Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) Nedir, Ne İşe Yarar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) Nedir, Ne İşe Yarar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS), SGK’li olanların anlaşmalı özel hastanelerden ücretsiz tahlil, tetkik ve muayene hizmeti alabilmesini sağlar. TSS olarak da bilinen bu sigorta, özel hastanelerden uygun fiyata hizmet alabilmeniz için önemlidir. Devlet destekli bir sigorta türü olan tamamlayıcı sağlık sigortası teminat prim limitlerini aşan tedavi masraflarında devreye girer.

Tedavi masrafları ortaya çıktığında prim limiti aşılıyorsa özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti alınması hedeflenir. SGK kapsamında kısmen karşılanan hizmetlerin dışında kalan sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ekonomik yollar arasında gösterilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası birçok durumda sizlere belirli avantajları da sunabilecek bir sigorta türüdür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kimlere Yapılır?

TSS’den sosyal güvenceye sahip genel sigortalılar destek alabilirler. Bu sigorta türünde 55 yaş altı SGK mensubu kişilere hizmet sunulabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının yaş sınırlaması şirketlere göre değişkenlik gösterebilir. 55 yaş üzerinde TSS poliçesi yapabilenler vardır.

SGK’ye bağlı çalışanlar, devlet memuru olanlar ve Türk vatandaşı olmasa dahi çalışma izni olanlar tamamlayıcı sağlık sigortasından destek alabilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası temelinde bireysel bir sağlık poliçesi olarak değerlendirilir. Genel sağlık sigortası gibi aile bireylerinin etkilenmesi mümkün olmaz. Yalnızca poliçe sahibinin sağlık güvencesi sağlanır. Aile bireylerinin TSS poliçelerinden destek alabilmesi için onların poliçeye dahil edilmesi gerekir. Dilerseniz bireysel poliçe yaptırabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanelerden yararlanabilmenizi sağlar. Sigorta başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıklara ait muayene, tetkik ve tedavi giderleri karşılanabilir. TSS genel olarak ayakta muayene hakkı sunabilir. Her muayeneye doktor tarafından verilen tahlil ve tetkikler dahil edilebilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının SGK ile anlaşmalı olan hastanelerde geçerli olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple, belirli rahatsızlıklarda SGK ile anlaşmalı olmayan hastanelerde tedavi olmayı planlayan ya da alacağı tedavide kurum veya doktor sınırlamasına tabi olmak istemeyenler dikkatli olmalıdır.

Her sigorta şirketinin anlaşma sağladığı kurumlar farklı olabilir. Bu sebeple, kendinize uygun sigorta şirketlerini belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Bu noktada tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi ve en uygun TSS fiyatları için siz de Generali’yi tercih edebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER