu dünyadan ahrete iltica eyledi.

Yine Nisan ayı ve Nisan’ın 18’i. Bu şehrin yetiştirdiği merhameti, yardımseverliği, duruşu ve milliyetçiliği ile adeta zirve olan Ömer Faruk HAYAL ağabeyimiz Bursa’da vefat etti doğduğu Demirören Köyü’nde anne ve babasının kucağında defnedildi. 

22 Nisan’da bu sefer bu şehirde kurduğu tesisler ile birçok insana iş ve aş veren şehrin Begim lakaplı hayırsever ve sağlam ismi Hüsamettin ÇİMEN ağabeyimizi kaybettik. 

11 Mayıs 2021 tarihinde yetimlerin ve mazlumların babası diye isim alan Gümüşhane Demirören Köyünden Ümraniye Belediyesi Meclis Üyesi İşadamı ve gönül eri olan hayırsever kimliği ile gönülleri fetheden Birol HAYAL’İ kaybettik.

Tarih 12 Mayıs 2021 aslen Tonyalı olan ama ömrü bu şehirde geçen şehrin önemli renkli simalarından Çorapçı Mustafa İNCE Trabzonspor’un son şampiyonluğunu göremeden vefat etti.

5 Haziran’da ömrünü haklı İslam davasına vakfetmiş olan, tüketici hakları başta olmak üzere Gümüşhane’nin sesi ve kulağı olan, doğruları korkmadan yazan sivri kalemi Sinan AKINCI aramızdan ayrıldı.

9 Haziran’da şehrin renkli iki siması Simsar Ali DÜLGER ile Celal TANGUROĞLU toprağa girdi. 

Ve tarihler 30 Haziran’ı işaret ettiği günde Gümüşhane Sağlık Müdürlüğünün sevilen siması, ülkücü kimliği ve memleket sevdası ile gönüllerde taht kuran Nadim ÜLKER vefat etti.

Hepsinin ve isimlerini yazamadığım ahirete intikal eden tüm hemşerilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları Cennet olsun inşallah.

YORUM EKLE