Gümüşhaneli için neden AK Parti?

Geçtiğimiz hafta kaleme aldığım “Neden AK Parti ?” sorusuna, genel anlamda bir cevap aramıştım. Dilimin döndüğü, aklımın erdiği ölçüde kendi düşüncelerimi yazıya dökmeye çalışmıştım. Doğal olarak ta bir kesimin olumlu tepkilerine, bir diğer kesimin ise eleştirilerine muhatap oldum. Her iki kesiminde siyasetleri gereği haklı olabileceğini var sayarak, değişik siyasi fikirlere sahip arkadaşlara, dostlara ve her ne sebeple olursa olsun zaman ayırıp yazımı okuyanlara şükranlarımı iletiyorum.

Geçtiğimiz hafta AK Parti’ye oy verme gerekçelerimden bir tanesi olarak “Çünkü dört sene sonra hesap sorabileceğim bir hükümet görmek istiyorum” ifadesini kullanmıştım. Tek başına bir AK Parti Hükümeti haricinde hiçbir koalisyon hükümetinin dört seneyi tamamlamasını mümkün görmediğimi belirterek, konuyu Gümüşhane özelinde incelemek istiyorum.

Bu noktada şu sorunun sorulması elzemdir. İnsanlar neden milletvekili olmak ister?
 
Hem iktidara, hem de muhalefete mensup adaylar için aynı doğrultuda olabileceği gibi farklı nitelikte de çok çeşitli cevaplar verilebilir. Bu cevaplardan “Hizmet etmek için” söylemi belki de en çok kullanılanıdır. Ancak Gümüşhane gibi kalkınması büyük oranda merkezi idare’nin yatırımlarına bağımlı şehirlerde küçük bir ayrıntı önemli sonuçları da beraberinde getirir. İktidar milletvekilleri ne tür yatırımları aracı olabilir, muhalefet milletvekilleri ne gibi hizmetleri gerçekleştirebilir?

 Son üç dönemdir Gümüşhane’de AK Parti ile devam edildiği için İktidara mensup milletvekillerimizin yaptıkları ve yapamadıklarını siz okuyucularımın takdirine bırakıyorum.

Biz, muhalefet partilerinin en güçlü adayını, 15yıl boyunca şehrimizin belediyesini yöneten Sayın Mustafa Canlı’yı ele alalım. Siyasi kimliğini bir kenara bırakırsak son derece takdire şayan insani özellikleri olan, Gümüşhaneli tarafından sevilen ve saygı duyulan bir isim. Mustafa Canlı dediğinizde, babacan, dost canlısı, dokunmayı ve sarılmayı seven, güzel bir insan profili karşınıza çıkar. Bu profil de onun en etkili siyaset aracıdır.

Peki, bu araç; iktidar ortağı olma şansı ancak HDP’nin barajı aşması ve AK Parti’nin yüksek derecede oy kaybetmesi ile muhtemel olan bir partide Gümüşhane’ye ne kazandırabilir? Lafı dolaştırmaya hiç gerek yok. MHP iktidar ortağı olmadığı takdirde, Mustafa Canlı’nın yatırım anlamında yapabileceği hiçbir şey bulunmamaktadır. Ne bir derde deva ne de bir yaraya merhem olma şansı yoktur. Dört yıllık süresini, partisinin politik geçmişini anlatacağı dost muhabbetleri ile geçirecek, mecliste yasama faaliyetlerinde alacağı görevler ile tamamlayacaktır. Bu çalışmaların da Gümüşhane yatırımlarına hiçbir katkısı olmayacaktır.

Son üç dönemde başka şehirlerde ki muhalefet milletvekillerinin şehirlerine katkıları ile ilgili bir muhasebesi yapıldığında,  kentlerine sağladıkları hiçbir faydayı göremezsiniz.  Çünkü muhalefettedirler ve bu şartlar altında yapabilecekleri yerel gazetelerin dikkat çektiği hususları meclise aktarmaktan başka bir anlam ifade etmemektedir. Ama gerçek şu ki, zaten isteseler de günümüz siyasi muhalefet anlayışında yapabilecekleri fazla bir şey de yoktur.
 
Dört yıl sonra akılda kalacak olan sadece, muhalefet edilmiş proje ve yatırımlar, çoğunluğu cevap bile bulmamış soru önergeleri ve dostların ağırlanmış olduğu Ankara Günleri. Sonuçta, bu güzel anılardan hiçbir fayda görmemiş bir GÜMÜŞHANE.
 
 
Mustafa Canlı’nın Gümüşhane’de yerel iktidar olarak geçirdiği 15 senelik süreçte yaptığı icraatlar herkesçe malum. Bunun yanı sıra MHP Milletvekili olarak partisinin en etkili isimlerinden Özcan Yeniçeri Hocamızın da şehrimize yatırım anlamında katkı sağlayamadığı göz önünde bulundurulduğunda Muhalefet Milletvekilliğinin bir turistik geziden öteye geçemeyeceği aşikâr.

Turizm için en küçük fırsatı bile ıskalamamaya çalışan bir GÜMÜŞHANE için, her turistin burada konaklıyor olması gerekiyor.

Saygı ve Muhabbetle….
YORUM EKLE