Serdar Tuncer’den Gümüşhane’de “Aşık olan neylesin” söyleşisi

Ekranların sevilen yüzü şair, yazar ve televizyon programcısı Serdar Tuncer, “Aşık olan neylesin” konulu söyleşi programı için Gümüşhane’ye geldi.

Serdar Tuncer’den Gümüşhane’de “Aşık olan neylesin” söyleşisi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen program Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, salonu dolduran gençlere hitaben “Türkiye'nin her bir vilayetinden gelen, dünyanın diğer ülkelerinden, Afrika’dan gelen tüm kardeşlerime altın kaplı insanların şehrine, Gümüşhanevi hazretlerinin memleketine hoşgeldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

“Biz sizin yokluğunuzu deprem ve pandemi de yaşadık”

Üniversite öğrencilerine bundan sonraki hayatlarında her zaman Gümüşhane'de güzel bir hatıraları olması için başta Ercan abileri ve Belediye Başkanları olarak yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Çimen, “Türkiye'nin fiziki şartları, coğrafyası en zor illerden bir tanesi Gümüşhane. Gümüşhane Üniversitesi Türkiye'ye örnek olacak bir üniversite. Aile Üniversitesi diyebiliriz. Sokakta günde belki en az 2-3 defa karşılaşabiliriz. Bu Gümüşhane için büyük bir avantaj. Biz sizin yokluğunuzu deprem ve pandemi de yaşadık. 2014’te dedim ki güzel kardeşlerim görüşünüz ne olursa olsun siyasi görüşünüz, dünya görüşünüz ama gelin hep beraber Gümüşhane'de birlik beraberlik içerisinde şu şehrin kaderini değiştirelim. Bugün şehir belirli bir ivme kat etti. Ustalık dönemimizde daha güzel işler yapalım. Biz de acemiydik piştik, bir şeyler öğrendik, tecrübe edindik. Son dönemimize de damgamızı vuralım. Bu enerjiyi sizlerden alıyorum” dedi.

Başkan Çimen, geçtiğimiz günlerde Hayati İnanç’la program yaptıklarını hatırlatarak 5 Mart tarihinde de Nurullah Genç’in katılacağı program gerçekleştireceklerini belirterek katılımcıların hepsine teşekkür etti.

“Biz Kur'an'daki gibi Müslümanlar olduğumuz gün Gazze kurtulur”

Şair ve yazar Serdar Tuncer ise şiirler seslendirerek başladığı konuşmasında ağırlıklı olarak Gazze meselesini ele aldı. İsrail’in Filistin ve Gazze topraklarındaki katliamına dünyada dini, dili, ırkı fark etmeksizin vicdan sahibi herkesin tavır koyduğunu fakat konuyu çözüme kavuşturacak bir netice ortaya çıkmadığını belirten Tuncer, “Niye çıkmıyor? Tedaviyi doğru yapabilmek için önce teşhisi doğru koymak lazım. Hastalığın adını net ortaya koyamazsanız nasıl bir tedavi yapacağınızı bilemezsiniz. Biz Müslümanlar olarak bu hadiselerin teşhisi koyamadık. Gazze niçin bu halde diye sorduğumuzda birisi diyor ki “İslam ülkelerinin liderleri yakayı kaptırdıkları için batıya tavır alamıyorlar.” Doğru mu? Doğru. Doğru ama eksik. Gazze bu halde çünkü Yahudi Allah'ın Kur'an-ı Kerim'inde tarif ettiği gibi fakat Müslüman, Kur'an'daki gibi Müslüman değil. Gazze onun için bu halde. Türkiye'de istatistiğe göre beş vakit namaz kılma oranı yüzde 18. Oruç tutma oranı yüzde 48. Ülkenin yarısı oruç tutmuyor. Zekat, içler acısı. O paralı ya zor ibadet. Zekat oranı yüzde 1,5. Hani Kuran'daki Müslümanlık? Hani kardeştik, hani Kur'an'daki gibi Müslüman olacaktık? Değiliz. Biz Kur'an'daki gibi Müslümanlar olduğumuz gün Gazze kurtulur” dedi.

Her Müslüman’ın “Gazze şunun bunun değil benim yüzümden bu halde” demesi gerektiğini ifade eden Tuncer, “Deterjandı, parfümdü, makyaj malzemesiydi, o boykot listesinden uzak duruyoruz. Bunları yapalım da işin bunlarla bitmeyeceğini bilelim. Bunlarla başlar, Kur’an’daki gibi Müslüman olmakla biter. O zaman bu iş çözülür” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Belediye Başkanı Ercan Çimen, Serdar Tuncer’ e plaket takdim etti.

Haber: Damla Atmaca

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER