Aktaş Okul Aile Birliği Başkanları İle Bir Araya Geldi

Gümüşhane'de Merkez ilçedeki okullarda görev yapan Okul Aile Birliği başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş başkanlığında bir araya geldi.

Aktaş Okul Aile Birliği Başkanları İle Bir Araya Geldi
Gümüşhane'de Merkez ilçedeki okullarda görev yapan Okul Aile Birliği başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş başkanlığında bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürü İbrahim Taş ve Merkez İlçede görev yapan 33 Okul/Kurumun Okul Aile Birliği başkanları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Eğitim öğretim sizsiz olmuyor. Emanet aldığımız gençleri en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. İmkânlarımızı ve güçlerimizi birleştirmemiz neticesiyle çocukları daha iyi bir yarına hazırlama noktasında iyi bir iş yapmak istiyoruz. Eğitimi etkileten faktörlere baktığımız zaman veli her zaman önde gelmektedir. Velisiz olmaz. Veli ne kadar işin içerisindeyse o iş o kadar iyidir. Gümüşhane Türkiye’de 70inci sıradan ilk 10’a girmiştir. Veli desteğini daha da arttırmak istiyoruz. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, kağıt üzerinde bir aktiflik istemiyoruz. Herkes kendine düşen görevi yaparsa başarımız bir o kadar da artacaktır. Bu sene aktif okuyan öğrencilerimizin bütün velileri tüm yetkiye sahiptir. İlimizdeki 241 eğitim kurumunu yeterli denetleme gücümüz var. Ama okul aile birliği sayesinde her gün denetliyoruz. Okul aile birlikleri okulun aktif üyeleridir.  Çocuklarımızı bizim her şeyimizdir. Başarısında yanında olduğumuz zaman, başarısız olduğu zamanda yanında olmalıyız. Çocuklarımıza karşı “sen” yerine “ben” dilini kullanalım. Hitap şeklimizi değiştirmeliyiz ki çocuğumuzun kalbini kıracak bir davranış sergilemeyelim.  Milli değerlerimize sahip çıkılması konusunda da okullarımızda adımlar atılacaktır. Çocuklarımıza benim zamanımda öyleydi böyle gibi hitaplar kullanmamız çok yanlış. Herkes kendi zamanını yaşar. Çocuklarımıza bu şekilde hitap ederek onlar üzerinde baskı kurmamalıyız. Onları kendi zamanımıza göre yetiştirme eğiliminde olmamalıyız. Günümüzde çok donanımlı bireyler aranmaktadır. Bu yüzden günümüzdeki interaktif sistemin gelişi öğrencinin daha gelişmiş sistem dahilinde büyümesini sağlayacak. Okulda, çocuklarımızın avukatlığını yaparak üzerindeki davranışını daha da olumsuza dönüştürmeyelim. Gerekirse okul idaresi sayesinde çocuğun üzerindeki olumsuz davranışı olumluya döndürürüz.”

Aktaş’ın konuşmasını ardından toplantıya katılan Okul Aile Birliği Başkanlarının sorunlarını tek tek dinlenerek not alındı.

Okuldaki eğitim öğretim faaliyetlerinden, öğrenci davranışlarına ve güvenlik sorunlarına kadarbir çok konunun değerlendirildiği toplantıların devam edileceği bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER