Gümüşhane Cezaevinde Gerginlik

4 İnfaz Koruma Memurunu Darp Eden Mahkumlar, Bir Gardiyanı Da Rehin Aldı

Gümüşhane Cezaevinde Gerginlik
Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevinde bugün akşam saatlerinde çıkan olayda, bir gardiyanı rehin alan mahkumlar, 4 infaz koruma memurunu da darp etti. Memurlar, 10 gün iş göremez raporu aldı.

Edinilen bilgilere göre olay, Arzular Beldesinde bulunan E Tipi cezaevi C blokta kalan mahkumların revire çıktığı sırada yaşandı.

Vukuatlı, sürgün gelen mahkumların kaldığı bir koğuşun revire çıktığı sırada meydana gelen olaylar, yeşil reçeteyle alınabilecek bir ilacı cezaevi doktoruna yazdırmak isteyen bir mahkum yüzünden gerçekleşti.

Haftada bir gün cezaevine gelerek hasta olan mahkumlara bakan cezaevi doktorundan ilacı yazmasını isteyen ve hastaneye sevk edilmesi gerektiği konusunda cevap alan mahkum burada tartışmaya başladı. Bu sırada yanındaki arkadaşı koğuşa giderek ‘arkadaşımızı dövüyorlar’ diyerek panik havası oluşturdu. Yaşanan arbedenin ardından koğuştan çıkmayı başaran mahkumlar reviri basmak istedi.

Kendilerine engel olmak isteyen doktor ve infaz koruma memurlarına rağmen, revire giren 4 mahkumdan birisi elindeki cam parçası ile revirde görevli bir infaz koruma memurunu rehin aldı. Elindeki kırık cam parçasını infaz koruma memurunun boğazına dayayan mahkum, odada bulunan diğer mahkum ve görevlilerin telkinleri sonucu yaklaşık 10 dakika sonra rehineyi bıraktı.

Bu sırada yaşanan arbedede Bünyami T. Önder G., Hasan M. ve Hayrullah A. isimli 4 infaz koruma memuru ise mahkumlar tarafından darp edildi. Olayın ardından Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan infaz koruma memurlarının yaraları pansuman edildi.

Tedavilerinin ardından gece geç saatlerde taburcu olan infaz koruma memurlarına 10 gün iş göremez raporu verildi.

Olayın duyulmasıyla birlikte hastaneye akın eden infaz koruma memurlarının yakınları, yetkililerden bilgi aldı. Olaya karışan mahkumlar ise, hastane önündeki kalabalığın dağılmasının ardından acil servise götürülerek kontrolden geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2012, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER