2021 “NE YILDI BE”

“İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığı gibi inanmaya başlar”
Hz Ömer

 

Hayatımın elli ikinci yılını geride bırakırken elli üçüme gireceğim 2022’ye merhaba demeden evvel artık bir tarih olarak ardımızda kalacak olan 2021 yılına bir göz attığımda maalesef hiç de iyi şeylerden bahsedeceğimi beklemeyiniz.

Özellikle son beş yıldır ülkemizde inanın başımıza sadece meteor taşı düşmedi dersem abartmış olmam. Göç, sel, hortum, orman yangını, terör, covid19, şiddet, taciz, tecavüz, ekonomik sarsıntı, trafik kazaları, cinayetler, deprem ve daha birçok felaketle sınandı ve sınanmaya da devam edecek gibi görünüyor canım güzel ülkem. 

Hemen her yılı geride bırakıp yeni yılda daha iyi olacak dediğimiz hiçbir temennimiz gerçekleşmedi bugüne kadar. Adeta kıyametin arefesini yaşıyoruz topyekûn olarak. Yine hangi bela bizleri nerede, ne zaman ve nasıl bulacak çaresizce beklemekteyiz. 

2021 yılında en sevdiklerimi verdim kara toprağa. Bir küçücük virüs ile baş edemiyor koca insanoğlu. Dünya çaresiz, insanlar umutsuz, kimse kimsenin halinden haberdar değil. Hani babanın evladını, evladın anne ve babasını tanımayacağı o güne yaklaşıyoruz sanki.

Gümüşhane’de Mustafa Canlı’dan sonra hayırsever kimliği ile izler bırakan Ömer Faruk Hayal, uzak coğrafyalara el verip yetimlerin babası kimliğini kazanan değerli akrabam Birol Hayal, dünyalar iyisi ana yarımız teyzem Zehra Küçükbekir, eşimin ablası Şadıman Hayal, ağabeyimin hanımı biricik yengem Seren Hayal, Trabzon’da özel öğrencilerinin ve eğitim camiasının yüz akı, iyiliksever öğretmen akrabam Üzeyir Temel Hayal ardı ardına covid yüzünden Hakk’a yürüdüler.

Ayrıca Gümüşhane’nin sağlık, sosyal ve eğitim hayatında derin izler bırakan birçok ismini de kaybettik bu yıl içinde. Değerli Eğitimci ve Yazar Orhan Sahir Eskicioğlu, Aktivist ve fikir adamı Sinan Akıncı, değerli kimliği ile bu şehrin sevilen siması Nadim Ülker, kıymetli dostum ve arkadaşım Adnan Varan, Alperen başkan Erdoğan Yazıcı, kıymetli hocamız ve eniştemiz Haydar Tomakin, şehrin en renkli siması Vehbi Karakelle, şehrimizin ekmek kapısı Begim Hüsamettin Çimen, bir başka renkli sima Tonyalı Çorapçı Mustafa Emmi, Kayakçı Muzaffer’in torunu Yayladereli Erzurum Ağır Ceza Reisi Ümit Demirhan, değerli mesai arkadaşımız dava adamı Seyit Yolcu, şehrin renkli siması İlhan Aras, Gümüşhane eski milletvekili Temel Yılmaz, değerli öğretmenimiz Yunus Akdağ, eğitimci şair Sabahattin Kömürcüoğlu ve bu sayfaların isimlerini alamayacağı Gümüşhaneli annemizi, babamızı ve kardeşlerimizi gönderdik asıl hakiki aleme. Mekânları Cennet olsun her birinin.   

2021 yılında aramızda olan, yiyip içen, gülen oynayan bu değerli isimler artık yok aramızda. İçine gireceğimiz 2022 yılında hangimiz aramızdan ayrılacak onu da ancak Rabbim bilir.

İşte bu yüzden olsa gerektir ki insan kalbini küçücük sebeplerden dolayı kırmaya hiç ama hiç gerek yok. Bu yalan âlemde bir emanet olduğumuzu unutmadan mal, para, kariyer, ev, apartman, arsa biriktirmek yerine bir yetime kol kanat germek, bir çaresize çare olmak, bir genci okutabilmek, düşenin elinden tutmak en büyük hazine olsa gerek.

2021 yılının aynısının bir daha yaşanmaması umutları ve temennileri ile 2022 yılının Türk İslam âlemine hayırlara vesile olmasını, güzel ülkemizin ve devletimizin hemen her alanda bölgesinde ve dünyasında güçlü bir ülke olmasını Rabbim’den niyaz ediyoruz.

YORUM EKLE