Eski Atatürk Stadyumunda Düğüm Çözüldü

Gümüşhane kent merkezinde uzun yıllar hizmet veren ve bir süredir yasal sorunlar nedeniyle atıl durumda kalan eski Atatürk Stadyumu, İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılarak Gençlik ve Spor Bakanlığına spor tesisi yapılmak üzere tahsis edildi.

Eski Atatürk Stadyumunda Düğüm Çözüldü
Gümüşhane kent merkezinde uzun yıllar hizmet veren ve bir süredir yasal sorunlar nedeniyle atıl durumda kalan eski Atatürk Stadyumu, İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılarak Gençlik ve Spor Bakanlığına spor tesisi yapılmak üzere tahsis edildi.

Fuadiye caddesinde bulunan stadyumun alanı İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarında gündeme geldi.  İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan süreçle ilgili bilgi verdi.

Toplam alanı 7 bin 126 metrekare olan stadyumun 2 bin metrekaresinin daha önceden Gençlik Spor Bakanlığı adına tapulu olduğunu hatırlatan Akdoğan, 5 bin metrekarelik bölümün İl Özel İdaresi tarafından satın alındığını söyledi. Bu bölümdeki bir kısmın mahkemesinin halen devam ettiğini, varislerin tespit edilemediğini belirten Akdoğan, “Belediye tarafından bu alanda imar mevzuatı doğrultusunda uygulama yapıldı. Böylelikle Gençlik Spor Bakanlığının projeyi uygulamak için gerekli olan alandaki tüm sorunlar giderilmiştir. Toplamda 4 bin metrekaresi Özel İdare, bin 760 metrekaresi Gençlik Spor’a ait olmak üzere toplam 5 bin 760 metrekarelik bir alanda hukuksal sorunlar giderildi ve tahsis aşamasına geldi.” dedi.

Yapılan oylamada meclis üyelerinin tamamının evet oyu ile tahsis gerçekleşirken, oylamanın ardından Meclis üyelerine seslenen İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, “Özel İdare olarak parasını ödeyerek aldığımız bu alanı Gençlik Spor Bakanlığımız tesis yaparak değerlendirecek. 2005 yılında bu alanı biz 2,5 milyon liraya Özel İdare adına almıştık. O zamanki şartlar ve imkanlarımız kısıtlıydı. Şimdi belirli bir noktaya geldik. İnşallah Gençlik Spor Bakanlığımız buraya güzel bir tesis yapacak. Böylelikle o alandaki mezbelelikte ortadan kalkacak. Güzel bir tesisle gençliğimize hizmet edecek. İlimize hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 09:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 11 yıl Önce

atatürk stadyumu yeri yıllar önce çözüme kavuşturulmuştu. 1956 yılı öncesi sonrası olabilir, dönemin valısı kadri eroğan stadı inşa ederken ali kadirbeyoğlu müdahalenin meninini isteyınce vali bey: tamam ali bey amca getir tapusunu istimlak edeceğim demişti. ama tapu nerde yok burası tamamen dere yatağı idi öyleki köprü altından geçen çay şalale yapılan yerin altını bır kıvrımla yalıyarak geçiyordi sonradan bu dere yatakları 70 li yıllardan sonra hazine adına yada belediyeye arsa ofisi kanunu gereğince devredilmişti. dolayısı ile 5000 metre kare 12 eylul 1980 den sonra asker sivil anlaşması ile muhtemeldırki izmirde aile soyadını taşıyan bir aş tarafından geri bir işlemle kamu malı şahıslar adına tescil edildi mahkemenin uzamasıda bu. aslinda soyunma odalarının o kısmında 2000 metre kare yerleri olabılır bu işin vebali uzun süre gençlik müdürü olan iltan öğretmeğe ait çünkü alanı bılgisi yoktu. davayı takip edemedi. bakanlık avukatları davaya belkide müdahil olmadı

 yusuf sadık ESKİ SPOR MÜDÜRLERİNDEN (1972-81)
yusuf sadık ESKİ SPOR MÜDÜRLERİNDEN (1972-81) - 11 yıl Önce

atatürk stadyumu zamanin valisi kadri eroğan tarafından memur+esnaf+revlet işbirliği ile yapildi.memurlar elleriyle çim taşidi alan çalişmasi yapti. bu yerimn kiymeti bilinmeli bir kişinin veya kişilerin zevki deyil açılacak bir proje yarişmasi ile tesis vucuda getirilmeli. kötü örnek olmasin bakin 1988 yilarinda milli eğitimde öğretmen evleri kapiş kapiş giderken gümüşhanede bir sefer tasi görünüömündeki bina ile yetinildi 100 metre karşiliğinda isim satildi ayni yl bayburt ilçe 150 yatakli modern bina bizim bir anlik heyacanimiz nasilda pahaliya mal oluyor. vali beyden ricamiz bunu tip proje deyil yarişma projesi ile gündeme taşirsa minnettar kaliriz.

SIRADAKİ HABER