Engelliler Haftası Mesajları

Gümüşhane’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Engelliler Haftası Mesajları

BELEDİYE BAŞKANI ECZACI VEDAT SONER BAŞER

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Başer, engelli bireylerin topluma katkılarını ve yaşadıkları zorlukları önemseyerek, onların haklarına ve yaşamlarına daha fazla dikkat çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Başer mesajında, engelli bireylerin hayatın her alanında varlıklarını sürdürdüğünü belirterek, "Özel gereksinimli kardeşlerimiz, toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Onların yaşadığı zorlukları anlamak ve onlara destek olmak, hepimizin sorumluluğudur. Engelsiz bir dünya için, özel gereksinimli bireylerin haklarına saygı göstermeli ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba göstermeliyiz” dedi.

Başkan Başer, Engelliler Haftası'nı kutlayarak, engelli bireylerin topluma entegrasyonu ve yaşam standartlarının yükseltilmesi adına yapılan çalışmalara destek verilmesi gerektiğini ayrıca, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sunmak için Belediye olarak ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.
 

GÜMÜŞHANE ENGELLİLER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MÜRSEL ERYILMAZ 

“Her engellinin ihtiyaç duyduğu temel duygu sevgi ve anlayıştır. Son zamanlarda ihtiyacımız olan bu iki temel duygunun tüm kesimler tarafından benimsenmesini umut ediyoruz. Sorunlarımızın çözüm odağı olan bu düşünceden beklentimiz, imkan verildiği zaman her işin üstesinden gelen azim ve kararlılığa sahip engelli kardeşlerimizin istihdamının öncelenmesi, üretim imkanlarının daha şeffaf ve imkan veren bir ölçüde sağlanmasının önünün açılması. 
Kendisine iş imkanı oluşturmuş engelli kardeşlerimizin ise iş imkanlarını geliştirmesi bakımından finans kuruluşları tarafından doğrudan desteklenmesinin önünün açılması şarttır. Son zamanlarda kamuda istihdam edilen bazı engelli kardeşlerimizin de yaşadığı sorunlar gözden gelinmemeli elbette ki imtiyaz tanınsın istemiyoruz. Fakat anlayış düşüncesinden yoksun her davranışı da kınıyoruz. 
Diğer taraftan da evde bakıma muhtaç engelli kardeşlerimizin aileleri gerçek anlamda özverili bir şekilde bu kardeşlerimizin hayatlarını idame etmeleri açısından her türlü fedakarlığı yapıyorlar. Onları da anlamamız ve hayatlarını kolaylaştıracak birtakım hakları kendilerine sağlamamız gerekiyor. Bütün bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimizin engelliler haftasını kutluyorum.”

KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ BAŞKANI COŞKUN TUNCER 

“Herkes yarının engelli adayıdır” sözlerinin yerine “Eşit yurttaşlık” bilinciyle toplumu dönüştürme zamanı geldi. 
Engellenmiş Bireyleriz

Bizler, engelli bireyler olarak; sağlık hizmetlerinden tutun, eğitim hizmetlerine erişime kadar ‘engellenmiş’ bireyleriz. Hala kamu kurum ve kuruluşları olsun, özel sektör olsun erişilebilirlik konusunda bariz eksikliklerin olduğu aşikardır.

Sevgi Dolu Klişe Sözler Değil, Farkındalık yaratacak İcraatlar İstiyoruz

Engelli olduğu için bazı kurum yöneticilerince aşağılanan, küfür yiyenler, engelliliğine bakılmaksızın görev yeri değiştirenler, sınıfta diğer çocukların velileri tarafından sürekli şikayet edilen çocukların olduğu bir toplumda sadece sevgi temalı klişe sloganlara son verilmelidir. Esas mesele yılda iki defa süregelen sloganlar değil, söylemlerin vücut bulmasıdır. Esas mesele Türkiye Yüzyılında toplumun dezavantajı kesimi olan engellilere karşı eşitlik ilkesiyle yaklaşılmalıdır. Esas mesele erişilebilirliğin artırılmasıdır.

Mücadeleye Devam 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü kendimize görev bilerek; bugün “Dinlenmemek üzere yola çıkıyoruz.” Önce Gümüşhanemizi, sonrasında ise tüm Türkiye’yi engelliler için daha yaşanılabilir yapana kadar Engelli Meclisimizle, Gümüşhane Kent Konseyimiz ve Türkiye Kent Konseyleri Birliğimizle mücadelemiz sürecektir.

Gümüşhane ölçeğinde daha yaşanılabilir bir Gümüşhane için Gümüşhane Belediyemizin desteğiyle, kurumlarımızın gayretleriyle öznenin erişebilirliğini artırmaya ve söz hakkının olduğunu haykırmaya davam edeceğiz.

Engelsiz şehirleri, erişilebilir mekanları tesis etmek adına hep beraber bu mücadeleye katılalım.  

Engelsiz Yarınlar İçin El Ele Verelim, Farkındalıklarımızla Gündem Olalım.

Mesajlarımızda eşitlik ve adaletten bahsederken, kurumların çalışma odalarında engellilere yönelik bazı konularda ayrımcılık yapıldığını görünce ister istemez “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” sözünün doğruluğunu bir kez daha perçinliyor. Oysaki, Yaşamın her alanında Engellilere fırsat verildiğinde ne kadar başarılı birer birey olduklarını, ne değerli işlere imza attıklarını görüyoruz. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için bütün dinamiklerin katkılarıyla hep birlikte çalışmamız gerekiyor.” 
 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2024, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER