Doğu Karadeniz’in Terörist Leşi ile İmtihanı

Tarih 7 Haziran 2016;

Giresun ili Şebinkarahisar ilçesinde jandarma ekipleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Son zamanlarda doğu Karadeniz bölgesinde terör örgütü mensuplarının varlığından söz edilmektedir. Doğu Karadeniz’de bir ortamda terör örgütünün Karadeniz e sızması konuşulduğunda ortak düşünce ‘’ barındırmayız’’ olmaktadır.

Bu düşünce gerçekten doğrudur. Karadeniz halkı vatanın bölünmez bütünlüğü noktasında aşırı hassas davranma özelliği ile örnek gösterilecek bir yapıya sahiptir.

Giresun da öldürülen teröristin leşi Şebinkarahisar dan Trabzon Adli Tıp Kurumuna götürülmüş, buradaki işlemlerden sonrada memleketine gönderilmiştir.

Terörist leşinin Giresun dan Trabzon a getirilmesi işlemi ambulansla mı yoksa askeri araçla mı yapıldı bilemiyorum. Fakat Trabzon Adli Tıp Kurumundan alınıp memleketine götürülmesi noktasına biraz değinmek istiyorum.

13 Haziran 2016 Saat 11.00-12.00 arası. Trabzon adli tıp kurumundan Diyarbakır Plakalı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracı ile çıkarılan terörist leşi herhangi bir tepki ile karşılaşmadan yola koyuluyor.

Saat 12:50’de Torul’dan,

Saat 13:10’da ise Gümüşhane den benzer şekilde hiçbir tepki söz konusu olmaksızın geçiyor.

Belki olaya çıplak olarak baktığımızda ‘’neden bir cenaze aracına tepki gösterilsin ki’’ diyebiliriz,

Fakat hem Trabzon hem Gümüşhane de terörist leşinin geçtiği bazı kişiler ve bazı guruplar tarafından bilinmesine rağmen tepki gösterilmemesi üzücü, bir o kadarda düşündürücüdür.

Terörist leşini taşıyan araç hayatının en rahat seyahatini gerçekleştirilmek yerine;

Mesela Trabzon Adli Tıp Kurumundan çıktıktan sonra yuhalanıp ıslıklansa idi,

Hani 5 Haziran 2016 tarihinde askeri araca yapılan saldırı sonrası iki yiğidimizi şehit verdiğimiz Torul’da bu aracın önü kesilip bizim yolumuzdan geçemezsiniz denilse idi,

Sadece son 5 ayda 5 evladı Şehadete ulaşan Gümüşhane de bu aracın önüne barikat kurulsa idi ne olurdu.

Amacım kesinlikle halkı kışkırtmak değildir. Yavaş yavaş ruhumuzu yitirdiğimizi sizlere hissettirmek istiyorum.

Bu dediklerim yapılsa bölücü örgüt Karadeniz’de katiyen zemin bulamayacağının farkına varmaz mı idi?

Trabzon da, Torul da ve Gümüşhane’de milliyetçiyim, ülkücüyüm diyenler nerede?

Emin olun terör örgütüne yardım yataklık yapan birçok doğu ilinde bile terörist leşi bu kadar rahat taşınmamıştır.

Kim ne derse desin doğu Karadeniz, özellikle de Giresun, Gümüşhane ve Trabzon bu tepkisizlikleri ile sınıfta kalmıştır.

Biz tepkisiz kalır isek hain örgüt mensupları içimize sızmaya, köy yolunda arabalarımızı kaçırmaya ve ilçe merkezimizde askerimize kalleşçe pusu kurmaya devam edecektir.

Özellikle son yıllarda doğu illerden fındık ve çay toplama maksadı ile getirilen işçiler ‘’ekmek parası peşinde olanlar hariç’’ bölge için büyük tehdit oluşturmaktadır. Bölgenin bu konuda hassas olması, en ufak bir durumda bile tepki göstermesi, tabiri caizse terör örgütüne Karadeniz i dar etmesi gerekmektedir.

Bugün ki yazım Gümüşhane Olay Gazetesindeki 1. Yılımı nişan eden 52. Yazımdır. Benim için 1 yıl gazetemiz için ise 500 sayı başarılı bir şekilde geride bırakılmıştır. Gümüşhane de fark yaratan gazetemize bana bu alanı verdiği için
teşekkür eder, başarılarının devamını diler ve beraberce daha nice yıllar geçirmemizi temenni ederim.

Sağlıcakla kalın…
YORUM EKLE