Üstün'den Enerji Üretimi Uyarısı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün: 'Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve bu talebi karşılayabilmek için bugünkü kurulu gücümüzü 2 katına çıkarmamız gerekmektedir.' dedi.

Üstün'den Enerji Üretimi Uyarısı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve bu talebi karşılayabilmek için bugünkü kurulu gücümüzü 2 katına çıkarmamız gerektiğini söyledi. 

TÜİK verilerine göre 2011 yılında Türkiye’nin toplam ithalatının yaklaşık 240 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Üstün, enerji ithalatının ise yaklaşık 54 milyar dolara ulaştığını belirtti. Bu rakamın toplam ithalatın yüzde 22'sini oluşturduğunu kaydeden Üstün “Aynı yıl cari açığımızın 77 milyar olduğu düşünüldüğünde enerji ithalatının ülkemiz ekonomisi üzerinde etkisi daha da iyi anlaşılmaktadır. 2023 yılında elektrik enerjisi ihtiyacımızın bugüne kıyasla 2 kat artarak yaklaşık 500 milyar kilowatsaat olacağı tahmin edilmektedir. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve bu talebi karşılayabilmek için bugünkü kurulu gücümüzü 2 katına çıkarmamız gerekmektedir. Bunun sağlanabilmesi için de yıllık yaklaşık olarak 5 milyar dolar tutarında enerji yatırımı yapma ihtiyacı hissetmek durumundayız. Diğer taraftan, ekonomimizin büyüyebilmesi için elzem olan enerji konusuna gereken hassasiyet ve önemin verilmesi, tasarruf bilincinin geliştirilerek yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılması gerekmektedir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2013, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER