Gümüşhane Emniyetinden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Çalışma

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, kadına yönelik şiddet konusunda vatandaşları bilinçlendiriyor.

Gümüşhane Emniyetinden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Çalışma
Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, kadına yönelik şiddet konusunda vatandaşları bilinçlendiriyor.

Emniyet görevlileri 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunda konu ile ilgili düzenlemeler hakkında hazırladığı broşürleri kent merkezinde dağıttı.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunun da katkıları ile hazırlanan bilgi paylaşım bültenlerinde, kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddete uğrayan kadınların ne tür tedbir kararları talep edebilecekleri, tedbir kararlarına uyulmaması halinde uygulanacak cezalarla ilgili aydınlatıcı bilgiler yer alıyor.  

Kadınlara dağıtılan bilgi paylaşım bülteni şu bilgileri içeriyor: “Kadına yönelik şiddet, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde yada özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır. Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir.

Eğer eşiniz, babanız, kardeşiniz, erkek arkadaşınız veya hiçbir kişisel ilişkiniz olmadığı halde, ısrarlı bir şekilde sizi rahatsız eden kişi tarafından fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik şiddet görüyorsanız, en yakın Polis Merkezine veya Nöbetçi Aile Mahkemesi’ne aşağıdaki tedbirlerin alınması için müracaat ederseniz;
-Şiddet tehdit ve hakaretlerde bulunmasının önlenmesi,
-İkamet, işyeri gibi adreslerinizden uzaklaştırılması ve yakınlaşmasının önlenmesi,
-Sizi ve yakınlarınızı iletişim araçları ile rahatsız etmesinin önlenmesi,
-Varsa silahına el konulması için tedbir kararı talep edebilirsiniz…
           
Şiddet uygulayan, aynı zamanda ailenin geçimini sağlayan yahut katkıda bulunan kişi ise 4721 sayılı kanun hükümlerine göre nafakaya hükmedilmemiş olması kaydıyla hâkim, şiddet mağdurunun yaşam düzeyini göz önünde bulundurarak talep edilmese dahi tedbir nafakasına hükmedebilir.
          
Alınan bu kararlara aykırı hareket edilmesi hâlinde, hâkim kararıyla üç günden on güne kadar zorlama hapsi ve aykırılığın her tekrarında,  on beş günden otuz güne kadar zorlama hapsi kararı verilerek derhal uygulanır.”
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2013, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER