EN GÜZEL

Evet sevgili arkadaşlar bu hafta sizinle herkesin kendi en güzelini konuşalım, kime göre ne güzel? Bana göre, sana göre güzel olan şeyler, mesela güzel ama dahada güzel olabileceklerimiz… Sen ne kadar iyiysen ve güzelsen dış etkenler o ölçüde iyi ve güzel olurlar, sen biraz saparsan günlük rutinden işer değişir. Bunlar insanın doğal davranışlarıyla biçimlenecek davranışlardır. Beşeri şeyler içinde geçerlidir bu durum.

Örneğin bir mekan var ve sana arada sırada gidiyorsun ve çok detaycı gözlemci değilsin, yani eksikleri göremiyorsun. Birde o mekana daha sık gidip iyi gözlem yapan detayları seven birini düşünün oradaki bütün detayların beyninde fotoğrafını çeker, eleştirir rahatsız olduğu bir şey varsa bir daha gitmez. Bundan birkaç hafta önce onun için orası eşsiz bir yerdi çok güzeldi ne oldu peki. Rahatsız edici ve onun zihnini yoran bir şeyler oldu.

Olan şu; görebiliyor detaycı ve mekanda kendini çok açık etmiş sır saklayamamış. Bu sadece beşeri bir örnekti algı yaratmak yahut konuyu farklı yöne kaydırmak değil. Şimdi önemli örneğe geçelim doğada insan eli değmemiş yani henüz beşeri herhangi bir faktörle karşılaşmamış bir şelale, bir göl  nasıl büyüler bizi nasıl güzeldir hemen hayal kurarız şuraya bir masa atacaksın sandalye falan saatlerce oturacaksın. Tamam otur, otur da neden yere değil. Neden yere bir örtü sersem şöyle bir uzansam şurada saatlerce diye başlamıyor o hayal gibi gibi …

Dostlar bu örneklerden size buraya onlarca yazabilirim sizlerde bana onlarca anlatabilirsiniz değil mi? Benim en güzelim, evet o ortamda saatlerce oturmak ama şartlar neyse o çok dokunmamak. Detay aramakla uğraşmamak yormamak gözü beyni. Doğada bir ortama el değmişse biraz doğallıktan sapma yaşanabiliyor. Nasıl bir örnekle nerelere geldik. Evet sizlerde yorumlara sizin EN GÜZELİNİZİ yazarsanız bende onları okurum :) 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hümeyra Karataş
Hümeyra Karataş - 4 ay Önce

En güzel “bakış açısı” bence önemli bu aralar daha çok

Ezgi günaydın
Ezgi günaydın - 4 ay Önce

Fatma hanım benim en güzelim bozulmamış doğa bozulmamış insan bozulmamış ahlâk. Yine güzel bir yazı olmuş teşekkürler

Şükran selvi
Şükran selvi - 4 ay Önce

İnsan gerçek mutluğu yüreğindeki saklı hayallerde bulur

mehmet karabuluıt
mehmet karabuluıt - 4 ay Önce

tebrikler