Zigana Doğa Okulu kapılarını doğaseverlere açıyor

Zigana Coğrafyası Derneği, doğa eğitimi projesini önümüzdeki Mayıs ayı başında Zigana Doğa Okulu’nda başlatacak.

Zigana Doğa Okulu kapılarını doğaseverlere açıyor
Zigana Coğrafyası Derneği, doğa eğitimi projesini önümüzdeki Mayıs ayı başında Zigana Doğa Okulu’nda başlatacak.

Dernek Başkanı Savaş Aydın, Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde bulunan Zigana Doğa Okulunda başlayacak olan projeyle ilgili yaptığı açıklamada Zigana coğrafyasının habitat zenginliği, flora ve fauna çeşitliliği, jeolojik yapısı ve kültürel dokusu ile önemli imkan ve olanaklara barındırdığını söyledi.

Coğrafyanın doğa bilimleri kapsamına giren tüm bilim dallarını için gözlemler, teorik ve pratik uygulamaların gerçekleştirilebileceği bir alan olduğunu ifade eden Aydın, “Eğitim projemiz dâhilinde katılımcıların, bu farklı ortamları çok geniş olmayan bir alanda görmeleri sağlanacak. Her bir habitata özgü canlı gruplarının, bilimsel metotlara göre örneklenmesi yapılacak. Hedef kitle örnek toplama eylemine katılarak, canlı gruplarının genel olarak tanıyacak, ekosistemdeki işlev ve etkileri yerinde gözlemleyebilecek. Ayrıca, araziden toplanan örnekler,  mikroskop ve diğer laboratuar imkânları yardımı ile incelenebilecek. Bu sayede, katılımcıların, bozulmamış doğal sistemlere olan bakış açısında önemli değişikliklere oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Projenin amaçlarından birisinin de Zigana Coğrafyası doğal zenginliklerini korumak ve tanıtmak olduğunu kaydeden Aydın, “Koruma çalışmalarının temelini oluşturan unsurlardan birisi de, yöre halkının bu tür çalışmalara etkin katılımının sağlanmasıdır. Zigana Coğrafyası sivil toplum kuruluşları, Köy derneği, Köy Muhtarlığı, öğrenci toplulukları, belediye, kaymakamlık ve yöre halkını, doğa eğitimi çalışmalarına dâhil ederek, kendi bölgeleri ile ilgili doğal kaynaklar hakkında duyarlılık oluşturmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aydın,  yapılacak olan eğitimler ile doğada bakmak ile görmek arasında ki farkı anlatmak, bu yaklaşım ile ekolojik turizmin ilk temellerini bu coğrafyada atmak istediklerini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER