Vali Mayda Gümüş İşlemeciliği Kursunu Ziyaret Etti

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Halk Eğitimi Merkezi bünyeisnde kurulan gümüş işlemeciliği kursunu ziyaret etti.

Vali Mayda Gümüş İşlemeciliği Kursunu Ziyaret Etti
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Halk Eğitimi Merkezi bünyeisnde kurulan gümüş işlemeciliği kursunu ziyaret etti.

Herhangi bir mesleği olmayan genç kız ve kadınlara meslek edindirmek, öğretmek ve istihdam imkanı sağlamak amacı ile kurulan kursu ziyaret eden Vali Mayda’ya İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Şube Müdürü İbrahim Taş ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş katıldı.

İl merkezinde ve köylerde yaşayan genç kadın ve kızların Halk Eğitimi Merkezindeki kurslara katılarak gümüş işlemeciliği mesleğini öğrendiklerini ve aynı zamanda belli bir ücret kazanarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade eden Vali Mayda, “Adını Türkçe ‘gümüş’ ve farsça ‘hane’ kelimelerinden alan Gümüşhane, geçmişte topraklarından çıkarttığı gümüş madenini şimdi ise işleyerek il ekonomisine katkı sağlamaktadır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde 20 kursiyerlik Gümüş Atölyesinin 2005 yılında kurulduğunu, Ankara, Beypazarı’ndan gelen usta öğretici ile faaliyete başladığını belirterek, “Atölyemizde telkari, gümüş işlemeciliği, takı yapımı olmak üzere 16 kurs açıldı. Bu kurslara 242 kursiyer devam etti. 188’i kursları başarı ile bitirerek belge aldı. Şu an gümüş işlemeciliği atölyesinde hasır bilezik kursu devam etmektedir. Atölyede gümüş kolye, broş, gerdanlık, yüzük, küpe, kemer ve bilezik üretimleri yapılmaktadır. Gümüş İşlemeciliği Kursuna devam eden kursiyerlere Gümüşhane Belediyesi tarafından teşvik amaçlı her kursiyere ayda 100 TL harçlık verilmektedir. Kursa devam eden her kursiyere ürettiği gümüş işleri karşılığında gram başı 60 kuruş ücret kurumumuz tarafından ödenmektedir.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER